Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Ličarstvo - silikoni.

Napisal/-a dbsquared Če avg 16, 2012 7:14 pm

En lep pozdrav vsem. :mrgreen:
Imam eno težavo oz. neznanje, ki pa upam da se bo rešilo. Torej, moj oče se ukvarja z ličarskimi posli. Naredili smo profesionalno "peč", štriha z profesionalnimi pištolami, kvalitetnimi barvami ... skratka vse na vrhuncu. Problem nastane, ker se mu zadnje par mesecev pojavljajo tako imenovani "silikoni" na poštrihanem npr. odbijaču. Včasih se sploh ne pojavijo, včasih se pojavi samo 1 ... 2 ... mogoče 3je silikončki. Danes pa špricne odbijač, nakar se jih pojavi 15+. Zdej me pa zanima, ali je možno, da sem jaz tisti krivec. Saj zmeraj, ko pucam avto ... ga zunaj na dvorišču z wapom sperem, grem čez s šamponom + gobo, nato ga zapeljem v garažo, ki je vzporedna peči in ga v celoti prebrišem. Namažem mu gume in ga na cca. 1 mesec povoskam. On krivi premaz za gume - uporabljam pa od Turtle waxa - tire gel. Mogoče kdo kaj več ve o tem?!? Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč.

Lp.
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Re: Ličarstvo - silikoni.

Napisal/-a north789 Če avg 16, 2012 7:55 pm

Mastna podlaga ali pa masten zrak na pištoli...

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če avg 16, 2012 7:58 pm

JP, js bi tud reku da je to to! Pred barvanjem se barvani del obriše z antisilikonskim čistilom in tako silikonov naj nebi bilo. seveda pa se kdaj kakšen tudi izmuzne, zato je včasih dobro 2x obrisat.
Sicer če pa praviš, da je vse profesionalno, bi morali kaj takega uporabljati pred vsakim barvanjem. :roll:

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Napisal/-a dbsquared Če avg 16, 2012 8:21 pm

LukL je napisal/-a:JP, js bi tud reku da je to to! Pred barvanjem se barvani del obriše z antisilikonskim čistilom in tako silikonov naj nebi bilo. seveda pa se kdaj kakšen tudi izmuzne, zato je včasih dobro 2x obrisat.
Sicer če pa praviš, da je vse profesionalno, bi morali kaj takega uporabljati pred vsakim barvanjem. :roll:

Prebriše vsakič. ;) Tudi danes je, pa so se mu pojavili. Čudi me, da so se pojavili v taki meri. (15+). :shock:

Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če avg 16, 2012 8:52 pm

Naredili smo profesionalno "peč", štriha z profesionalnimi pištolami, kvalitetnimi barvami ... skratka vse na vrhuncu.

Pol pa na avtomobilizem spraševat zakaj silikoni?? Vse na vrhuncu.
Sex turns gay people into Mexicans.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če avg 16, 2012 10:07 pm

dbsquared je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:JP, js bi tud reku da je to to! Pred barvanjem se barvani del obriše z antisilikonskim čistilom in tako silikonov naj nebi bilo. seveda pa se kdaj kakšen tudi izmuzne, zato je včasih dobro 2x obrisat.

Prebriše vsakič. ;) Tudi danes je, pa so se mu pojavili. Čudi me, da so se pojavili v taki meri. (15+). :shock:

Zato js mojemu bratu skoz dopovedujem naj mi ne maže avtov s temi sranji, ala glicerin in podobno... ravno danes sm vidu ko sm svojga sam pral, kaj mi je naredu na letvicah na strehi, zdej so sive namesto črne, sam da pride z morja, bo že šmirglu :)

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Pe avg 17, 2012 1:10 pm

dbsquared je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:

Kako pa antisilkonsko čistilo spucaš dol? Nitro? A ga sploh spucaš?

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Napisal/-a dbsquared Pe avg 17, 2012 2:34 pm

LinuxFuter je napisal/-a:
dbsquared je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:

Mislim, da se ne spuca. ;)

Slika

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe avg 17, 2012 3:21 pm

dbsquared je napisal/-a:
LinuxFuter je napisal/-a:
dbsquared je napisal/-a:
LukL je napisal/-a:

Mislim, da se ne spuca. ;)

samo se posuši/izhlapi
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov