teac je napisal/-a:zanima me sledeče;
na avtu lahko vozim pnevmatike 14col 185-60, in bi rad imel 15col 185/195-55. Kaj moram narediti? Ali mi lahko policaji zelo komplicirajo če ne bi imel homologirano (glede na to da ne bom pretiraval z dimenzijami)? Prav tako me zanima za teničnega, če bi me lahko kar spustili?
Najlepša hvala za odgovore
jj99 je napisal/-a:Pozdravljeni,
ker sem v zadevi nov, bi vas prosil za nasvet (od vulkanizerjev dobivam namreč različne odgovore - mislim, da predvsem glede na tokaj ima kdo na zalogi). V homologacji ne piše za platišča, samo za pnevmatike. NE želim pa, da zavarovalnica v primeru škodnega dogodka komplicira pri kasku, ker kaj ni bilo po meri.
Zanima me, ali lahko na gume 205/55/16 dam gor platisce 6x16 ali 6,5x16. "po pravem" mislim, da bi moralo biti 7Jx16. Ostali podatki so: 5x112, ET45. Avto je Skoda Superb Combi (125kw).
Hvala za vaša mnenja in nasvete!
P.S. Če ima kdo info kje dobit kakšna všečna (in ugodna!) platišča za zimo, se priporočam tudi za to!
ANJCI je napisal/-a:Vsako spremembo na vozilu je potrebno homologirati ne glede če so dimenzije pnevmatik / platišč že vpisane v potrdilu o skladnosti ti. homologaciji , Torej je vse eno, katero širino platišč kupiš, ker jih boš itak potreboval homologirati
cvito19 je napisal/-a:ANJCI je napisal/-a:Vsako spremembo na vozilu je potrebno homologirati ne glede če so dimenzije pnevmatik / platišč že vpisane v potrdilu o skladnosti ti. homologaciji , Torej je vse eno, katero širino platišč kupiš, ker jih boš itak potreboval homologirati
tole pa ne bo držalo! če imaš že vpisano dimenzijo pnevmatik ne rabiš dodatno homologirat platišč!
ker če jih, potem lahko voziš samo na tistih feltnah, ki so vpisane v kartončku, tako pa lahko voziš na katerikoli širini platišča, modelu... včeraj sem delal homologacijo in mi je tist stric to vse razložil.
je pa možno da na različnih mestih povedo drugače
ANJCI je napisal/-a:cvito19 je napisal/-a:ANJCI je napisal/-a:Vsako spremembo na vozilu je potrebno homologirati ne glede če so dimenzije pnevmatik / platišč že vpisane v potrdilu o skladnosti ti. homologaciji , Torej je vse eno, katero širino platišč kupiš, ker jih boš itak potreboval homologirati
tole pa ne bo držalo! če imaš že vpisano dimenzijo pnevmatik ne rabiš dodatno homologirat platišč!
ker če jih, potem lahko voziš samo na tistih feltnah, ki so vpisane v kartončku, tako pa lahko voziš na katerikoli širini platišča, modelu... včeraj sem delal homologacijo in mi je tist stric to vse razložil.
je pa možno da na različnih mestih povedo drugače
No stric se moti po zakonu
Lp, A
Zanima me, ali lahko na gume 205/55/16 dam gor platisce 6x16 ali 6,5x16. "po pravem" mislim, da bi moralo biti 7Jx16. Ostali podatki so: 5x112, ET45. Avto je Skoda Superb Combi (125kw).
peroRS je napisal/-a:
Kje to piše?
Primer:
Na avtu imam original platišča 18'' in potem grem za zimo kupit 16''. V homologaciji imam vpisano npr. 7.0x16 205/55/16'' 94V. Grem v trgovino (kot je npr. Špan) in hočem imeti neka aftermarket platišča (seveda z vsemi papirji), ki so narejena za moj tip vozila. Prodajalec vpiše vse podatke (znamka, tip vozila, podatke iz homologacije o platiščih) in računalnik mu izpiše kaj imajo na zalogi za moj avto. Izberem platišča in pripadajoče pnevmatike in TO JE TO! Nobeneih komplikacij! Kaj šele da bi šel na kakšen LPP zadevo homologirat. Komu na čast?![]()
Zdaj pa ne vem. Al ste eni res magnet za policaje in vas jebejo (pardon izrazu) za vsako malenkost ali pa se jaz vozim že leta in leta z "nehomologiranimi" avti pa nimam nobenih problemov![]()
![]()
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov