Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Gospod
Nov uporabnik

Alu platišča za Golf 5 Sportline 105KM

Napisal/-a Gospod So jan 18, 2014 2:01 pm

Pozdravljeni.

Po novem si lastim zgoraj omenjen model, temno sive barve.
Redni forumaši ste vrjetno vidli že na tone slik s felnami golf 5. Kaj predlagate za ene feltne za tak avto??
O 18kah ne razmišljam prav dosti ker so gume dost dražje, pa tut zdi se mi da bi to preveč požrlo avtu moč ko bi mel neke "valare" gor.
Vsak predlog dobrodošel čeprav vemo da ma vsak drugačn okus :)

Lp. Gospod

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Alu platišča za Golf 5 Sportline 105KM

Napisal/-a pskoda So jan 18, 2014 5:28 pm

Če misliš, da ti bo z 18" požrlo preveč moči, potem ti bo tudi z 17", ker širina gume je ista oz šele pri 16" so ožje. Glede vizualnega izgleda je najboljše, da se sam odločiš in vzameš tisto ki je tebi všeč.

ps.: na predprejšnem avtu fiat punto 95konji sem šel iz original 15" na 17" se pravi iz 185 na 205 širine in nisem občutil neke bistvene razlike razen v trdoti avta
Lp

acad
Novinec

Napisal/-a acad So jan 18, 2014 11:25 pm

Predlagam ti da greš na VW forum, pod sklopom "moj vw" poišči Golfe 5, tam maš ogromno primerjav in komentarjev na veliko različnih platišč, od 15 do 20 col..
Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja, nabavi tisto kar je tebi všeč, med 17 in 18 res ni tako velike razlike, gume so malenkost dražje edino, ter vožnja je odtenek trša, ampak glede na to da imaš dizla z neuničljivim 1.9TDI (105hp) motorjem, si lahko brez skrbi, da ne bo izgubljal na moči, razen če ponoči voziš drag race.. drugače pa ga še vedno lahko čipaš, mislim da dobiš ven okrog 125 konjev, kar je pa itak večč kot dovolj za tak avto, za vsakodnevno uporabo

lp

Gospod
Nov uporabnik

Napisal/-a Gospod Ne jan 19, 2014 1:43 pm

Fora je da sem polek avta dobo ena alu platišča 16ke ki so prali z neko močno solno kislino in so fleki nastali, kr so preagresivno kislino uporabli. Takih šekastih nem vozo, te sem rajš na jeklenih... In zato sprašujem vse to.. Prišo sem na idejo da bi jih na črno pihno (po možnsti na mat črno) z plasti PlastiDip sprejem. Je to kot potencjalna rešitev al so kaki problemi pri tem? nisem še nikol delal z plastiDip'om da bi lahk vedo kak je s tem...
16ke nei šel kupovat kr so male pa ne pride tak hudo na avtu da bi blo vredno svojga dnara,...črne bi pa dal da bi se feltne bol "zlile" z gumo in nei neke vun tolkle,.... kr te srebrne ko so tak male zgledajo (meni osebno) smešno :)
Tolk da sem vam malo približo svojo vizijo oz. da se lažje razume zakaj pridejo v poštev tok različne varjante..

Na mat črno bi pa dal tote:
Slika

Lp. Gospod

Gospod
Nov uporabnik

Napisal/-a Gospod Ne jan 19, 2014 1:47 pm

acad je napisal/-a:Predlagam ti da greš na VW forum, pod sklopom "moj vw" poišči Golfe 5, tam maš ogromno primerjav in komentarjev na veliko različnih platišč, od 15 do 20 col..
Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja, nabavi tisto kar je tebi všeč, med 17 in 18 res ni tako velike razlike, gume so malenkost dražje edino, ter vožnja je odtenek trša, ampak glede na to da imaš dizla z neuničljivim 1.9TDI (105hp) motorjem, si lahko brez skrbi, da ne bo izgubljal na moči, razen če ponoči voziš drag race.. drugače pa ga še vedno lahko čipaš, mislim da dobiš ven okrog 125 konjev, kar je pa itak večč kot dovolj za tak avto, za vsakodnevno uporabo

Nekaj se je dalo videt, veliko pa ne, ker je dosti starih objav in povezave do slik več ne delujejo ter jih ne prikazuje... ponekod se vidi slike, ni pa nič napisano kakšne platišča ma gor in ali je avto spuščen (kr spuščanje tut narei svoje za videz). Vseeno Hvala :!:

Lp. Gospod

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jan 19, 2014 5:50 pm

Na sliki mi deluje kot model platišča bioline. Če niso drugače pretirano podrajsana od robnikov in so ravna je bolje dat vse skupaj peskat in na novo prašno barvat. S plastidipom v črno bo izpadlo grdo.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Gospod
Nov uporabnik

Napisal/-a Gospod Ne jan 19, 2014 8:58 pm

yashica je napisal/-a:Na sliki mi deluje kot model platišča bioline. Če niso drugače pretirano podrajsana od robnikov in so ravna je bolje dat vse skupaj peskat in na novo prašno barvat. S plastidipom v črno bo izpadlo grdo.

Bom dal jutri slike gor na katerih bodo videt poškodbe.
Kolko pa pride to dvoje za vse 4platišča? peskanje in prašno barvanje..

Gospod
Nov uporabnik

Napisal/-a Gospod Ne jan 19, 2014 9:12 pm

neke me še zanima... kaj kupuje kdo sploh poškodovane alu platišča? kr mogoče bi jih te probo prodat pa bi si kupo druge/nove.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jan 20, 2014 4:43 am

Tako kot marsikje drugje so cene različne, pač odvisno kdo dela in koliko časa se zamudi s posamezno feltno, predvsem pri peskanju. Če niso drugače poškodovana kot na barvi pripravi cca 160-200€ za vsa štiri.
V takem primeru je bolje obnoviti original kot kupiti nek nov kitajski ponaredek za 120€ po komadu. Razen, če ti je želja nataknit na avto 17" ali 18".
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Renault VG in 3 gostov