Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Audi a4 b7 predelava prednje maske

Napisal/-a bridgestone Sr feb 15, 2012 10:38 am

Maska (na slikci) mi je full lepa pa me zanima kakšne so poti do tega (po možnosti obstojna predelava).

KROMIRANJE:
Kromiranje baje odpade. Na tem forumu sem prebrskal nekaj o kromiranju plastike in poklical te ki ste jih omenjali tako ali drugače. Vsak mi je rekel da najprej moram preveriti če je sploh ABS plastika in tudi, če je mi odsvetujejo, ker gre plastika čez vroče kopeli (70°C) in če ni pravilno vpeta se lahko zvije. Prav tako je skoraj nemogoče kromirati le prednje vertikalne letvice, ker je težko zaščititi preostalo plastiko.

KROM LEPILNI TRAKOVI:
tudi preiskal tale forum, omenjal se je AV DIZAJN (montaža) ali A3M (prodaja). NA AV dizajnu mi je rekel da so nalepke poceni (v primerjavi z kromiranjem) vendar če nisem iz obale naj ne pričakujem, da bodo držale in ohranile izgled več kot eno leto. Problem je sol, voda, kamenčki in avtopralnica. Tudi če nalepka ostane gor je stolčena od kamenčkov in zaradi oksidacije izgubi sijaj.

Prav vsi z katerimi sem govoril so mi svetovali dodatno opreno Audi, vendar kolikor vem imajo krom look le A6 in A8 in morda kak allroad, pa še to so cene tam okoli 600€ za masko. Na Ebaju se sicer dobi celo masko v krom looku za A4 vendar sem jo videl od blizu in zgleda zelo ceneno, ki tudi audijevega znaka nima.

Me pa zanima če obstajajo kake U plastike v krom looku, ki se nataknejo na masko podobno kot imajo A6 in A8.
Priponke
a4.jpg

borollety
Nov uporabnik

Re: Audi a4 b7 predelava prednje maske

Napisal/-a borollety Ne apr 15, 2012 4:12 pm

Živio,

Si že najdu kakšno rešitev za masko? Predvidevam da imaš klasično masko (torej ne S-line) in ti ne paše notr maska od S-line in od S4? Imam sam enak problem in iščem rešitev kako zamenjati orginal klasičen grill za enga lepšega.
Na ebayu jih je nekaj ki pašejo v klasični odbijač ampak mi nekako noben ni kaj grozno všeč plus tega še je kvaliteta vprašljiva:

Rečmo tale mi še nekako najbolj potegne:
http://de.csr-shop.info/public/catalog_ ... id=8665771

Ampak to masko je potrebno pobarvati, saj je v osnovi v šprickitu (oz. piše da je v sivi barvi). Tale maska je dobra če bi rad naredil črni S-line look in potem še prilepiš gor crom audi znake.

Ne vem pa kako pa se kaj prilega ta maska (na nemških forumih so eni kar pluvali preko kvalitete in prileganja CSR izdelkov).

Če pa ima kdo kako idejo ali kak link, pa se priporočam.

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Če apr 19, 2012 2:45 pm

borollety je napisal/-a:Živio,

Si že najdu kakšno rešitev za masko? Predvidevam da imaš klasično masko (torej ne S-line) in ti ne paše notr maska od S-line in od S4? Imam sam enak problem in iščem rešitev kako zamenjati orginal klasičen grill za enga lepšega.
Na ebayu jih je nekaj ki pašejo v klasični odbijač ampak mi nekako noben ni kaj grozno všeč plus tega še je kvaliteta vprašljiva:

Rečmo tale mi še nekako najbolj potegne:
http://de.csr-shop.info/public/catalog_ ... id=8665771

Ampak to masko je potrebno pobarvati, saj je v osnovi v šprickitu (oz. piše da je v sivi barvi). Tale maska je dobra če bi rad naredil črni S-line look in potem še prilepiš gor crom audi znake.

Ne vem pa kako pa se kaj prilega ta maska (na nemških forumih so eni kar pluvali preko kvalitete in prileganja CSR izdelkov).

Če pa ima kdo kako idejo ali kak link, pa se priporočam.

imam masko S line in to model s povdarjenimi vertikalnimi prečkami (večina S line modelov ima navadno masko). Drugače pa imajo vse maske enake mere in pašejo na različne odbijače.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če apr 19, 2012 2:56 pm

To kar ti ščeš sploh ni kromiranje ... kolkor mi je znano se plastika ne kromira ampak je to vakumska metalizacija pri kateri se nanese na karkoli pač že plastičnega aluminij kateri pol po končni obdelavi zgleda točno tak kot da bi bil krom ...tak da malo se o tem pozanimaj.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov