Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr jan 21, 2004 4:04 pm

woolff je napisal/-a::D Žmigati morajo v oranžni barvi :wink: Vprašal sem za m-look ogledala pa ni treba homo. Prvo so mi rekli, da kromirani naj nebi bili , ker baje slepijo potem pa sem jim rekel da ima punca na golfu original kromirane blende pa je bil tiho :P

pa cela audijeva serija s ima originalno kromane špegle... :wink: :wink: :wink:

še vedno pa nisem dobil odgovora o tistih 360 stopinjah in žmigovcih... :? :?
SlikaSlika

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Sr jan 21, 2004 4:13 pm

Maky, sej sem ti napisal.......ok, še enkrat počasi.

Pravila, ki veljajo danes niso bila ista kot takrat, ko se je na ceste pripeljal golf II. Ko je prišel ven ta avto in še dosti let za tem homologacije sploh ni bilo, to kar sem ti jaz napisal velja nekje od leta 1996 dalje, pa še ne od začetka tega leta, mislim, da nekje od 1. aprila dalje.

Kot sem ti že napisal tudi nekateri avti, ki se danes vozijoniso v skladu z današnjimi pravili zato, ker za vsa ta vozila veljejo pravila, ki so veljala ko so prišla ven.
Lep primer so ti pasovi npr. CITROEN AMI jih nima se pa lahko še vedno okoli vozi in te policaji ne kaznujejo če nisi pripet. Pa še vsi old-timerji se veselo okoli vozijo.

Upam, da ti je zdaj jasno!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr jan 21, 2004 5:00 pm

to glede pasov mi je jasno samo ni mi jasno kako lahko obstaja nek zakon če je pa še vedno določen procent vozil v voznem parku ki ne ustrezajo predpisom... z tem ne mislim na oldtimerje ki jih je manj kot 1% ampak ravno taka malo starejša vozila ki tega nimajo....

sepravi tu mi ni jasno če dam jaz gor druge luči z katerimi se bo "svetilni" kot zmanjšal na 300 stopinj bo cela pizdarija, če ima pa nek starejši avto svetilni kot 190 stopinj je pa vse ok... :? :? :? :?

tebe sprašujem zato ker si napisal da delaš na homologacijah...

aja pa še to: če ni potrebno vpisati zakaj pa se to tako množično vpisuje??? spojlerji na primer??
SlikaSlika

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Sr jan 21, 2004 6:41 pm

Če v kranju narediš dva kroga, v tretjem maš že pi***rijo!!!!!!
Nimajo druzga dela kt pa je**t!!!!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr jan 21, 2004 9:33 pm

Js mam stranske smernike temne ampak!!!!!!!!!ko jih prižgem svetijo oranžno-utripajo.in zato nerazumem v čem bi bil tu problem.Če delajo bele smernike ki pravtako svetijo oranžno zakaj potem nebi smel imeti temnih smernikov ki prav tako ko jih prižgeš svetijo oranžne barve??????
Tu je ta naš zakon skregan sam s sabo oziroma je nejasen.Unim na LPP-ju je pa čist vse kristalno jasno.Treba je za vsak falus homologirat,pol pa čakat na kartonček 2 meseca?
Kaj pa kej rečejo na Lexus stayle zadnje luči?Recimo če bi jih dal na moj clio čez tehničnega nebi šel skoz ane?Zato ker nebi dal homologirat.Kaj pa potem pravijo na to da se te lexus luči vgrajujeo na nove mazde itd.....

mislim o teh homologacijah lahk razpravljamo na dolgo in široko.Nerazumem pa eno stvar zakaj vas tolk policaji maltretirajo na Gorenjskem zaradi staylinga kot neke kriminalce?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr jan 21, 2004 10:10 pm

MA sej glede žmigavcev se mi zdi jasno... morajo svetit oranžno, tako kot morajo bit stop luči rdeče... torej oranžna barva je rezervirana za žmigavce, rdeča za zadnje luču, bela za sprednje, modra za intervencijska vozila.......... glede teh spojlerjev, dokler ne bo neki velikega se zgodilo in ne bojo mediji ful o tem razpravljali se ne bo nič premaknilo....

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Sr jan 21, 2004 10:48 pm

MGsax je napisal/-a:@BaSe ma sem se hecal tisto z sokom. upam da si našel to kaj si rabil.

Hja bo treba mejl poslat, ker majo TUV samo za Corso C, jaz pa mam Corso B, zaj pa še brskam, če mogoče majo kje v arhivu tudi kaj starega :(

lucky je napisal/-a:Glede spojlerjev je pa tako, (po besedah pomočnika ministra) teh ni treba homologirat v kolikor so v skladu z zakonom (ostrine oz min. radjus 5mm) in da ne spremenijo podatke v hom. kartončku. Tukaj gre mišljeno, za gabarite avtomobila, če spojler štrli iz avta, ga je treba homologirat.

Samo to pa res redki, redki, redki vedo, jaz mam tudi spojler brez ostrih robov, ne štrli... pa vseeno moram homologirat, kolega je mel na avtu podalšek spredaj najbol navaden 3 cm samo višina, pa je policaj začel težit :? :? :( :(

Aja pa jaz tudi nimam smerokaza ob strani, samo mam takšne zadnje luči, da je smerokaz (uripajoč) videti tudi ob strani.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Sr jan 21, 2004 10:58 pm

ja pošlji jim boš ziher dobil. če ne pa h kakemu prodajalcu avtomobilov ki prodaja ms design reči za ople.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

VIA
Novinec

Napisal/-a VIA Če jan 22, 2004 1:45 pm

Kak pa naj jaz svojega sprednjega homologiram ko nimam nobenega papirja zanj-home made!?Mam pa problem da je v celem z odbijacem!Bojo mi dali HK?
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Če jan 22, 2004 1:57 pm

vprašaj hugota o je če se ne motim delal homo brez papirjev. hugo ali se motim? neke teste so delali ali kako?
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Če jan 22, 2004 2:02 pm

Zakon je sicer napisan, samo kaj ko je še vedno 90% problemov take narave vezano na posameznika(copsa, g. Lovca,....) oz.kako si on zakon razlaga, pa sem ziher, da si ga dva ne razlagata enako.......

Napisal sem od posameznika.....se opravičujem......zakon tisti dan je odvisen od seštevka njihive posameznice in jutra!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Če jan 22, 2004 2:05 pm

maky je napisal/-a:
woolff je napisal/-a::D Žmigati morajo v oranžni barvi :wink: Vprašal sem za m-look ogledala pa ni treba homo. Prvo so mi rekli, da kromirani naj nebi bili , ker baje slepijo potem pa sem jim rekel da ima punca na golfu original kromirane blende pa je bil tiho :P

pa cela audijeva serija s ima originalno kromane špegle... :wink: :wink: :wink:

še vedno pa nisem dobil odgovora o tistih 360 stopinjah in žmigovcih... :? :?

verjetno je mislil da morejo biti vidni žmigavci neglede kje stojiš pri vklopljenih vseh žmigavcih. tako si jaz to razlagam.
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Če feb 05, 2004 12:05 pm

Vem, da je bilo veliko napisanega o tem, ampak enostavno iz "smetišča podatkov" ne morem razbrati odgovora - sorry.

A je treba to homologirat (mislim da ja, sam vseen)
-pragovi cist tanki
-letvice cez luci

Pa se to,.. ko bom sel recimo homologirat ALU 15" pa bo un stric vidu da je spuscen avto pa da ma slojlerje pa letvice pa nic od tega homologirano!
Bojo kaj sikal?
+
A mi bodo v homologacijo vpisali feltne in dimenzijo gum al ne?!??

P.S: ce je kdo kaj od tega delal naj ceno napise :wink:

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če feb 05, 2004 12:33 pm

letvice ja
pragovi ja
sikal mogoče, vpisal ja (če imaš vse papirje)
cena 5000-8000 kakor jih prime
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Če feb 05, 2004 2:40 pm

nič ti nebo težil ker je tudi clio oni šel skozi tako pogle pod galerija.

če greš na RTI ti bodo slikali in v končno poročilo dali zaznamek z ato kaj nimaš homologirano.

za oboje kaj si vprašal pa rabiš homologacijo.

off topic: včeraj sem gledal oddajo na pro7 koje policaj enega golfa vstavo ko je mel neki velik spojler zadi gor šipe temne, remus,.. za to muni težil ker ni imel TUV.
potem odpre haubo in vidi športni filter, fant brez papirjev tako da bo dobil kazen on kot šofer IN LASTNIK AVTOMOBILA ENAKO KAZEN!!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Marcelolipi
Novinec

Napisal/-a Marcelolipi To feb 10, 2004 5:48 pm

Ko sem jaz šel na RTI v Mariboru homologirat moj avto, sem vprašal ce tut rabis za spojlere homologacijo in mi oni tam reko, da za spojlerje ne rabim nic.Samo za fedre,auspuh,... :roll: :wink:
Tuning is Art....I`m the Artist!

Uporabniški avatar
Marcelolipi
Novinec

spojlerji & homologacija

Napisal/-a Marcelolipi To feb 10, 2004 5:48 pm

Ko sem jaz šel na RTI v Mariboru homologirat moj avto, sem vprašal ce tut rabis za spojlere homologacijo in mi oni tam reko, da za spojlerje ne rabim nic.Samo za fedre,auspuh,... :roll: :wink:
Tuning is Art....I`m the Artist!
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov