Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Sr dec 31, 2003 10:05 am

Živjo

Poglej žaromet mora svetiti po določenih predpisih, ki veljajo tudi za svetilnost. Predvidevam pa da hella vse svoje žaromete naredi po ustrezni homologaciji.

Nisem sicer 100% vendar je zadeva taka, da imajo samo črno zaslonko namesto naparene, kar daje efekt zatemnjenega stekla v resnici pa je steklo prosojno in s tem tudi ni razlike v svetilnosti. Predvidevam, da si mislil astro, kjer se te zadeve najpogosteje vidijo.
Tudi če bi bilo steklo zatemnjeno nebi bilo velike razlike, ker žaromet mora ustrezati določenim tehniškim predpisom.

LP
Grehc
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

Uporabniški avatar
Seat sport
Nov uporabnik

Napisal/-a Seat sport Če jan 01, 2004 5:41 pm

na netu sm našel neki zakon o lučeh če bo komu kaj jasno zakaj komplicirajo glede modrih žarnic

Luči in odsevniki, ki ne smejo biti na vozilu
55. člen
(1) Vozilo ne sme imeti na prednji strani rdeče luči in ne rdečega odsevnika, na zadnji strani pa ne bele luči ali belega odsevnika. Navedena določba ne velja za luč za vzvratno vožnjo, delovni žaromet, luč za osvetlitev registrske tablice in registrsko tablico.
(2) Luči za označevanje vozila morajo biti prižgane ves čas, ko so prižgane dolge ali zasenčene luči ali meglenke.
(3) Luči in odsevniki med vožnjo ne smejo biti zakriti ali umazani.
(4) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(5) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če jan 01, 2004 5:45 pm

Pioneer je napisal/-a:(3) Luči in odsevniki med vožnjo ne smejo biti zakriti ali umazani.
(5) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :shock:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Če jan 01, 2004 7:13 pm

Pioneer je napisal/-a:na netu sm našel neki zakon o lučeh če bo komu kaj jasno zakaj komplicirajo glede modrih žarnic

Luči in odsevniki, ki ne smejo biti na vozilu
55. člen
(1) Vozilo ne sme imeti na prednji strani rdeče luči in ne rdečega odsevnika, na zadnji strani pa ne bele luči ali belega odsevnika. Navedena določba ne velja za luč za vzvratno vožnjo, delovni žaromet, luč za osvetlitev registrske tablice in registrsko tablico.
(2) Luči za označevanje vozila morajo biti prižgane ves čas, ko so prižgane dolge ali zasenčene luči ali meglenke.
(3) Luči in odsevniki med vožnjo ne smejo biti zakriti ali umazani.
(4) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

Nebi vedel zakaj komplicirajo zaradi teh žarnic, vendar če ima žarnica vse potrebne evropske homologacije, katere veljajo tudi za slovenijo(podobna stvar je z znaki, označbami itd) bi mogla zadeva iti skozi.
Kot cvetko pa lahko povem tole. V žarometu za Polo in Lupo GTI(sloveniji jih je zelo malo ali nič) se serijsko vgrajujejo modre pozicijske.

Lp
Grehc
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

unikat
Nov uporabnik

Kraj: ce

Napisal/-a unikat To jan 13, 2004 7:07 pm

kriza ...
jaz pa sem glih danes iz Petrola prinesel H4 100/90W .... 2 komada za spredne luci v roverju 216 ..

in zdaj ?

bemti...

mislite da mi jih bo skurlo ?

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a VIA To jan 13, 2004 7:29 pm

Jaz mam modre zarnice 55/60W in modre LED pozicijske pa mi se noben ni tezil.Ko pa me ustavijo pa jim povem da so to Philipsove in da so dovoljene!

No drugace pa ima tudi X-Trail serijsko vgrajene modre pozicijske se mi zdi.Ampak to kar je serijsko je dovoljeno,to kaj pa mi delamo pa ni...kje je tu logika?!
prekleti :roll: cestni bacileki
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov