Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
baroax
Novinec

Re: Samo tršanje amortizerjev ali še krajšanje-Vprašanje???

Napisal/-a baroax Ne okt 30, 2011 10:46 pm

Nekje sem pred leti bral da se spodnja šalčka na amortizerju prestavi nižje, feder se ne reže. Vozilo je nižje, trdota nespremenjena če so enaki fedri. Naj me kdo popravi če sem se zmotil.

lp

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po okt 31, 2011 12:02 am

Že, samo govorim o krajšanju armotizerja ne o samem nižanju in rezanju feder.

Krajši fedri delajo svoje in original armotizerji, ki so sicer še v dobrem stanju na luknjah ali bolj sunkovitih hribčkih nabijejo skupaj-razlog je predolg armotizer. Bral sem po forumu koliko stane samo tršanje in krajšanje in poslal tudi ponudbo za krajšanje kar znani firmi v SLO ki to dela pa sem dobil pač oderuško ponudbo- okoli 200-300€ za samo krajšanje tam 350 z tršanjem. Ampak mislim da lahko to sam zrihtam, avto na klocne, armotizerje dol, pa k lokalnemu drejer majstru ki bo poštimal za 2 piva novi navoj na odrezano steblo, armotizerje gor pa je zadeva zaključena za max 20€ in par ur dela.

Edino prednjih armotizerjev še nisem jemal dol, če je kaj drugače kot zadaj in če moram kaj pazit/ če ima kdo kak pameten nasvet prosim da se oglasi.

Mi je pa zanimivo da firme ki to delajo nočejo povedat kak to naredijo-seveda ne, ker potem bi vsak to doma naredil ampak podvozje ni hec in da neveš kaj ti človek dela je malo bedna zadeva.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po okt 31, 2011 3:33 am

Če ti amortizerje "skup" nabija (kar močno dvomim, razen če imaš avto spuščen za 6+ cm), potem so amortizerji hin.
Ja,pazit moreš. da fedra ne dobiš v glavo. Za to moreš imet orodje za stiskanje fedrov. In še to moreš znat z njim delat.
Ja, firma, ki noče povedat kaj in kako dela,za moje pojme ni firma. Konec koncev se igrajo s tvojim podvozjem in s tvojo varnostjo. In če ne veš kaj in kako je nekdo nekaj naredil, potem ga klinc gleda.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po okt 31, 2011 10:26 am

Orodje mam, to sem že delal na zadnjih ko sem menjaval fedre.

Avto je nižji okoli 5cm napram org. kolk pa majo hoda drugače ?
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov