Matej: 195/45 Je izvrstna odlocitev. Glede TUV-ja neoriginalnih platisc ti ne bi znal kaj dosti povedati, imam raje kovinska platisca ...

. Povprasaj fante tukaj, kaj jim pise v papirjih, saj ima dolocen tip ponavadi zapisane znamke in modele vozila, na katerega lahko platisce namontiras. Irmscherjev TUV je imel par strani tabel, kjer so bila nasteta prav vsa oplova vozila (4 vijaki) in vse dimenzije, katere so dovoljene za avtomobil ter za platisce.
Zadeva na ebeyu je dokaj preprosta, a je potrebna dobrsna mera pazljivosti. Ko se prijavis in poisces zeljen artikel, se lahko pogajas za ceno. Zmaga tisti, ki ponudi najvec, pri tem obstaja moznost najvisje mozne ponudbe, ki si jo pripravljen placat. To v praksi pomeni, da ce je cena artikla recimo 500EUR, nekdo pa "postavi" ceno na 800, se bo trenutna cena dvignila na 501EUR in se dvigovala po 1 EUR tako dolgo, dokler ne bo presegla cene 800 EUR. To je koristno, ker ce si ti tisti, ki je ponudil 800 EUR in ostali recimo zvisajo samo na 550EUR, bos ti srecni kupec za omenjen denar. Previdno, predvsem pa urno tudi pri licitiranju. Do najvecjih preobratov pride ravno v zadnjih sekundah. Ponavadi resni kupci cakajo do zadnjega trenutka, potem pa napisejo svojo maksimalno ceno. Ce imas dokaj hitro povezavo, imas dobre moznosti za zmago. Ce trenutno ni zeljenega artikla, pocakas kaksen dan ali dva, morda teden. Prej ali slej se najde kdo, ki prodaja tisto, kar isces.
Pred kratkim sem se zapeljal cez mejo po komplet platisc (samo zato, ker so to moja sanjska platisca in ker pri nas prakticno ne obstajajo rabljena), pa moram priznati, da se je zadeva izsla maksimalno dobro. Resda sem prodajalcu vec cas utrujal z vprasanji, a videlo se je, da je korekten, saj je skrbno odgovarjal na vsa vprasanja. Izogibaj se tudi tistih, kjer je na slikah samo eno platisce. K sreci tudi tam obstajajo perfekcionisti in nekateri poslikajo vsako pikico in praskico. Obvezno glej tudi "bewertigung", to je ocena prodajalca, ki mu jo pripise kupec. Ebay je koristnen predvsem zaradi redkosti dolocenih platisc pri nas, na zahodu pa je pravcata poplava dodatne opreme. Riziko pa vsekakor obstaja, kupiti nekaj od nekoga, ki ga ne poznas in material, ki ga vidis samo na slikah, je kar precejsen izziv.
Tak komplet pri nas stane okroglih 1.050.000 SIT. Razen 4 milimetrske praskice ni nikjer sledu o poskodbah, niti o umazaniji.