Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

rlobenwein
Nov uporabnik

poliranje litih platisc

Napisal/-a rlobenwein Sr feb 19, 2003 7:17 pm

ve kdo za koga ki polira vlita platisca na visok sijaj!

ferrarist
Novinec

Re: poliranje litih platisc

Napisal/-a ferrarist Sr feb 19, 2003 7:40 pm

lita platišča,se pravi alu,se nism slisu da bi na visoki sijaj pucu...se ga da pa kromirat...na visoki sijaj ti lohk jst,ma samo inox.to lohko nardim s posebno cunjasto krtačo in ful drago polir pasto.se da pa inox tud na elektropoliranje in u glavnem u obeh primerih se sveti ko spegla,ampak se enkrat:SAMO INOX!!!

LP,ferrarist
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Sr feb 19, 2003 7:52 pm

Še nisem zasledil, da bi pri nas kromirali ALU platišča. Ferrarist a lahko mogoče kaj več poveš o tem. Vem, da to naredijo v Avstriji za precej visoko ceno. S poliranjem ALU platišč do visokega sijaja bo pa tudi zelo težko.
Slika Slika

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Sr feb 19, 2003 8:15 pm

hja...kaj hocm povedat...js sm enga znanca k dela na liv postojna uprasu,ce se tud pr njih da kromirat-oz.je debata nanesla na to temo.in mi je reku,da oni IMAJO za kromirat,sam da ni tisto kromiranje za cilindre,ampak je lepotno kromiranje.razlika pa je zato,k pr tem,lepotnem kromiranju na robovih nastajajo majhne bunkice,kar pri cilindru od 2T motorja povzroci unicenje bata.zakaj?k se naberejo bunkice na robu kanalov v cilindru.tko da...probejte navezat stike...

se nekej sm pozabu-za kromiranje cilindra je treba narest posebno elektrodo,ki mora it skoz cilindr in na usaki strani mora bit cca 2 mm spranje(med elektrodo in cilindom in elektroda stane cca 40ksit...

ah,ze filozofirm...

LP,ferrarist

[Sporočilo uredil/a ferrarist na dan 19.02.2003 ob 20:18 GMT]
Slika

Uporabniški avatar
pro2c
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a pro2c Sr feb 19, 2003 8:28 pm

ni lepsega kot krom look felne

ferrarist: za kolko pa oni to naredi?

[Sporočilo uredil/a pro2c na dan 19.02.2003 ob 20:28 GMT]
SlikaRenault Klub Slovenija [http://rk.avtomobilizem.com]

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Sr feb 19, 2003 8:42 pm

ej,pojma nimam.mogu bi stopit u kontakt z njimi.sej ti nit n morm 100%zagotovit,loh d me je tip sam j**u u glavo...za uprasat je na liv postojna.

LP,ferrarist
Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Re: Re: poliranje litih platisc

Napisal/-a WhiteCell Sr feb 19, 2003 8:42 pm

ferrarist pravi:
lita platišča,se pravi alu,se nism slisu da bi na visoki sijaj pucu...se ga da pa kromirat...na visoki sijaj ti lohk jst,ma samo inox.to lohko nardim s posebno cunjasto krtačo in ful drago polir pasto.se da pa inox tud na elektropoliranje in u glavnem u obeh primerih se sveti ko spegla,ampak se enkrat:SAMO INOX!!!

LP,ferrarist

nevem kaj ti delas kokr se spomen si ti 16 letni mulc.. al sm te narobe zastopu... aluminij se da do visokega sijaja polirat.. tko kot npr.yugotove feltne lite ce pa mislis do sijaja kroma... pa to delajo pri rojs-rojsu njihov zascitni znak na haubi je aluminjast...
feltne se pa polirajo tako da najprej postruzis vrhnjo plast.. poj pa tok cajt poliras dokler se nesveti...
V8 POWER

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Sr feb 19, 2003 8:50 pm

ok,imas feltne OZ,une s fuul kraki.a jih bos postruzu???
če aluminij spucaš,postane mat-lohko da se mal sveti,sam to ni to.
sm 16 letn,sam ne mulc :D
pac ma fotr firmo k se s kovinami ukvarja-z inoxom.tko da...pac mal vec vem glede obdelave itd.(nism reku da vec ko ti alpa ksn drug-bom reku raj mal bol kot navadn smrtnik,ok?)sm pa tud alu probu polirat s tisto krtaco za poliranje,sam rata mat.mogoce pa res obstajajo kaki postopki,ma ne da bi js vedu.

LP,ferrarist
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Re: Re: Re: poliranje litih platisc

Napisal/-a monster_d Sr feb 19, 2003 8:59 pm

TechnoBoy pravi:
ferrarist pravi:

LP,ferrarist

nevem kaj ti delas kokr se spomen si ti 16 letni mulc.. al sm te narobe zastopu... aluminij se da do visokega sijaja polirat.. tko kot npr.yugotove feltne lite ce pa mislis do sijaja kroma... pa to delajo pri rojs-rojsu njihov zascitni znak na haubi je aluminjast...
feltne se pa polirajo tako da najprej postruzis vrhnjo plast.. poj pa tok cajt poliras dokler se nesveti...

Moje lite felne na yugicu so bile poskodovane in imele so tri sloje barve, pa sem jih kar z brusilko zbrusil, pa so se kr fajn svetile!
Samo pol jih mores z lakom prestrihat!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr feb 19, 2003 10:09 pm

Problem pri ALU feltnah je predvsem v tem, da niso iz čistega aluminija ampak so zraven primešani še npr. magnezij,... Zato je tudi kromiranje problematično (razen če bi naparil baker, ponikljal,... skratka cel šmorn). Enako velja za poliranje - vsakega ALU platišča se ne da lepo spolirat; ponavadi feltne starejše izdelave še kar lepo izpadejo, novejše pač ne. Jaz sem dal spolirat ene stare Ronalke (ki sem jih imel na fičotu) in potem še zlakirat s prozornim lakom. Je res lepo izpadlo, delal mi je pa en pasar. No tok jaz vem o tem.

BTW..če bi kdo rad imel kakšno PLASTIČNO stvar (ogledala, okvirčke za tablice, pokrove koles, tudi gasilni aparat,...) kromirano, naj sporoči - moj fotr se namreč s tem ukvarja ;).
Slika Slika

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Če feb 20, 2003 11:24 am

kromira tvoj fotr take reci??

sam tud na en problem sm pomislu btw...
po moje so krom platisca sam za show aute.to pa zato-pomislte crtica na crtico-kako to zgleda na krom platiscih???
in zdej sm se spomnu,d mam kolo aluminjasto in je polirano :) sam to ni visoki sijaj-je bol tako mat se vedno...to ni to,ceprow se se kar sveti
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če feb 20, 2003 11:28 am

Ja nekaj stvari uvaža, glede drugih pa sodeluje z enim možakarjem. Tko nekako.

Ja če maš krom felge odpade kakšno bočno parkiranje al pa skakanje po robnikih ;). No jst bi jih na Mazdi kar imel, ker ne bom s tem avtom ne vem kakšno kilometrino nabijal.
Slika Slika

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Če feb 20, 2003 6:54 pm

ahjej...prvo sprasujes,kko je s kromiranjem,pol pa poves,d se tvoj stari ukvarja s tem...:gleda un gasilni aparat pa tud ni slab,k pride kromiran...
Slika

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Če feb 20, 2003 8:53 pm

to mas prov.. veskrake nimas kej struzit.... ampak kasne yugotove...al pa une k majo rob.. pa ni panike.. aja glede mulca ti pa lahko copy/paset.. si sam reku :) ko si odpru temo..,.glede nov avto/zjebana kista kao za okrog furat :)
V8 POWER

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Re: poliranje litih platisc

Napisal/-a Sale Če feb 20, 2003 9:22 pm

ferrarist pravi:
ahjej...prvo sprasujes,kko je s kromiranjem,pol pa poves,d se tvoj stari ukvarja s tem...:gleda un gasilni aparat pa tud ni slab,k pride kromiran...

Če natančno prebereš boš videl, da piše kromiranje PLASTIKE, kar je seveda precej drugače kot kromiranje ALU platišč ;). No ja gasilni aparati res niso plastični, aluminijasti pa tudi ne (zaenkrat jih še ni na zalogi :( ). Zato me je pa zanimalo kako je s kromiranjem ALU platišč, ker je to čisto nekaj drugega ali si drugačnega mnenja. No toliko me pa upam sedaj že "poznaš", da veš da ne pišem nekih nesmislov, vsaj upam no ;).

[Sporočilo uredil/a 4Sale na dan 20.02.2003 ob 21:25 GMT]
Slika Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe feb 21, 2003 9:34 am

Vse je odvisno od tega iz kakšne plastike je takšna mrežica - mora bit iz ABS plastike (BTW..obstaja vsaj 16 vrst take plastike). Ne sme bit prožna oz. "gumijasta". Obstojnost je odvisna kot rečeno od vrste plastike, načeloma so zadeve precej obstojne (čeprav saj veš, kamenčki so smrt za karkoli). Cena najbrž ne bi bila prav visoka.

No, če te bo bolj konkretno zanimalo se lahko zmenimo, pa boš prinesel pokazat, ker je pač treba videt kakšna je ta mreža pa bomo videl kaj se da narest. Lahko mi pošlješ mail na sale323f@hotmail.com.
Slika Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe feb 21, 2003 3:36 pm

4SALE: poslal sem ti mail!

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Re: Re: Re: poliranje litih platisc

Napisal/-a Zok Pe feb 21, 2003 4:14 pm

ferrarist pravi:
lita platišča,se pravi alu,se nism slisu da bi na visoki sijaj pucu...

Aprilia RS ma BOX okvir iz aluminija. poliran je do visokega sijaja (baje ni kromiran).
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

ferrarist
Novinec

Napisal/-a ferrarist Sr feb 26, 2003 10:01 pm

evo zdej:
krom:
Slika
ALU,polirana:
Slika
to je pa box od aprilie:
Slika
ta zadn je pa se najmanj visoki sijaj,in da nebo kakga izgovarjanja,da ni prava-zravn pise da je okvir zelo lepo spoliran...
www.members.tripod.com/~TREBNJE/Aprilia.html
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov