Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

REPLICA
Nov uporabnik

Par začetnih vprašanj glede barvanja mehanizacije

Napisal/-a REPLICA So apr 28, 2012 9:28 am

Gre se za barvanje moje gradbene in kmetijske mehanizacije, torej za nobeno profi barvanje, bi pa rad čim boljši končni "izdelek". Barvam seveda z pištolo in prvi problem ki sem ga opazil je, da nekatere barve zelo tečejo brez kapljice razredčila, druge pa sploh ne. Primer je Tessarolova barva, ta mi je nenormlano tekla brez razredčila, medtem ko sem barvo iz OBI-ja razredčil in se je odlično pokazala. Tessarolova je tudi zelo slabo pokrivala. Se da obnašanje barve predvidet glede na kakšne informacije z lončka??

Drugo vprašanje, ki me zanima je razlika med avtolakom, ki ti ga zmešajo v lakirnici in temi barvami za kovino, ki sem jih prej omenjal? Je razlika samo v tem, da ima avtolak, lak v sebi??

Naj omenim, da sem barval del neke kabine z avtolakom, ki so mi ga zmešali , saj sem hotel imeti isti odtenek in nisem opazil nobene razlike. Tu se mi pojavi tretje vprašanje in problem, namreč z vsemi barvami katerimi sem barval, nisem zadovoljen na koncu, saj površine izgledajo "prašno" in se ne svetijo oziroma nimajo tisti "voščeni" in gladki izgled kot vidim na drugih vozilih. Ali je možno, da je problem v pištoli, saj je ta ena od cenejših varijat, ali pa morda ljudje prelakirajo še svojo mehanizacijo in mi je zato bolj všeč?

Rad bi slišal tudi kakšen nasvet glede izbire barv za mehanizacijo-tovornjak, stroji, itd..

Lp, začetnik :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Par začetnih vprašanj glede barvanja mehanizacije

Napisal/-a lancia hf So apr 28, 2012 9:33 am

Lažje boš barval če barva nebo na vodni osnovi in, da je lak že v barvi.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

martinez
Nov uporabnik

Napisal/-a martinez Sr maj 16, 2012 10:31 pm

lp barva glede izbire barve tesarol naj ti povem da je dobra samo za ograje .pri nas barvamo stroje s sintol barvami ali korovin .dam ti primer kombinirka,jcb bager sem barval ,z korovin rumeno ral 1003 odlično pokriva in je zelo gosta razrečiš jo s nitro radečilom. tudi če imaš pištolo za 50 ali 300e se mora barvati dobro [b]govorim.za stroje.za ostalo ne

martinez
Nov uporabnik

Napisal/-a martinez Sr maj 16, 2012 10:37 pm

pa še to da je izdelek videti meglen ali prašen preveč radečila, preveč odprta pištola max 3 bare .uporabljaj antisilikon pred barvanjem da se znebiš silikonov
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov