Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
RoShO
Nov uporabnik

Kraj: ilirska bistrica

članek: kako zatemniti sprednje luči!

Napisal/-a RoShO To jan 11, 2011 1:45 pm

Lotiti se je najtežje pravijo, no pa začnimo!
ker me vedno več ljudi sprašuje, kje bi kupili črne luči, in malo kdo si upa oziroma zna doma narediti, bom naredil članek o zatmenitvi sprednjih luči, da bo marsikdo lahko prišparal kakšen cekin in se kaj novega naučil!

potrebujemo:
fen (najbolje industrijski vendar tudi z navadnim gre, kot sem delal sam) al pečico
črn silikon (na nekaterih avtih je že u original črn tam ga ne rabimo)
olfa nož za pomoč
navaden izvijač za pomoč
poljubno barvo - sprej, v mojem primeru mat črna
veliko dobre volje :D

postopek:
še zadnji pogled na OEM look
Slika
nato znamemo luč stran (ker sem to delal na beetlu je predsej u izi samo odpneš jo od zadi in potegneš ven (na nekaterih avtih je treba celo odbijač snet, npr. hondah)
če imamo xenon si zapišemo ali poslikamo konektorje da bomo nazaj sestavili pravilno!
ko dobino luč narazen se prične stopnja kamor je potrebnega največ potrplenja!
Slika
Slika
pri beetlu je malo drugace luč gre 2x narazen ampak noben problem! zanima nas del na prvi slik!
ločiti moramo del parabole stran od stekla to si pomagamo z fenom ali pa pečico (tisti ki dela u pečici, naj skozi spremla kdaj bo lepilo postalo dovolj mehko in ress naj pazi na luč, ker lahko hitro pride do deformacij!) Sam sem uporabil bolj humani način z fenom! grejemo lepilo ob strani luči in steklo vlečemo stran od parabole, pomagamo si z navadnim izvijačem (dovolj velikim da ne pride do poškodb), ko je lepilo dovolj vroče nastane kot silikon mehko, z olfo si ga pomagamo porezati da odtujimo parabolo in steklo.
ko je to narazen zglda nekako takole (slikano je že ko je pobarvana parabola ker sem prej pozabil poslikat)
Slika
nato parabolo fanj očistimo, po želji pošmirglamo (sam tega nisem delal ker notri ni nevarnosti da bi se luščila barva)
pa posprejamo v željeno barvo, priblizno 2-3 plasti
Slika
ko se posuši lahko lepilo prekrijemo še z črnim silikonom da nebo skozi steklo vidnega belega lepila tam kjer ni potrebno pač toliko boljše!
nazaj sestavljamo u obratnem vrstnem redu, stem da ko steklo stavimo nazaj skupaj z parabolo je potrebno fanj segreti lepilo, da se spet use to sprime skupi da nepride slučajno vlaga umes ku je dež!
ko sestavimo luč nazaj, jo damo na avto, ne pozabimo priklopiti kablov in tako zgleda končni izdelek:
Slika

in še celoten avto odspredi:
Slika

to je to upam da bo komu vsaj malo v pomoč!
[img][http://img293.imageshack.us/img293/4496/vtakgraphs.gif/img]

Uporabniški avatar
R4gtl
Nov uporabnik

Re: članek: kako zatemniti sprednje luči!

Napisal/-a R4gtl To jan 11, 2011 2:14 pm

dobro si to pripravil
me pa nekaj zanima kaj pa taplavi?
oziroma a lahko homologiraš?

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To jan 11, 2011 2:28 pm

ok,v tem primeru je ostalo malo zrcalne površine. Kaj pa v primeru,da je vse črno? kakšna je potem svetilnost luči??
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
RoShO
Nov uporabnik

Kraj: ilirska bistrica

Napisal/-a RoShO To jan 11, 2011 10:09 pm

nevem zakaj bi parabolo delal crno? ce gre pri skoraj useh avtih narazen cene jo pa zascitis.
pa dokler so na luči original znaki in stevilka nesme bit problema z policijo, usaj js ga se nisem do zdej imel, pa imam to ze na drugem avtu narejeno
[img][http://img293.imageshack.us/img293/4496/vtakgraphs.gif/img]
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost