donVito je napisal/-a:Živjo, imam eno vprašanje kako je z Kit-Cari v Sloveniji. A jih kdo montire(saj školko bi priskrbel sam)? Kako je to z homologacijo?
ker se da z (1984-'88) Pontiac Fiero kr lap Lambo nardit. Pa bi dal 7500€ za dele in 6000€ za Fierota. Pa bi mel taki avto da bi me folk samo gledo!
Spo¹tovani!
Pregled samogradenj vozil je lahko zelo dolgotrajen in drag postopke, saj je potrebno opraviti doloèena homologacijska presku¹anja in preraèune. To podroèje ni enako organizirano po Evropi, zato razliène dr¾ave razlièno obravnavajo taka vozila. Pri nas je podobno kot v veèini Evrope in sicer se zahteva skladnost z vsemi trenutno veljavnimi homologacijskimi predpisi.
S spo¹tovanjem,
mag. Robert Jeronèiè, univ. dipl .in¾. str.
vodja sektorja za vozila
pomoènik direktorja
REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA PROMET
Direkcija RS za ceste
Tr¾a¹ka 19
1535 Ljubljana
tel. +386 1 478 8432
faks. +386 1 478 8417
---------------------- Poslal dalje: Robert Jeronèiè/DRSC/MPZ/GOV, dne 26.09.2003 14:00 ---------------------------
Prejemnik: Robert Jeronèiè/DRSC/MPZ/GOV@SVN, Toma¾ Svetina/DRSC/MPZ/GOV@SVN
V vednost:
Zadeva: A test
---------------------- Poslal dalje: Metka Praprotnik/DRSC/MPZ/GOV, dne 22.09.2003 08:00 ---------------------------
Prejemnik: DRSC <DRSC@gov.si>
V vednost:
Zadeva: A test
Spostovani!
S pomocjo vase spletne strani sem se seznanil s ugotavljanjem skladnosti cestnih vozil. Pravila in postopek homologacije sta zelo nazorno prikazana.
Moje vprasanje je sledece: glede na to, da je predpogoj za pricetek postopka za homologacijo, registriracija vozila v RS, me zanima kaksen je postopek pri ugotavljanju skladnosti vozila v lastni gradnji. V tujini obstajajo podjetja, ki izdelujejo kit komplete iz katerih si posameznik po navodilih izdela avto.
Torej, zanima me kako doseci registracijo vozila, ki bi ga sam sestavil.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost