habbich je napisal/-a:Sej naredis osnovno obliko iz stiroporja, ga magari poselotejpas, probleces v folijo, prelepis z licarskim trakom...whatever...
To smo mi delal ze zarad tega da nimas svinjarije ko se poliester zalepi na stiropor in mores potem ti to vse dol trgat
Fora razlicnih materijalov je samo s kako lahkoto se oblikuje, stiropor ni tako dober za oblikovanje kot stirodur in purpena.
Recimo da hoces narediti na izi predelavo odbijaca:
Das odbijac dol z avta, posprejas purpeno po spodnjem delu odbijaca. Ko se purpena strdi, jo oblikujes. Polepis vso zadevo z zgoraj nastetimi varijantami, in premazes s smolo(samo spodnji del, ampak kar malo cez rob). Dva oz. tri premaze da je zadeva kolikor toliko trdna za nadaljno obdelavo. Staknes dol(spodnji del-podaljsek) in ga oblikujes da "sede" na spodnji rob odbijca(rezanje, brusenje, nanasanje smole). Ko je to narejeno ga fiksiras(z vijaki) na spodnji rob ze prej dobro pobrusenega odbijaca(zato da se bo poliester prijel na odbijac) in nato premazes celotno zadevo(stik med odbijacem in podaljskom, da ni vidne linije) s smolo.
Zdej pa po zelji odrezes kako luknjo v odbijac oz. tiste stangce, ki jih ima vecina odbijacev,se kaj dodas...-po zelji.
Potem pa sledi en kuuuup smirglanja, nanasanja smole, brusenja, kitanja, brusenja, brusenja, kitanja....Na koncu se sprickit in strihat vso zadevo
Neki na hitrco od mene(ne da se mi vec tipkat), se oproscam za vse tipkarske napake in cudne besede![]()
P.S: Pa na vlakna ne pozabit, da me ne bo kdo iskal ker mu je obijac razpadel
se podpišem...
sam jaz osebn delam iz purpene ker je res najbolj eazy...