INFINITI je napisal/-a:Ni teorija in teoretiki ampak so kr dejstva. Temperatura zraka je manjša? - nič novega; kaj pa količina, oziroma še bolj pomembno konstanten dotok zraka brez turbulenc in butanja?
Kolikor sem meril z VAG-COM-om se tudi kolicina ni spremenila. LMM kaze se vedno isto kolicino kot prej. Kar se turbulenc tice, zelo verjetno da so. Zato je pa konstrukcija tako narejena, da ne zabija zracnega toka direkt v filter. Poglej si slike in videl bos deflektor v kontrasmeri zracnega toka. Itak pod obremenitvijo zadeva pozre hudo cez 100l/sekundo zraka, saj turbina vcasih dosega tudi krepko cez 1,2 bar nadtlaka, tako da se stvar ne ubada dosti s turbulencami ampak samo sesa kar more

(pa iz luknje se slisi tak zvizgajoce-sesalni zvok, divje...)
Anyway, kakorkoli, zadeva izmerjeno precej bolj leti kot prej, pa tudi obcutek je boljsi, avto je bolj odziven, nic ga ne mori. Vem, subjektivni obcutki, ampak saj ne vozi VAG-COM - jaz vozim masino

INFINITI je napisal/-a: To da ni problemov z vodo je malo čudno; kaj pa če greš v pralnico na kako pranje z vapom; ali še bolje; kam ti odteče sneg pozimi ko ti prekrije celo haubo in notranjost intejka? - Ne boš menda rekel da gre po steni ali?
-Anyway; ena dva kolega ki sta si dala narest intake na kliotih sport; mata tako narejeno da si lahko loputo zaprejo ko je dež.
Ni potrebe. Ko je vozilo na miru voda odtece po havbi navzdol mimo luknje. Ko sneg prekrije intake in se nato stopi odtece stran od luknje, navzdol po havbi. Med voznjo po dezju se voda, ker je tezja od zraka zaustavlja v zadnjem delu pokrova ter nato po deflektorju odtece po steni dol. Preverjeno, sem se ustavil med dezjem pod eno streho in pregledal, kje je mokro in kje ni. Edino za v kaksno avtopralnico bi bilo mogoce smiselno zamasiti luknjo, bom enkrat natancno pregledal, kam se voda zliva med pranjem. Nikoli pa se nisem imel kakrsnihkoli problemov po pralnici.
Fazer je zvit in ima s tem izkusnje, zato je zadevo zgleda pravilno naredil
Zanimivo branje. Thnx.
/jan