Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Če jul 26, 2007 4:31 pm

Če hočeš jih imam jaz tudi še nekaj na zalogi! Svetijo pa kot na slikah zgoraj!

Jih je pa treba spajkat, žal niso na podnožju!

sebabravo
Nov uporabnik

Napisal/-a sebabravo Če jul 26, 2007 10:05 pm

Tud jaz sm meu ledice od a3m-a pa vse, skor vse so pocrkale (sama j***a). Orig. žarnice svetijo rumeno in ne belo.
ps: Če imate v avtu senzorje pri lučeh vam bo svetila lučka pri montiranju led pozicij. lp 8)

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc To jul 31, 2007 9:32 pm

Ko za pozicijsko luč uporabim ledico mi le ta po vklopu sveti 2-3 sek. potem pa ugasne. Se da kaj naredit, da bi gorela tko kot mora?

Hvala,

LP

Uporabniški avatar
Ac|d_Burn
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Ac|d_Burn To jul 31, 2007 10:56 pm

vajenc je napisal/-a:Ko za pozicijsko luč uporabim ledico mi le ta po vklopu sveti 2-3 sek. potem pa ugasne. Se da kaj naredit, da bi gorela tko kot mora?

Hvala,

LP

Tota pa je dobra...Ledica pregori zdaj ne vem tocno kolko zdrzi bela ledica,ker vsaka barva ma svoje.Ce jo zelis priklopit v tvojem primeru na 12V bo potreben predupor.idi v ele. stacuno obrazlozi zakaj bi mel pa ti bo dal led+upor in bo delalo vec kot 2-3s :P
Lp,Dejan

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Sr avg 01, 2007 4:50 pm

Rabiš upor okol 470 Ohmov za 12V...

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Sr avg 01, 2007 4:53 pm

strmi jih je dobu!!!!!!!
svetijo belo! mam na zalogi 5eur par
pošlji PM
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

renyy
Nov uporabnik

Napisal/-a renyy Po avg 27, 2007 5:46 pm

Še ma kdo kakšne bele led diodice za pozicijske luči in seveda, da svetijo BELO in ne rahlo modro ?

namreč, moj brat je kupil bele led diodice pa jih je priklopu na bravota pa ne svetijo belo ampak potegnejo na modro.

js bi rad kupu LED diode, ki res svetijo belo, a obstajajo takšne ? :roll:

Lp

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Po avg 27, 2007 6:43 pm

Ac|d_Burn je napisal/-a:
vajenc je napisal/-a:Ko za pozicijsko luč uporabim ledico mi le ta po vklopu sveti 2-3 sek. potem pa ugasne. Se da kaj naredit, da bi gorela tko kot mora?

Hvala,

LP

Tota pa je dobra...Ledica pregori zdaj ne vem tocno kolko zdrzi bela ledica,ker vsaka barva ma svoje.Ce jo zelis priklopit v tvojem primeru na 12V bo potreben predupor.idi v ele. stacuno obrazlozi zakaj bi mel pa ti bo dal led+upor in bo delalo vec kot 2-3s :P
Lp,Dejan

lahko da je mislu da mu samo ugasne in ne pregori. v tem primeru mora vezat dodaten upor, oz. porabnika ker mu racunalnik ugasne kr ni dovolj upora (porabe)
Extreme N

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po avg 27, 2007 6:47 pm

renyy je napisal/-a:Še ma kdo kakšne bele led diodice za pozicijske luči in seveda, da svetijo BELO in ne rahlo modro ?

namreč, moj brat je kupil bele led diodice pa jih je priklopu na bravota pa ne svetijo belo ampak potegnejo na modro.

js bi rad kupu LED diode, ki res svetijo belo, a obstajajo takšne ? :roll:

Lp

Nevem če kakšne bele led diode res svetijo belo, pomoje, da vsaka rahlo vleče na modro svetlobo.

lp

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Po avg 27, 2007 7:06 pm

extreme N je napisal/-a:no se to. sm dubu xenon pred pol ure. ni nobenega znaka o kaksnem certifikatu :D tako da nebo homologacije.

