Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Števec Clio 1

Napisal/-a Ziggy Ne nov 24, 2002 5:20 pm

Zdravo! Včeri me je pičilo, da bi pri svojmu cliotu 94' mal predelal števc. Tukaj mislim podlago in osvetlitev. Zanima me, če je kdo že kdaj menjal svetlobno diodo, ki osvetljuje armaturo, če se to seveda sploh da. Meni zaslon sveti oranžno, lepa bi mi bla pa recimo modra. Prav tako me zanima, če se da števec sploh tako razstaviti, da dobiš ozadje dol (problem so kazalci), da ne bi jaz to brezveze šraufal. Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Re: Števec Clio 1

Napisal/-a kdk Ne nov 24, 2002 8:24 pm

Mogoče ti bo kaj pomagalo , stran je v Nemškem jeziku .

http://www.cliowelt.de/tipps-detail.php?id=4
http://www.cliowelt.de/tipps-detail.php?id=52

prvi link - predelava Clio - modra osvetlitev števcev
drugi link - predelava Clio - števec obratov

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor So dec 07, 2002 10:35 am

Ja jst sem! Sploh ni nobenga problema razdreš armaturo odklopiš zajlo za števec ga vzames vn in razdreš do te mere da lahko vzames vn oranžne plastične pokrovčke, ki naredijo oranžno osvetlitev. Potem pa zamenjaš žarnice z barvnimi kakršne barve pač že hočes. Jst sem si dal rdeče da se mi je ujemalo z radijem. Drugače so pa notri 12V zarnice pri cliotih do 96l. od 96 naprej ma pa noter kr take kot so v označevalnih lučh. Število je pa odvisno od modela kak števc maš.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) Ne dec 08, 2002 3:43 pm

Ziggy če boš hotel barvat ševec kupi raje rezervniga ker moraš vzet dol steklo(plastiko)ki pa je zaleplena gor in ponavadi poči!Osvetljava original je oranžna novadne prozorne žanice oranžno je steklo lahko kupiš samo modre kapice ki se dajo na žarnice samo ti povem da full grdo izgleda!!!

Ziggy pravi:
Zdravo! Včeri me je pičilo, da bi pri svojmu cliotu 94' mal predelal števc. Tukaj mislim podlago in osvetlitev. Zanima me, če je kdo že kdaj menjal svetlobno diodo, ki osvetljuje armaturo, če se to seveda sploh da. Meni zaslon sveti oranžno, lepa bi mi bla pa recimo modra. Prav tako me zanima, če se da števec sploh tako razstaviti, da dobiš ozadje dol (problem so kazalci), da ne bi jaz to brezveze šraufal. Hvala za odgovore
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Ziggy Ne dec 08, 2002 8:49 pm

Hvala clio. Kaj pa če bi tisto oranžno plastiko prebarval na modro? Po mojem bi bilo to kar v redu. A si prepričan, da moraš tisto steklo dol jemat? A na drugi strani se pa ne da odpret? Sej jaz še nisem nič števca ven jemal, ker bi moral prej celo armaturo razdret, tko da se bom prej raje za vse pozanimal. Ampak če si prav predstavljam ima števec dve strani: Na eni strani je steklo, na drugi strani bi se moral pa pomoje tud dat "vdret". Ker navsezadnje najbrž ni treba vdret prav na površje števca, oranžna plastika je pomoje pritrjena na ozadju in če bi lahko tist dol dobil, bi bilo idealno. Če ima s tem že kdo izkušnje (cliotov je velik, pa upam, da je vsaj še kdo tok nor kot jest :-))bi bil zelo hvaležen.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Ne dec 08, 2002 9:55 pm

Ni treba nc posebnega razdirat cel stevec vn vzames pa odstranis oranzne plastike.
Ce bi plastike barvu nebi blo dober, ker bi premal svetlobe prepuščalo. Pa itak tud če bi jih hotu pobarvat bi mogu razdret števec.

Mal vecji problem so stikala za ventilacijo in ura. Tam se nisem kej dost poglablu v razdiranje ampak sem kr pustu not ker sem itak dal rdeče žarnice. Če bi dal modre bi mogu pa najbrš tud tam kej odstranit. Drgač ne vem kk bi se barve mešale.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Re: Števec Clio 1

Napisal/-a clio (proton_freak) Po dec 09, 2002 10:52 am

Ziggy!
Prvič če hočeš vzet dol armaturo najprej imaš za odvijačit pet vijakov z zvezdasto glavo!(vijaki so na:2 na straneh ko odpreš vrata,3pa so na vrhu armature tam ko piha zrak za šite)ko si naredil to potegneš armaturo proti sebi da pade iz enih majhnih nosilcev!Odvijačiš plastiko okrog volana tam ko so stikala,na ševcu imaš 4vijake dva zgoraj ki jih takoj vidiš na vrhu števca,2 pa spodaj ki sta vijačena gor(zato je treba vzet dol tisto plastiko da prideš zraven)!Odklopiš kable in zajlo za števec in tako ga dobiš ven!

Toliko o demontaži montaža ja malo bolj zahtevna ampak gre lep samo delaj počasi da neboš kaj zlomo!

Ko imaš števec veni imaš zadaj take kapice ki je v njej žarnica vse vzameš ven jih zamenjaš z modrimi in je!(Svetlo to bo ful čudno zeleno ker je plastika na kateri so številke oranžna in ne bela tega nemoreš spremenit)!Če pa hočeš barvat tisto črno plastiko,ki je okrog številk pa moraš vzet dol steklo ki pa je lepleno skupaj če boš delal na hladno se zna zgodit da ti bo počilo!(Lahko pa narediš tako:vzameš tanki nož ga segreješ in čist na rarlo režeš tam ki je zlepleno)
Lp za več informacij pa mi piši mail na
u_golob@hotmail.com

Ziggy pravi:
Hvala clio. Kaj pa če bi tisto oranžno plastiko prebarval na modro? Po mojem bi bilo to kar v redu. A si prepričan, da moraš tisto steklo dol jemat? A na drugi strani se pa ne da odpret? Sej jaz še nisem nič števca ven jemal, ker bi moral prej celo armaturo razdret, tko da se bom prej raje za vse pozanimal. Ampak če si prav predstavljam ima števec dve strani: Na eni strani je steklo, na drugi strani bi se moral pa pomoje tud dat "vdret". Ker navsezadnje najbrž ni treba vdret prav na površje števca, oranžna plastika je pomoje pritrjena na ozadju in če bi lahko tist dol dobil, bi bilo idealno. Če ima s tem že kdo izkušnje (cliotov je velik, pa upam, da je vsaj še kdo tok nor kot jest :-))bi bil zelo hvaležen.
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
john
Nov uporabnik

Napisal/-a john Če dec 26, 2002 8:14 pm

ali ima kdo skeniran števec od cliota(1.4confort) letnik 97 z obratomerjem.

LP JOHN
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov