Stvari sem homologiral, nisem pa še dobil kartončka, homologiral sem tudi novo dimenzijo gum, sedaj me pa zanima če se že lahko vozim z alu feltnami v obdobju ko še nimam homologacijskega kartončka imam pa račune od homologacije?
Pomoje se lahko, saj v končni fazi so podatki o homologaciji tut v računalniku, do katerega dostopa policija,..... račune imaš, če ga bo pa kaj zanimalo pa naj preveri računalnik, pa tut če te da na izrednega, nič bat, ker če nebo policaj, bodo tam ziher pogledali v računalnik glede homologacije!
Da ne odpiram nove teme.. Uprašanje
Danes smo odpeljali Safrana (1993 letnik) na tehnični.. Lani so bile original felge od safrana, letos pa smo jih zamenjali za neke OZ felge..
V prometni piše dovoljena dimenzija od 185/60 R15 do 205/50 R15.
Lani so dimenzije ustrazel, letos pa tudi.. 195/60 R15
Na tehničnem so zahtevali homologacijo feltn.. ???
Je sedaj felge, ki niso več originalne renaultove treba homologirat?
malo sem zmeden gelde tega.. Ali je treba homologirat ubistvu dimenzijo ali felgo!?!?!?
Nas je pa nato spustil čez in rekel, da moramo to narediti..
V potrdilo o skladnosti se vpišejo zgolj dimenzije, ne pa tudi znamka. Če so dimenzije enake, postopka ni potrebno ponovno opravljati, seveda pa morajo platišča imeti ustrezen certifikat.
Homologirati moraš vsako spremembo na vozilu ---> tako je po zakonu
Ker si zamenjal platišča (verjetno je ET drugačen, pa širina platišča tudi), jih moraš homologirati, tudi če imaš isto dimenzijo gum. Pri generalnemu uvozniku OZ-ja (Špan) pridobi TUW,če ga še nimaš in pej na LPP homologirat (za ceno pokliči - plačal pa boš homologacijo in nov kartonček)
ET je enak.. Dimenzija je pa iz 185 šla na 195.. ostalo je enako.. Pa to je že upisano v homolomo .. jao
ok.. Videl na LPPju , da je 31€ .. bomo pač homologiral.. Edino čudno mi je, da so nas ene 4leta nazaj spustili z temi felgami čez.. Ker so takrat bile čisto nove in vožene samo tisto sezono..
H2 je napisal/-a:185/60 R15 je bilo prej 195/60 R15 je sedaj
ET je enak..
Ne pa ni enako...sedaj je pnevmatika širša in ne moreš naredit homologacije...to je kristalno jasno in to bi lahko zdej že ugotovil...Potreben bo obisk pobolaščene ustanove z papirji platišč če hočeš met te felge gor!
lp
50hojas je napisal/-a:Vprašanje:ČE mam jest gumo 225/40/18 pa če ma prjatu še večjo k jest a lahko negove papirje uzamem. je važno če mam manše gume k piše na homologaciji?
Seveda je važno ... na TUV papirju se morajo ujemati tako dimenzije platišč kot dimenzije pnevmatik predvidene za tvoj model in kW vozila.