sm pa se pozanimu pri enem visjem policaju glede xenona. je reku da
voznja brez homologacije ni dovoljena, glede svetlobe pa da spredaj obvezno SAMO bele (tukaj se smatra vse kar sveti belo in ne vlece na modro), ob strani SAMO oranzni zmigavci, zadaj pa SAMO rdece, izjema je bela luc - R

ce je to to, za 6000K ti nimajo kej rect, razen ce se upicijo v to da ni homologirano, pa slepet ne smes.

to mi je reku

enako je z LED pozicijskimi lucmi. glavno da so bele.

kaj pa to?
http://www.powerproexhaust.com/photos/DSC00738.jpg

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po avg 27, 2007 7:12 pm

Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:
kaj pa to?
http://www.powerproexhaust.com/photos/DSC00738.jpg

dokler sveti oranžno mislim da ne bi smelo biti problemov.

lp

Uporabniški avatar
taubek
Nov uporabnik

Napisal/-a taubek Po avg 27, 2007 7:12 pm

one bele diode ko jih mam jaz doma svetijo belo. mam pa tud druge barve tak da ce kdo rabi naj pove pa dobi.
Knightrider maker.... a.k.a. stromar ...... LED diode all inclusive!

Domi99
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: bele pozicijske led diode

Napisal/-a Domi99 To sep 20, 2011 4:30 pm

mam eno vprašanje in sicer če je že imel kdo težave imam bele led diode za pozicijo (in svetloba ni čisto bela ampak potegne malo na modro taka svetlo modra barva) in me zanima če ima kdo iskušnje maš lahko to ali ne ??? kr eni pravijo da lahko ker ni čisto modra svetloba eni pa pač da ne smeš met??
sveti pa takole (na sliki zgleda bolj modro koker v resnici)
Priponke
10092011647.jpg

supermico
Nov uporabnik

Napisal/-a supermico To sep 20, 2011 4:40 pm

Jaz sem jih imel že v avtu ob nakupu pa mi je na tehničnem samo omenil, da bi jih blo fajn zamenjat, ne zaradi njega, ampak zaradi policajev... Pa sem jih, ker sem jih itak imel namen, ker mi niso bile všeč.
*Edit: 4 leta stara tema... :huh:

Domi99
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Domi99 To sep 20, 2011 4:46 pm

to videm da je stara tema sam me je tako zanimalo kr mi je u trgovin reku da je bela dioda in da naj nebi bilo problemov z policaji sem šel tudi doskrat mim polcaju pa ni bilo nič in čez mejni prehod tudi ni nič reku bom pustil še neki časa pa bomo potem videli kr videm dosti avtov kateri majo te diode noter

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To sep 20, 2011 5:01 pm

jst jih mam tut gor, pa mi noben policaj ni težil, niti na meji, skratka nikjer, mi je pa na tehničnem reku da jih morem zamenjat, ker kao niso dovoljene ;)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To sep 20, 2011 5:01 pm

jst jih mam tut gor, pa mi noben policaj ni težil, niti na meji, skratka nikjer, mi je pa na tehničnem reku da jih morem zamenjat, ker kao niso dovoljene ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To sep 20, 2011 5:25 pm

Nisem še zasledil LED pozicijskih žarnic, ki bi bile legalne, nimajo oznake E in ponavadi še na embalaži piše, da niso za cestno uporabo. Drugi problem teh LED pozicijskih je, da jih večina kombinira z dokaj rumenimi žarnicami in potem ne pride do izraza, kako bele so pozicijske, ampak kako rumene so navadne! :D

Če nimaš nekih posebno belih žarnic oz. imaš recimo Osram Night Breaker, se zraven odlično podajo pozicijske Phillips Blue vision, ki so street legal in se ujemajo s kratkimi.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
=swen=
Uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a =swen= Sr okt 12, 2011 7:38 pm

Sam sem moral zamenjati pregorelo pozicijsko žarnico in sem si nabavil kar led žarnici.
Za v prtljažnik sem pa kupil tole.
Še slike kako gorijo:
Slika
Slika
Slika
Slika

Tista ki je v prtljažniku je le malenkost svetlejša kot bivša navadna.
Pri pozicijskih pa lahko vidite iz slik, da je nekaj razlike. :) Žarnice v živo svetijo malenkost bolj belo kot je prikazano na slikah.

LP Swen
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov