Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a PiNkZ PoWeR Pe mar 03, 2006 8:42 pm

habbich je napisal/-a:Sej naredis osnovno obliko iz stiroporja, ga magari poselotejpas, probleces v folijo, prelepis z licarskim trakom...whatever...
To smo mi delal ze zarad tega da nimas svinjarije ko se poliester zalepi na stiropor in mores potem ti to vse dol trgat

Fora razlicnih materijalov je samo s kako lahkoto se oblikuje, stiropor ni tako dober za oblikovanje kot stirodur in purpena.

Recimo da hoces narediti na izi predelavo odbijaca:

Das odbijac dol z avta, posprejas purpeno po spodnjem delu odbijaca. Ko se purpena strdi, jo oblikujes. Polepis vso zadevo z zgoraj nastetimi varijantami, in premazes s smolo(samo spodnji del, ampak kar malo cez rob). Dva oz. tri premaze da je zadeva kolikor toliko trdna za nadaljno obdelavo. Staknes dol(spodnji del-podaljsek) in ga oblikujes da "sede" na spodnji rob odbijca(rezanje, brusenje, nanasanje smole). Ko je to narejeno ga fiksiras(z vijaki) na spodnji rob ze prej dobro pobrusenega odbijaca(zato da se bo poliester prijel na odbijac) in nato premazes celotno zadevo(stik med odbijacem in podaljskom, da ni vidne linije) s smolo.

Zdej pa po zelji odrezes kako luknjo v odbijac oz. tiste stangce, ki jih ima vecina odbijacev,se kaj dodas...-po zelji.

Potem pa sledi en kuuuup smirglanja, nanasanja smole, brusenja, kitanja, brusenja, brusenja, kitanja....Na koncu se sprickit in strihat vso zadevo

Neki na hitrco od mene(ne da se mi vec tipkat), se oproscam za vse tipkarske napake in cudne besede :D

P.S: Pa na vlakna ne pozabit, da me ne bo kdo iskal ker mu je obijac razpadel

se podpišem...

sam jaz osebn delam iz purpene ker je res najbolj eazy...

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 Pe mar 03, 2006 9:55 pm

Res je najlazje iz purpenom sam bi se dal tud iz stiropora sam k bi ga rezu ti tiste kuglce od stiropora letijo vn pol mas pa cel kup kitanja da je pol lepo k naneses gor mato pa smolo

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Pe mar 03, 2006 11:07 pm

http://web.njit.edu/~cas1383/proj/main/

ta stran je za popolne začetnike kot sem sam 8) , in res razloži cel postopek, orodja, nasvete, zakaj ne tako, pa zakaj tako....
res super stran za začet no :bow :tomidelej:
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Roadracer
Nov uporabnik

Napisal/-a Roadracer To jan 23, 2007 12:15 pm

Povezava ne dela! Mogoče ma kdo kšn drug link?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jan 23, 2007 12:58 pm

Nekdo je na prejšnji strani napisal, da se iz stiroporje ne da. Seveda se da, 100 % garantiram, ker sem sam naredil iz stiroporja zadnji spojler in ga ni čisto nič stopilo, vendar moraš uporabljati drugačno smolo, ne navadne, ker navadna, ki sem jo probal, mi je takoj stopila stiropor, potem pa mi je frend dau eno posebno (dela doma surfe iz stiroporja), ki ni na kislinski osnovi in ga ne stopi, pa da ga ubiješ :lol:

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj To maj 27, 2008 2:26 pm

Se opravičujem ker je tema že zeloo stara, ampak me zanima nekaj v zvezi z izdelovanjem kalupa, zato nebom odpiral nove teme.

Za izdelavo izdelka iz poliestra, bi uporabil model iz stirodura in purpena, pa me zanima zdej če morem to še s čim premazat, al mi bo vse skupej stopilo? Delal bom pa s nepospešenim poliestrom Colpoly.

p.s.: upam da me ne kastrirate zato ker sem obnovil 100 let staro temo :P

Uporabniški avatar
Gagi84
Stalni uporabnik

Kraj: Podpec

Napisal/-a Gagi84 To maj 27, 2008 4:49 pm

Ce imas kalup prekitan z avtokitom kar predvidevam oz. upam da imas ne bo nobenih problemov. pazi pa edino na to da bo cel kalup gladek kolikor se le da da se poliester ne bo prijel skupaj z kalupom. Raje ene 3x premazi z formulo cel kalup, jest mam za to pol se utekocinjen polivinil da se 100% ne prime pa se ful lepo gre narezen.
BMW 320 M3 Replika, Soon to come Subaru Impreza 1999 GT

Uporabniški avatar
Dejan-k
Novinec

Napisal/-a Dejan-k Po jun 09, 2008 7:06 pm

Kaj te podalske odbijacev moras homologirat?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jun 09, 2008 10:10 pm

Če jih sam delaš, jih "ne moreš"...khmmm :lol: , če pa so od kake priznane firme z TUW-om, pa jih lahko, oz jih moraš!

Pero22
Nov uporabnik

Napisal/-a Pero22 Po jul 14, 2008 4:34 pm

Živjo!

Mene pa zanima, če mi ve kdo povedati, s čim lahko spoliram poliestrsko smolo, da bom dobil visoki sijaj?

Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Po jul 14, 2008 7:30 pm

Kaj bi ti to poliral? Ponavadi se poliestersko smolo vrže u šprickit, potem pobarva, zatem prelakira in šele potem lahko poliraš. :roll: :roll:

Tunner
Nov uporabnik

Napisal/-a Tunner To jul 22, 2008 6:55 pm

Pero22 je napisal/-a:Živjo!

Mene pa zanima, če mi ve kdo povedati, s čim lahko spoliram poliestrsko smolo, da bom dobil visoki sijaj?

Lep pozdrav!

Hehe

Eni tud poliramo poliestrsko smolo ali gelcoat... Jaz zadevo najprej brusim z vodobrusnim papirjem 300, 500, lahko tudi 1000, potem pa najcenejšo grobo leskinovo pasto, tisto zeleno, namažem, nekaj časa pustim in spoiliram pa je zadeva idealna tudi za karbonski izdelek...Če si seveda imel v mislih poliranje kalupa...Če pa si mislil polirat izdelek, pa kot je napisal Cash....brez pomena...

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash To jul 22, 2008 7:32 pm

Lep pozdrav!
Ker s kolegom ustvarjam s poliestrom, pa nama je ostalo nekih 8 litrov smole pa nekaj tubic trdilca, zmankalo nama je pa vlaken, pa me zanima ce ma kdo kakih poliesterskih vlaken za prodat? rabu bi pa nekaj kvadratnih metrov!
naj napise PM, ce ma kdo!
lp
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport To avg 26, 2008 4:18 pm

u hudo na to temo sem pa čist pozabu :P
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii To avg 26, 2008 8:23 pm

Neki mi povejte kako se obnaša poliester pri visokih temperaturah npr. da bi nekaj ustvarjal pri motorju ?
Clean look

Blisk1
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a Blisk1 Sr dec 12, 2012 10:20 pm

Tunner je napisal/-a:
Pero22 je napisal/-a:Živjo!

Lep pozdrav!

Hehe

Eni tud poliramo poliestrsko smolo ali gelcoat... Jaz zadevo najprej brusim z vodobrusnim papirjem 300, 500, lahko tudi 1000, potem pa najcenejšo grobo leskinovo pasto, tisto zeleno, namažem, nekaj časa pustim in spoiliram pa je zadeva idealna tudi za karbonski izdelek...Če si seveda imel v mislih poliranje kalupa...Če pa si mislil polirat izdelek, pa kot je napisal Cash....brez pomena...

Sam delam določene zadeve iz colpoly smole pa me zanima kakšna je to groba leskinova pasta in kje se to dobi, ker bi rad zadevo spoliral do res visokega sijaja. Ko ošmirglan s 1000 je še vedno precej motna zadeva, od tu dalje pa ne pridem do visokega sijaja.
Mi lahko kdo svetuje?

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Re: Poliester-pomoč

Napisal/-a denko4 Sr jan 09, 2013 1:54 pm

Pojdi čez še z 1500, 2000, 2500 in 3000, potem pa šele z polirno pasto, pa bo bolje. Uspelo ti bo pa le v primeru da brusiš samo smolo, če si prišel že do vlaken ne bo šlo.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost