Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

montaža podaljškov in pragov - rjavenje?

Napisal/-a eljuero Sr nov 11, 2009 9:16 pm

Razmišljam, da bi na avtek dal diskretna podaljška in pragove.

Glede na to, da se privije v pleh, me zanima, kako je z kakšnim rjavenjem potem na tem mestu.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Sr nov 11, 2009 11:38 pm

Kolko jaz vem se samo lepi. 8)
Vsaj pri meni. :P
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

suhokranjec
Novinec

Re: montaža podaljškov in pragov - rjavenje?

Napisal/-a suhokranjec Če nov 12, 2009 12:08 am

eljuero je napisal/-a:Razmišljam, da bi na avtek dal diskretna podaljška in pragove.

Glede na to, da se privije v pleh, me zanima, kako je z kakšnim rjavenjem potem na tem mestu.

Ja če boš prišel na živ pleh, potem bo rjavelo. Mogoče obstaja kašna slika kaj imaš sploh v mislih?
L.P.

pugi89
Novinec

Kraj: prevalje

Napisal/-a pugi89 Če nov 12, 2009 8:11 am

lp. js mam zadaj in ob straneh pragove gor, pa mam zalimane z takim črnim silikonom, ter samo ob straneh z vijaki gor tam ker se šravfa v plastiko, pa ne bodo padli dol. v pleh pa jih ne šravfat ker bo tam zagotova rjavelo

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Če nov 12, 2009 6:05 pm

No hvala, sem našel stran, kjer je demonstratcija montaže. Pri pragovih se na rob pleha na clip vstavijo neki nastavki in se potem tam privijači v nastavke, ne torej v pleh. Imajo pa od zadaj tudi lepilni trak.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Če nov 12, 2009 10:26 pm

Daj link strani prosim 8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe nov 13, 2009 3:48 pm

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe nov 13, 2009 5:04 pm

če misliš dat iste prage kot na posnetku potem se nimaš kaj bat, ker so odlični pragi. če boš pa dal neke čungalunga poliesterske prage gor, potem ti bo pa slej kot prej prag zgnil. pa lahko jih tudi kaj z izolacisjkim voskom ozoliraš spodaj, da bo boljše.

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne nov 15, 2009 8:02 pm

ja mislim te, sam cena malo tepe :)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po nov 30, 2009 9:44 pm

GiGi1985 je napisal/-a:če misliš dat iste prage kot na posnetku potem se nimaš kaj bat, ker so odlični pragi. če boš pa dal neke čungalunga poliesterske prage gor, potem ti bo pa slej kot prej prag zgnil. pa lahko jih tudi kaj z izolacisjkim voskom ozoliraš spodaj, da bo boljše.
LP

No še vedno nisem uspel naročiti, ker nekaj štrajkajo...sicer pa kakšna je razlika med fiberglass in ABS plastiko. Mugen bi naj bili iz fiberglass, nekje pa sem prečital, da bi naj bila ABS plastika boljša??

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po nov 30, 2009 10:21 pm

eljuero je napisal/-a:
No še vedno nisem uspel naročiti, ker nekaj štrajkajo...sicer pa kakšna je razlika med fiberglass in ABS plastiko. Mugen bi naj bili iz fiberglass, nekje pa sem prečital, da bi naj bila ABS plastika boljša??

fiberglass so steklena vlakna.
Je pa ABS plastika veliko boljša, ta se pogosto uporablja za odbijače, plastike skuterjev/motorjev,...
sam bi raje izbral ABS, zaradi boljše kvalitete, lažja vgradnja, in če se zgodi kakšna manjša nesreča(zajahaš robnik ali podobno) je lažje popravit plastiko, kot pacat z vlakni. Pa da ne boš mislil tut fiberglass ni slab, sploh od mugena ne, ker je izdelava veliko bolj kvalitetna, več nanosov vlaken,kot nek kitajski ceneni ponaredek. Samo še vedno ne more se kosat z plastiko. Kakšna je pa razlika v ceni?

p.s. mislim da boš zadovoljen z mugenom, seveda je pa vse odvisno od tebe kaj želiš in koliko bi pripravljen odšteti.
Zadnjič spremenil GiGi1985, dne Po nov 30, 2009 10:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po nov 30, 2009 10:22 pm

fiberglass je poliester, originalni odbijači pa te stvari so pa ponavadi iz abs plastike.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po nov 30, 2009 10:28 pm

Ravno take čepke bi jaž potreboval za Delto, saj ko sem vzel prage stran sem videl, da jih kar precej manjka nekaj je pa polomljenih.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
S-line-
Stalni uporabnik

Kraj: sl.konjice

Napisal/-a S-line- Po nov 30, 2009 11:02 pm

ce so poliesterski pragi narejeni iz vec plasi ter po pravilnem postoplku se nimas
cesa bat :!: preverjeno verjrmi ;)
My Life Your Entertainment

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne dec 06, 2009 1:35 pm

No sem se odločil da bom rizkiral nekaj več čičfiričev za preverjeno kvaliteto od Mugen pa se je zapletlo pri poštnini. Namreč prišla bi skoraj 400 € (Fedex air line). Ker je velik paket druge opcije odpadejo, za ladjo se še sicer preverja.

Ima kdo mogoče info koliko pride m3 za ladjo japan - evropa?

Gledam sedaj še pri drugem prodajalcu v indoneziji, se kar ukvarjajo s tem, sami pa delajo tudi replike. Pa ne vem kako je z TUV v tem primeru?? Sem že pod temo homologacija vprašal, kako je sploh s temi podaljški. Je potrebna homologacija v vsakem primeru ali kaj?

Recimo J's still lip
Slika
Zadnjič spremenil eljuero, dne Ne dec 06, 2009 10:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne dec 06, 2009 1:45 pm

S-line- je napisal/-a:ce so poliesterski pragi narejeni iz vec plasi ter po pravilnem postoplku se nimas

ja itak an.
sj lahko da je trdo,pa kvalitetno,sam tk kvalitetko k pa recmo abs pa ne more bit.
ti je zgoraj gigi lepo napisal,poliester ni flexibilen in poci ce ga zvijes malo mocneje,plastika praviloma ne poka ampak je kr precej flexibilna,ce pa ze poci jo je pa velik lazje dat nazaj skp k pa poliester.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
S-line-
Stalni uporabnik

Kraj: sl.konjice

Napisal/-a S-line- Ne dec 06, 2009 8:12 pm

abbe je napisal/-a:
S-line- je napisal/-a:ce so poliesterski pragi narejeni iz vec plasi ter po pravilnem postoplku se nimas

ja itak an.
sj lahko da je trdo,pa kvalitetno,sam tk kvalitetko k pa recmo abs pa ne more bit.
ti je zgoraj gigi lepo napisal,poliester ni flexibilen in poci ce ga zvijes malo mocneje,plastika praviloma ne poka ampak je kr precej flexibilna,ce pa ze poci jo je pa velik lazje dat nazaj skp k pa poliester.

ti dam po eni strani prau :idea: vendar ni mi jasno zakaj jo je lazje dat skupi kot
pa poliester? kaj je problem kriticni del (zlomljen ali poknjen) prebrusit,nanovo
dat gor poliester spravit v linijo ter pokitat prvo z poliesterskim potem z navadnim
avtokitom?
My Life Your Entertainment

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne dec 06, 2009 11:46 pm

S-line- je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

ja itak an.

ti dam po eni strani prau :idea: vendar ni mi jasno zakaj jo je lazje dat skupi kot
pa poliester? kaj je problem kriticni del (zlomljen ali poknjen) prebrusit,nanovo
dat gor poliester spravit v linijo ter pokitat prvo z poliesterskim potem z navadnim
avtokitom?

no lej da povem zakaj(po mojem misljenju) ko poc plastika se jo samo zasvasa skupaj,da se to tut tko nardit da ni treba farbat na novo pa se nic nebo vidlo(glih zadnc mel tak primer)
poliester je treba pa verjetn kako novo plast gor dat,pobrust vecjo povrsino barve dol..kar kol ze an...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To dec 29, 2009 2:04 pm

Eh, za ladjo čejo še več skoraj. Toliko evrčkov za poštnino pa mi res ni za dajati.
No, kako je z homolomo "home made" (replic) spoilerjov in pragov?

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Pe jan 01, 2010 9:39 pm

No da ne odpiram nove teme, me zanima če bi kdo vedel, kje bi lahko dobil
pragove za kia spectro oz. pri katerem prodajalcu jo bi lahko naročil? Question

Aja pa mogoče če veste za prodajalca v celjski ali mariborski regiji
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov