Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

blink
Novinec

Kje v lj. dobit BELE XENON look LEDice za pozicijo W5W?

Napisal/-a blink Sr feb 04, 2004 10:42 am

Rad bi zamenju pozicije W5W z LED pa me zanima kje bi to dobil poceni in BELE barve ala hladen XENON...

lp

Uporabniški avatar
vuk
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a vuk Sr feb 04, 2004 1:12 pm

A3M???

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr feb 04, 2004 5:45 pm

A3M.
Slika

blink
Novinec

Napisal/-a blink Če feb 05, 2004 10:30 am

Sem nabavu, svetjo Xenon belo ampak mi ni všeč ker ful mal svetjo v primerjavi z žarnicami! A obstajajo LEDice, ki svetijo močneje in bolj razpršeno (tele svetjo čist usmerjeno)...?

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Če feb 05, 2004 11:45 am

Ha, ti bi rabu sirok kot in mocno svetenje. :)
Sta obratnosorazmerni kolicini.
Pri nas v Renault klubu je Yacksy naredil pozicijske z belih LED (seveda mojih)
in tuki lahko vidis kako izpade.Seveda noben A3M ampak posamicne ledice in
spajkalnik v roke.Na koncu jih je spravil semizdi 6kom notr.
Ampak pazi tole je LED pozicijska VS H4 na desni :lol:
Slika

Chip

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Če feb 05, 2004 1:20 pm

Chip je napisal/-a:Ampak pazi tole je LED pozicijska VS H4 na desni :lol:
Slika

wow

se kdo javi, da mi to nardi? :D pliiiiiiis mel bi pa plavo-belo kombinacijo (pola pola recimo)
podlaga normalne pozicije... plačam makar še malo več, kot samo material

priznam, nimam pojma tega delat :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Če feb 05, 2004 3:55 pm

RegY je napisal/-a:
Chip je napisal/-a:Ampak pazi tole je LED pozicijska VS H4 na desni :lol:
Slika

wow

se kdo javi, da mi to nardi? :D pliiiiiiis mel bi pa plavo-belo kombinacijo (pola pola recimo)
podlaga normalne pozicije... plačam makar še malo več, kot samo material

priznam, nimam pojma tega delat :lol:

Pazi, to ni kombinacija bela/modra - to je samo bela :lol:
Bela LED je narejena iz modre z dodatkom fosforja.

Ce mislis to narest praviloma p :lol:

... plačam makar še malo več, kot samo material JA HALO :lol:

Chip

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Če feb 05, 2004 3:59 pm

NE vem ampak nas so ucil da so bele LED diode narejene iz modre, rdrece in rumene.
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Če feb 05, 2004 4:17 pm

bsmuk31 je napisal/-a:NE vem ampak nas so ucil da so bele LED diode narejene iz modre, rdrece in rumene.

Tudi to je delno prav, ce mislis na RGB diode katere imajo stiri prikljucke.Pa se posamicne barve lahko prizigas.Sicer so barve modra,rdeca in zelena.
V pravilnem razmerju(ki je vnaprej dolocena) svetijo belo!

Samo tele LED so bele, samo bela in bela, 5mm, narejena iz modre z dodatkom fosforja,ki zasveti ko skozenj prodira svetloba.Zato imajo najveckrat "pridih" modre.Ene malo manj,ene malo vec.

Chip

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Pe feb 06, 2004 6:44 am

ok, chip... še vedno ne vem... si pripravljen mi to (z vsemi upori, podnožjem, bla bla bla) 2 kom. nardit, al ne?

kolk keša, če ja?
Slika

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Pe feb 06, 2004 10:09 am

RegY je napisal/-a:ok, chip... še vedno ne vem... si pripravljen mi to (z vsemi upori, podnožjem, bla bla bla) 2 kom. nardit, al ne?

kolk keša, če ja?

Mas PM!

Chip

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Pe feb 06, 2004 12:44 pm

thnx
Slika

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Pe feb 06, 2004 7:25 pm

Chip, lepo da me pohvališ. :D

Tako, for the record to so 4 chipove ultra bright ledice vezane zaporedno na 14 V (padec napetosti na eni 3,6 V. Več jih ne spraviš čez tisto malo luknjico (Cliov žaromet)

Ledice same po seb ful sekajo, sam kaj ko majo ful majhne kot. Pa bolj malo po paraboli upal.

Sem se šel lotit te zadeve, ker sem hotel met pozicijske za podnev, da mi ne bi blo treba trošt štroma za take banalnosti kot so luči. Je boljš, če grejo amperi v amp. :twisted:

Sem pa "razvil" zadevo, da jih je šlo 8 not. Ledice sem dvignu pod H4, 4 so svetile naprej 4 pa nazaj. Pa je zadeva propadla, ker sem se ful jebal kako to not spravt, ko pa sem že spravu not nisem mogu ven dobit, pa sem vse povil. Po celem popoldnevu zajebavanja mi je blo dost pa sem vrgu vse skupi v predal. Pol pa je pršla šola, šiht,..... Bom zadevo razvil, ko bo caj. Najbrž med poletjem.

Verjetno bom zmanjšal število na 6. 3 naprej, 3 nazaj pa 2 napetostna regulatorja, da bosta držala napetost na 12V. Se je treba sam še zavzet pa nardit.

Ponoč zadeva itak seka, sam podnev se pa bolj malo vidi. Se svetloba porazgubi. Zato bom probu nardit nekaj, da bom mel tist xenon look samo z ledicami. Zaenkrat ne kaže dobro, sam nekaj bom izzumil ni vrag. O morebitnem uspehu bom poročal.

To ni nobena kombinacija, to so samo bele ledice. Plava za moje pojme sveti preveč plavo. Tole je zame ravno prav. Bela z odtenkom plave. Prav dopade.

Pa to je H4 žaromet, nič predeljen.

Zaenkrat so not original pozicijske.
Shit Happens

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip So feb 07, 2004 4:04 pm

Yacksy je napisal/-a:Chip, lepo da me pohvališ. :D

Tako, for the record to so 4 chipove ultra bright ledice vezane zaporedno na 14 V (padec napetosti na eni 3,6 V. Več jih ne spraviš čez tisto malo luknjico (Cliov žaromet)

Ledice same po seb ful sekajo, sam kaj ko majo ful majhne kot. Pa bolj malo po paraboli upal.

Sem se šel lotit te zadeve, ker sem hotel met pozicijske za podnev, da mi ne bi blo treba trošt štroma za take banalnosti kot so luči. Je boljš, če grejo amperi v amp. :twisted:

Sem pa "razvil" zadevo, da jih je šlo 8 not. Ledice sem dvignu pod H4, 4 so svetile naprej 4 pa nazaj. Pa je zadeva propadla, ker sem se ful jebal kako to not spravt, ko pa sem že spravu not nisem mogu ven dobit, pa sem vse povil. Po celem popoldnevu zajebavanja mi je blo dost pa sem vrgu vse skupi v predal. Pol pa je pršla šola, šiht,..... Bom zadevo razvil, ko bo caj. Najbrž med poletjem.

Verjetno bom zmanjšal število na 6. 3 naprej, 3 nazaj pa 2 napetostna regulatorja, da bosta držala napetost na 12V. Se je treba sam še zavzet pa nardit.

Ponoč zadeva itak seka, sam podnev se pa bolj malo vidi. Se svetloba porazgubi. Zato bom probu nardit nekaj, da bom mel tist xenon look samo z ledicami. Zaenkrat ne kaže dobro, sam nekaj bom izzumil ni vrag. O morebitnem uspehu bom poročal.

To ni nobena kombinacija, to so samo bele ledice. Plava za moje pojme sveti preveč plavo. Tole je zame ravno prav. Bela z odtenkom plave. Prav dopade.

Pa to je H4 žaromet, nič predeljen.

Zaenkrat so not original pozicijske.

Ni kej stari :lol:
Ja, mesanje bele in modre ne bi dobro izpadlo, tole je bolje.
V zaromet je tezko kej dati: lepo bi blo ce bi se luc dalo razstavit, samo ne bo slo :x
Sorry za spajkalnik :D

Se tako naprej, v tvojem avtu je ze velik mojih delov :lol:

Chip

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Ne feb 08, 2004 1:14 am

Mešanje bele in plave sploh ni kul. Bljak (vsaj za mene)

3 naprej pa 3 nazaj pa bi lahko okomot not spravu. Sam treba bi blo efekt vidt. Po mojem bi se kar kul razpršilo. Sicer pa, pred poletjem ne vem če bo šlo.

Chip, dej ti men povej, če bi bla kul tale ideja s napetostnim regulatorjem. Ker jest sam vem da zadeva skos daje ven konstantno napetost, kako pa deluje nimam pojma.

Kako se obnese pri špicah (ko napetost pade iz 14 recmo na 12. A to tkoj prredi napetost? (rečmo da je konstantna napetost 12 V))

Pa kakšna je kaj cena tehle stvarc, pa kakšen je max tok čez te zadeve.

Še zdej mi nisi povedal cene za te ovalne rdeče. Dej me mal PM-jaj. Da bo še več tvoje robe v mojem avtu :D
Shit Happens

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Napisal/-a Chip Ne feb 08, 2004 2:25 pm

Yacksy je napisal/-a:Mešanje bele in plave sploh ni kul. Bljak (vsaj za mene)

3 naprej pa 3 nazaj pa bi lahko okomot not spravu. Sam treba bi blo efekt vidt. Po mojem bi se kar kul razpršilo. Sicer pa, pred poletjem ne vem če bo šlo.

Chip, dej ti men povej, če bi bla kul tale ideja s napetostnim regulatorjem. Ker jest sam vem da zadeva skos daje ven konstantno napetost, kako pa deluje nimam pojma.

Kako se obnese pri špicah (ko napetost pade iz 14 recmo na 12. A to tkoj prredi napetost? (rečmo da je konstantna napetost 12 V))

Pa kakšna je kaj cena tehle stvarc, pa kakšen je max tok čez te zadeve.

Zdravo!
Z napetostnim regulatorjem je tako, da ti daje konstantno recimo 12V ( ce je 12V stabilizator) s tem da pa mora biti vhodna napetost nekaj vec kot 12V.
Ne vem tocno kaj si mislil z vprasanjem in 14V ampak zadeva deluje tako da gre vhodna napetost lahko od 12V do (ne vem tocno semizdi 35V) , na izhodu pa vedno dobis 12V.Torej vhodna recimo niha ta je vedno 12V.Samo kot sem ze rekel ti vhodna v avtu zna pasti pod 12V.Potem pa tudi na izhodu ni vec 12V.Tako da...
Tokovi so pa tam 1A in 1.5A.
Cenovno so te zadeve poceni, tocno ti lahko povem v ponedeljek.
Ceno za led ti napisem.

Chip

Še zdej mi nisi povedal cene za te ovalne rdeče. Dej me mal PM-jaj. Da bo še več tvoje robe v mojem avtu :D
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov