Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
sasa ivanovic
Nov uporabnik

štrihanje pod havbo

Napisal/-a sasa ivanovic Pe avg 07, 2009 8:47 pm

zdravo mene zanima za barvanje ali sprejanje pod havbo da bi glavo motorja preštrihu pa to.a je treba prvo kaj zbrusit ali lahko čez obstoječe poštriham.
clio 1.4

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe avg 07, 2009 8:54 pm

Hm motorni prostoj je še bolj delikatna zadeva.Pri predpripravi moraš pošteno tudi razmastit same dele,ki bodo barvani in pa uporabljat barve,ki so toplotno obstojne.V predpripravi pa seveda sem sodi brušenje....... itd
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe avg 07, 2009 8:54 pm

moraš imeti posebno barvo, obstojno na visoke temperature drugaše se ti bo odluščla

Uporabniški avatar
sasa ivanovic
Nov uporabnik

Napisal/-a sasa ivanovic Pe avg 07, 2009 9:06 pm

za barvo vem ker sm enkrt že kupvou barvo za temperaturo pa tud vem kaka je zato bi nekatere dele pobarvu da se malo obnovi mislim da pride mašina do lepšega izraza
clio 1.4

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe avg 07, 2009 9:55 pm

Pa veš da moraš za barvanje vse skupaj rastavit? Sicer lahk barvaš na motorju.....sam kak bo izpadlo pa pojma nimam.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sasa ivanovic
Nov uporabnik

Napisal/-a sasa ivanovic Pe avg 07, 2009 10:05 pm

to vem to ni problem to znam sm že svojo petko raztavlju pa sestavlju samo sprašujem za barvo kakšna je ker to prvič delam.
clio 1.4

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Re: štrihanje pod havbo

Napisal/-a 106 Ne jun 10, 2012 3:11 pm

Si bom kr to temo sposodil .....torej zanima me kakšno barva se more uporabit za tako zadevo kot je na sliki da se ne bi luščlo pa pokalo itd avtolak al kaj ? ...... sicer jaz ne bi šel v taki extrem kot je na sliki ampak zaenkrat je ideja samo v vdolbine oz. v te prekate ...... al pa recimo če bi nalepke že z neko sliko nalepil v te prekatekak bi to blo obstojno pomojem ne kaj dosti al pa ne vem :)

Slika

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs To jun 12, 2012 10:39 pm

Če rabiš visokotemperaturno barvo potem nekaj ni v redu z motorjem. :-)

Sigurno pa je barvati motor z navadnimi ali visokotemperaturnimi barvami ena velika bedarija.
Za to obstajajo premazi za hitrejše odvajanje temperature - s katerimi je smiselno zadevo obdelat. :mrgreen:

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Sr jun 13, 2012 8:52 am

Kavs je napisal/-a:Če rabiš visokotemperaturno barvo potem nekaj ni v redu z motorjem. :-)

Sigurno pa je barvati motor z navadnimi ali visokotemperaturnimi barvami ena velika bedarija.
Za to obstajajo premazi za hitrejše odvajanje temperature - s katerimi je smiselno zadevo obdelat. :mrgreen:

Jaz ne bi barval motorja ampak pod havbo tam ,ko je na sliki ta morski pes samo ne bi šel v taki ekstrem le v vdolbinah bi ble slike no ja mogoče tudi vse skupaj ne vem še .... :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jun 13, 2012 8:55 am

Če se malo logično poštudira, vsak motorni prostor je barvan, tko da ne vem zakaj bi se potem iskalo neko super duper barvo :D.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Sr jun 13, 2012 10:46 am

Pod pokrovom motorja ni potrebno komplicirati ker so barve že nasploh obstojne na vročino glede motorja pa je fajn raskirat temperaturno obstojno barvo
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 Če jun 14, 2012 2:39 pm

Torej če se gre za sprej pač avtolak to sem htel vedet ,ker pač ti ko grafite rišejo jim je ponavadi podlaga stena le malokdaj pleh zato bi rad bil malo bolj poučen o teh zadevah ,da ne bi blo pol kaj narobe :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jun 15, 2012 10:58 am

106 je napisal/-a:Torej če se gre za sprej pač avtolak to sem htel vedet ,ker pač ti ko grafite rišejo jim je ponavadi podlaga stena le malokdaj pleh zato bi rad bil malo bolj poučen o teh zadevah ,da ne bi blo pol kaj narobe :)

Če bi rad, da je zadeva kot se spodobi poišči nekoga ki obvlada paintbrush... Razni grafitarji s spreji se ne bodo obnesli na dolgi rok... Če že razmišljaš o taki dodelavi, pa premisli še o čiščenju motornega prostora, primernemu izgledu motorja in vsega kot celoti, da ne boš imel na pokrovu motorja hude slike, spodaj pa masten motor, ki po možnosti še kje olje pušča...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov