Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
navihanc
Novinec

Kraj: Cerknica

Popravilo spojlerja ( prednjih krilc )

Napisal/-a navihanc Ne jan 25, 2004 5:52 pm

Večina avtomobilov ki je nižjih od 10 cm ima probleme z neravninami na cesti in snegom. Enako je z mano!! Prejšnjo nedeljo ko je zapadlo cca 50 cm snega smo šli po nespluženi cesti! Ko smo prišli do doma je bilo videti posledice na prednjem delu avtomobila. Krilca so bila polomljena!! Zdaj pa me zanima kako jih popraviti, saj v trgovini jih ne držijo več!!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Popravilo spojlerja ( prednjih krilc )

Napisal/-a maky Ne jan 25, 2004 5:56 pm

navihanc je napisal/-a:Večina avtomobilov ki je nižjih od 10 cm ima probleme z neravninami na cesti in snegom. Enako je z mano!! Prejšnjo nedeljo ko je zapadlo cca 50 cm snega smo šli po nespluženi cesti! Ko smo prišli do doma je bilo videti posledice na prednjem delu avtomobila. Krilca so bila polomljena!! Zdaj pa me zanima kako jih popraviti, saj v trgovini jih ne držijo več!!

z poliestrom :wink: kako bodo pa drugi povedali... je pa kar precej packanja...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Ne jan 25, 2004 10:05 pm

Sam sem tudi sredi popravljanja pa ti bom kar prilimal odgovor na moje vprašanje. Upam da boš potegnu kej koristnega ven :arrow: jst vsekakor sem :wink:

Dejan je napisal/-a:Ja kit je za špranje in podobne zadeve, neravnine in tako naprej. Za kaj večjega imaš tu poliester set-e. Ti so za večje izdelave saj se z njimi izdeluje tudi kanuje in podobno. Potem imaš tu še steklena vlakna(fiberglass), ki mislm da je podobna zadeva. Razlikujejo se vlakna. Steklena so močnejša saj iz njih izdelujejo bolide F1. Postopek pri poliestru ni težak. V smolo dodaš trdilec in pa še enga vraga. Vsakega dajaš posebej, ker drugač boš doživel rahli BUM!!! Ti zna vržt kj u faco! NO ko imaš zadevo pripravljeno lepo režeš poliesterska vlakna, ki jih premažeš z pripravljeno smolo in lepo polagaš namazano stran na recimo odbijač. Potem premažeš še zgornjo stran in dodaš spet vlakno povrh. Če hočš trdo zadevo narediš več plasti. Pri smoli morš pazt, da ne daš preveč trdilca, ker ti potem hitro zveže in imaš pol hudiča, ker se ti začne trdit v lončku in začne ratvat čigumijasto. No ko dobiš zaželjen izdelek počakaš, da se posuši nato pa vodo in vodni šmirgl papir in akcija. Brusiš, da lepo zgladiš. Ko dobiš željeno lahko uporabiš še kit, da pokitaš morebitne nepravilnosti in napake. Počakaš da se spet ta posuši in nato spet vodno brušenje. Ko končaš vse lepo opereš z nitro razredčilom, počakaš, da se posuši nato pa gor 1x ali 2x z temelno barvo potem pa barvanje z željeno barvo in nato lakiranje.

Z poliester setom sva jaz in fotr naredila cel desni del prednjega odbijača, ko ga je en klošar na parkirišču razbu. Delo je trajalo 2 dni. Bil pa je kot nov. Dokler ga nism jz parkiral v drevo, ko sem odvil, da nism eno žensko nasadu pred sabo :( No potem je avto dobil novega, kovinsko ojačanega :twisted:

Uporabniški avatar
navihanc
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a navihanc Ne jan 25, 2004 10:13 pm

Se bom pa mal z poliestrom pomatral!!

Hvala
FIAT Idea - 1.3 16V MultiJet

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Popravilo spojlerja ( prednjih krilc )

Napisal/-a VIA Pe jan 30, 2004 12:07 pm

navihanc je napisal/-a:Večina avtomobilov ki je nižjih od 10 cm ima probleme z neravninami na cesti in snegom. Enako je z mano!! Prejšnjo nedeljo ko je zapadlo cca 50 cm snega smo šli po nespluženi cesti! Ko smo prišli do doma je bilo videti posledice na prednjem delu avtomobila. Krilca so bila polomljena!! Zdaj pa me zanima kako jih popraviti, saj v trgovini jih ne držijo več!!

Poznam to-ko ze sredi poletja vcasih potegnem po asvaltu ko naletim na luknjo :cry:
Slika

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 Pe jan 30, 2004 12:28 pm

tisti en vrag ki naj bi sel v smolo je katalizator in pa pospesevalec(trdilec) je pa res zelo pomembno,da jih doziras enega za drugim kajti med mesanjem prihaja do reakcije in se lahko naredi bum
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov