Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Re: Žarnice

Napisal/-a grehc Ne dec 29, 2002 10:51 am

No no

Die Philips Vision Plus. Sie verspricht bis zu 50 Prozent mehr Helligkeit und kostet 38,- DM.
Ergebnis: 44 Prozent mehr Licht; jedoch doppelte Blendung zu Lasten des Gegenverkehrs

GLEDE BLEŠČANJA JE TO ODVISNO PREDVSEM OD KONSTRUKCIJE ŽAROMETA IN NE OD ŽARNICE!!!!.

Jasno, da tudi malce bolj bleščijo samo men ni še noben poblendal, jasno, da imajo modre samo eno nalogo, da izgleda kao ksenon. Tu piše točno to kar sem jest povedal, H1, H3, H4 so Ok tam nekje 44%, H7 pa 10%, če sploh.
Vsak, ki je dal notr sliver vision od osrama ali pa VISION plus od philipsa, je rekel, da je razlika očitna, zadnji je to bil moj kolega, ki je dal silver vision od osrama v 318is, ki ima isti tip žarometov kot so tvoje na safranu in je probal samo eno in je bila razlika očitna. Zdej kaj pomeni 50% večja svetilnost je drugi pojem saj, kot pravim je to odvisno predvsem od žarometa.
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

grehc
Novinec

Re: Re: Re: Žarnice

Napisal/-a grehc Ne dec 29, 2002 2:28 pm

SAFRANE pravi:
grehc pravi:
No no

Die Philips Vision Plus. Sie verspricht bis zu 50 Prozent mehr Helligkeit und kostet 38,- DM.
Ergebnis: 44 Prozent mehr Licht; jedoch doppelte Blendung zu Lasten des Gegenverkehrs

GLEDE BLEŠČANJA JE TO ODVISNO PREDVSEM OD KONSTRUKCIJE ŽAROMETA IN NE OD ŽARNICE!!!!.

Jasno, da tudi malce bolj bleščijo samo men ni še noben poblendal, jasno, da imajo modre samo eno nalogo, da izgleda kao ksenon. Tu piše točno to kar sem jest povedal, H1, H3, H4 so Ok tam nekje 44%, H7 pa 10%, če sploh.
Vsak, ki je dal notr sliver vision od osrama ali pa VISION plus od philipsa, je rekel, da je razlika očitna, zadnji je to bil moj kolega, ki je dal silver vision od osrama v 318is, ki ima isti tip žarometov kot so tvoje na safranu in je probal samo eno in je bila razlika očitna. Zdej kaj pomeni 50% večja svetilnost je drugi pojem saj, kot pravim je to odvisno predvsem od žarometa.

ja glej jest sm šel prav na predstavništvo osrama v lj-z željo da bi dobil osram cool blue ( ker na spletni strani piše da modr svet)
no pridem tja in jih extra vprašam al to svet moder--je pa začel: no...mislem...moder....tko no čist 'modrikčasto'--mi je pa redlagal silver stara k ga ma on sam na a4 pa sodelavc na 147-ki k pa svet čist belo-pa bolj močno---samo jest sm si pač želel modre barve-in me ni nobena od osramovih žarnic prepričala---sej pravim najbolj me je prepričala kr ena no-name žarnica k sm jo kupil preko e-baya za 32 eur in ta ke res svetla modro-mislem ....ni tist ful modro ampak dejansko je bla že zlo blizu xenonu....(sam je žal čez 1,5 mesec je že ena pregorela tko da sm zej že spet dal notr osram) ....vse ostalo je blo pa zame en krep-tko kt sm zej že reku---čez ene 5 dni bi mogu dobit komplet prav xenon od helle--to bo pol res ta prava zadeva in bo res 1.lepo izgledal-2.bo pa tudi dejansko vidljivost bistveno boljša.
pač to je dejstvo: jo ni halogenke pa nej ima še nevem kakšne funkcije pa nej bo še nevem kako pobarvana in pretuhtana: xenonu podobna ne bo nobena--sigurno so tud že halogenke napredovale-sej mora bit ja že razlika če stane ena žarnica 3.000 sit al pa xenon-žarnica 60.000sit .....

lp
jani

Tkole brez dlake na jeziku!!!

1.)Bele žarnice
Ali so +50 žarnice vredne svojega denarja je odgovor jasen NE.
Ali +50 svetijo bolj učinkovito od navadnih je odgovor DA.
Splačajo se +30 žarnice ki stanejo kakšne 100SIT več kot navadne.

2.)Modre žarnice
Cool Blue so še najbolj modre pa še te so rahlo modre kot praviš. Nobena žarnica glede modre barve ne pride niti približno blizu xsenonke. Prosim poročaj kako je s temi xsenonkami, ki jih boš nabavil. Zanimivo, da to hella prodaja saj oni predvsem ponujajo nadomestne xsenonske žaromete za vrsto avtomobilov.

sem pa govoril iz enim razvojnikom iz osrama in je rekel, da bi lahko v cirka 5 letih naredili xsenonsko žarnico, ki bi stala 800sit tolko kot danes navadna hlogenka samo pogoj bi mogel biti, da bi šlo to v velikoserijsko proizvodnjo. Ker ene dve leti nazaj sta BMW in Mercedes močno bremzala pocenitev teh žarometov, ker sta hotela te žaromete zase, da bi na Avtobahn-u točno vedel kdaj bi benf ali Meredes prpel za rit.
Slika

grehc
Novinec

Napisal/-a grehc Ne dec 29, 2002 5:59 pm

Če sem te prov razumel boš od o omege žaromete na safrana dal, sam se mi zdi da nisem čist prov razumel.
Slika

Uporabniški avatar
DiDo
Novinec

Kraj: Činžat

Napisal/-a DiDo Ne dec 29, 2002 10:42 pm

Prej sem uporabljal Philips Blue Vision H4 in sem bil zelo z njimi zadovoljen... se zdaj delajo na fotrovem avtu. Na mojem pa imam zdaj Osram Cool Blue H7 in sta mi obe crknili po niti pol leta! Pa je slo 10 presernov po gobe... da jim... :)

grehc
Novinec

Napisal/-a grehc Po dec 30, 2002 11:18 am

No xsenonske žarnice obstojajo dvoje ene D2 za v DE žaromete druge pa za v FF žaromete pa DS2 je pa res, da imajo isti nastavek. Sam pol dobiš tudi nastavek, da paše xsenonska žarnica notr.
Slika

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Re: Žarnice

Napisal/-a Jasminko Po dec 30, 2002 1:01 pm

DiDo pravi:
Prej sem uporabljal Philips Blue Vision H4 in sem bil zelo z njimi zadovoljen... se zdaj delajo na fotrovem avtu. Na mojem pa imam zdaj Osram Cool Blue H7 in sta mi obe crknili po niti pol leta! Pa je slo 10 presernov po gobe... da jim... :)

zivjo

ce preberes na zadnji strani skatlice bos vidu da pise da so zarnice ki svetijo modro namenjene hitrejsemu menjavanju. (na osramovih skatlah to lepo pise).
sploh pa obstojnost zarnic H7 je vsem dobro znana da hitro crkujejo.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Re: Re: Re: Re: Žarnice

Napisal/-a Jasminko Po dec 30, 2002 7:20 pm

[/quote]

ja to je res samo lej pri men je ena zdržala 1,5 mesca-ej ....lepo te prosm no?...paja je bla h7--sam fotr ma pa že 2 let avto pa mislem da še ni žarnic menov
[/quote]

ker avto pa ma?
notr ma zihr Osram žarnice.
Slika

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Re: Re: Re: Re: Žarnice

Napisal/-a Jasminko Po dec 30, 2002 7:21 pm

[/quote]

ja to je res samo lej pri men je ena zdržala 1,5 mesca-ej ....lepo te prosm no?...paja je bla h7--sam fotr ma pa že 2 let avto pa mislem da še ni žarnic menov
[/quote]

ker avto pa ma?
notr ma zihr Osram žarnice.
Slika

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Napisal/-a Jasminko Ne jan 12, 2003 11:29 pm

kaj pa pr cliotu 93 letnik k ma šobe ne na havbi ampak na plastiki mal skrite notr?
damn :((
Slika

grehc
Novinec

Napisal/-a grehc To jan 28, 2003 2:24 pm

Safrane a si že dobil xsenon komplet
Slika

grehc
Novinec

Napisal/-a grehc To jan 28, 2003 5:41 pm

Tisti , ki smo kdaj bli v poslu z žarometi vemo, da sta v evropi vsaj še dva proizvajalca žarometov VALEO-CIBIE in AVTOMOTIVE LIGHTNING(Bosch&co), je pa res, da je hella postala zelo velika in znana.

Svet kaj bolje kot prej halogenke, kakšna je razlika.
Slika

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Če jun 24, 2004 9:12 am

Kaka barva pozicijskih in zadi na tablici bi pasala na bordo rddecega Cliota? :)
Plava, zelena?
Be happy

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Če jun 24, 2004 3:19 pm

mislm da plava? aja pa še nekj bi povedov k sm bral zdj. pomojm je tud ta modra...svetloba odvisna od luči ker sm tud kupu ene kao blue itd. pa je bla tko dost navadna "rumena" no k uklopš meglenke vidš da j razlika, sam ful mal. tko da..nevem pa še cca. 3 mesce sm jih meu pol pa par dni nazaj ena crkne pol pa še ta druga :x :) men so tud ušeč xenon sam zgleda da je tip luči tak, da ne morm imet "xenon-a" :D
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov