Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon So avg 21, 2010 3:15 pm

Kdo se pa trese...??
Gre bolj za razlago , mogoče tudi , bodočim uporabnikom , ki še nimajo izkušenj z tem , pa se mogoče ''po tvoje'' tresejo...
Uglavnem , to ni noben bau bau 8)

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee So avg 21, 2010 6:29 pm

Zdej po novem imas zascito pri karticah(mastercard), ne samo stevilke, rabis tudi pw in vsaj kolikor jest vem za vsak narocilo jo mors vnest(kupil preko spelat stvar za 800€, samo ni bil ebay), to je mislim da je od avgusta dalje tako.

Naceloma pa samo pazite da na straneh ki se jim zacne naslov s "https:// " kupujete, pa boste varni...

Ce pa narocate nekaj prek strani ki niso secure potem pa vam moram dat roko!
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So avg 21, 2010 7:39 pm

valle-leon je napisal/-a:Kakor je rekel =ZiAn= . Na nlb imaš račun da ti plačo nakazujejo, abanko ( visa elektron ) , pa za plačevanje prek spleta. V tem smislu je mišljeno , si nakazati denar , tik preden se kaj naroči. Se mi zdi ta še najbolj ''varen'' način, pa ne da me je strah da mi bo kdo spraznil račun...paypal + visaelektron ( ne-kreditna )
lp

ravno moja kombinacija :)
pri abanki je bila visaelektron celo nekaj časa zastonj (odprtje in vodenje). odpreš tam hkrati ločen varčevalni račun, daš gor npr. 1€ pa se izogneš stroškom odprtja računa, preko katerega potem operiraš z viso electron. sedaj pa že kar nekaj časa zaračunavajo stroške vodenja računa, ampak minimalno.

ker gre za debetnokartico, sem enkrat preko luže poslal kar vse podatke, da mi je lahko ročno obremenil, ker je nekaj štekalo preko neta ... seveda ni šlo za neko mimogrede trgovino, ampak če bi imel kreditno si tega vseeno ne bi upal.

@lenivec
tema je malo širša ratala, ne samo paypal

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne avg 22, 2010 7:35 am

Nevem no, meni osebno se zdi brezveze nakazovat si denar na racun pred vsakim nakupom in banki placevati se eno provizijo vec.

Sicer pa, za tiste ki se tresejo, Abanka ponuja za 9,90€ letno zavarovanje proti kraji kartice, dokumenta in zlorabi le tega. Povrnejo vse stroske in denar, ki je bil odtujen.

LP
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: ebay naročilo

Napisal/-a nevermind Ne avg 07, 2011 6:05 am

Pozdravljeni!

Nekaj časa nazaj sem si naredil visa electron, sedaj bi pa nekaj kupil. Edino še paypala nimam > Kako in kje si to naredim?
Je pa stvar z USA in isti uporabnik je dal oglas tudi na nemškem ebay-u.

Bi pa prosil nekoga, ki se zastopi v te zadeve, da mi pregleda ta oglas, če je vse vredu, ker se sam še ne zastopim v te stvari - bi mu poslal link po pm-ju.
Zanima me še kako je s poštnino (oboje bi bilo slabih 33 US $).

p.s. se bom oglasil popoldne, ker sem prej prišel z ene fešte :)

Lp.

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Ne avg 07, 2011 9:01 am

Em, ja paypal si urediš na paypal.com. :D ;)

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Ne avg 07, 2011 10:12 am

nevermind je napisal/-a:Pozdravljeni!

Nekaj časa nazaj sem si naredil visa electron, sedaj bi pa nekaj kupil. Edino še paypala nimam > Kako in kje si to naredim?
Je pa stvar z USA in isti uporabnik je dal oglas tudi na nemškem ebay-u.

Bi pa prosil nekoga, ki se zastopi v te zadeve, da mi pregleda ta oglas, če je vse vredu, ker se sam še ne zastopim v te stvari - bi mu poslal link po pm-ju.
Zanima me še kako je s poštnino (oboje bi bilo slabih 33 US $).

p.s. se bom oglasil popoldne, ker sem prej prišel z ene fešte :)

Lp.

registriraš se na paypalu, pa slediš navodilom. Na računu moraš imeti najmanj 1,5eur, to vzamejo oni za verifikacijo da si ti uporabnik te kartice, in teh 1,5eur ti kasneje ko potrdtiš kartico vrnejo. Kartico potrdiš tako, da se oglasiš na banki kjer ti dajo 4 mestno številko, ki jo kasneje pišeš v paypal v ustrezno mesto. Če se ti ne mudi, pa počakaj izpisek ki ga dobiš vsak mesec domov iz banke; tam gori bo tud zapisana tista 4 mestna koda. Vglavnem, zajebat nimaš kaj dosti, samo okrog tiste 4 mestne številke je fora nič druga

lp

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Ne avg 07, 2011 10:20 am

@nevermind:

Vse skupaj s poštnino 33USD? To se pravi caa 23,5 EUR. Če bodo na carinskem pregledu dobre volje, bo prišla pošilka do tebe brez dodatnih stroškov. Če pa ne, lahko pričakuješ pismo v katerem bo pisalo da moraš poslati ebay račun po pošti oz preko maila.. Potem ponavadi še doplačaš 20% davka, ko ti poštar dostaji paket.

Torej:od 0.1€ do 22€ ni dajatev, nad 22€ do150€ se plača DDV, kar pa je nad 150€ vrednosti pošilke pa se plačuje carina(8,5%)+DDV(20%). To velja za pošiljke ko so odposlane iz držav, ki ni niso v EU.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne avg 07, 2011 10:39 am

Res je ja, amerika zna biti kar draga zaradi carine in poštnine, tako da, če se le da, se raje naroči iz anglije ali nemčije.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne avg 07, 2011 10:58 am

DragonForce je napisal/-a:Res je ja, amerika zna biti kar draga zaradi carine in poštnine, tako da, če se le da, se raje naroči iz anglije ali nemčije.

če so na carini dobre volje, gre tud s 300€ brez vsega :) oni še sami ne vejo ka delajo...

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne avg 07, 2011 11:19 am

se strinjam. Pošiljka za €60 iz Malezije je niso niti pogledali, knjigo iz USA za $12, pa so hoteli račun. Skratka odvisno od dneva.
So pa neke fore glede carin, ki pa jih ne razumem. Če se ne motim za stvari za lastno rabo (torej tiste, s katerimi naj ne bi služil) ni carine oz. spet kakor si sami izmislijo. Vsaj tako sem razumel, ko sem prebiral neke člene...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne avg 07, 2011 1:04 pm

Evo mene :)

Hvala vam za odgovore. Bom naredil paypal.
Komu sedaj lahko pošljem, da mi pregleda oglas?

Aja, tisto je brez poštnine nekje 33 US $.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne avg 07, 2011 1:27 pm

Če pri oglasu na ebay-u piše da je Trusted Seller, se po moje nimaš kaj bat, da bi bilo z robo kaj narobe.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne avg 07, 2011 5:01 pm

nevermind je napisal/-a:Evo mene :)

Hvala vam za odgovore. Bom naredil paypal.
Komu sedaj lahko pošljem, da mi pregleda oglas?

Aja, tisto je brez poštnine nekje 33 US $.

Prvo mores vedet če bo poslal v Evropo al nima te možnosti...

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Po avg 08, 2011 8:52 am

daj link od tega oglasa ko kupuješ da vidimo :)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov