Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

FLIP-FLOP barva

Napisal/-a INFINITI Ne sep 26, 2004 6:53 am

...vsaj mislim da se tako reče; to je tista varijanta barve laka ki spreminja barvo glede na kot gledanja. Fora je v temu da bo facelift kupeja verjetno tudi pri nas na voljo v tej barvi:
Slika

Pa me zdej zanima a je ta barva narejena custom, torej da ličar sam zmeša dve barvi, apli pa se te barve dobijo že narejene od proizvajalca; fora je v temu da ne vem če bi ličar v slo znal poštrihat auto v primeru nesreče; a bi pol on dobil to barvo od servisa, ali bi moral miksati in čarati te zadeve solo.
btw če gdo ve kje se dajo dobit te barve pri nas naj pove. :wink:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Ne sep 26, 2004 8:25 am

to barvo mislim da ni treba mešat da bi dobil pravi odtenek

mogoče bi te ceneje prišlo če bi poškilil kam v avstrijo ali nemčijo

poizkusi izvlečt iz tistega, ki ima avto pobarvan z to barvo kje je urihtal.
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage Ne sep 26, 2004 10:32 am

tej barvi se drugače reče perla. sta pa 2 barvi laka ena čez drugo (tista barva katero hočeš za močnejšo daš spodaj). tako ma narejono moj sosed na kliotu (bela/svetlo modra barva), ličarji (vsaj nekateri) znajo zmešati to barvo, saj je ubistvu samo odtenek laku, je pa težavna zadeva za mešat.

LP
Matic

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne sep 26, 2004 11:47 am

voltage je napisal/-a:tej barvi se drugače reče perla. sta pa 2 barvi laka ena čez drugo (tista barva katero hočeš za močnejšo daš spodaj). tako ma narejono moj sosed na kliotu (bela/svetlo modra barva), ličarji (vsaj nekateri) znajo zmešati to barvo, saj je ubistvu samo odtenek laku, je pa težavna zadeva za mešat.

LP
Matic

ne mešat stvari. to ni perla barva. perla barva ima notri male koščke perle. to ni isto.

tu je pa tako kot si povedal 2 barvi (1 je obvezno za podlogo (ali bela ali črna)+ izbrana osnovna barva) in potem več barvnih lahkov čez. to ni perla. perla je samo 1 barva (pač podobna metalik barvi) in potem prozoren lak čez.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne sep 26, 2004 11:51 am

Kaj pa cena...

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne sep 26, 2004 12:06 pm

Eazy-O je napisal/-a:Kaj pa cena...

od house of kolors (ja k je) te pride kila barve nekje 300+ €.

majo pa pri hok meni najlepše barve in odtenke. take ti ličar težko nameša... sploh pa ne 2x zapored.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne sep 26, 2004 5:33 pm

Se pravi da ko se nekrat kej uniči ne more noben ličar uštimat zadevo nazaj na prvotni look brez da bi sam čaral in mešal?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne sep 26, 2004 5:37 pm

Sej tak lak so mele tut Alfe 156, vsaj prvo modeli. Barva je bla za doplačilo, se je pa enako prelivala, sivo-modro-zeleno (se mi zdi). Mal se na avto triglavu pozanimite.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne sep 26, 2004 5:41 pm

INFINITI je napisal/-a:Se pravi da ko se nekrat kej uniči ne more noben ličar uštimat zadevo nazaj na prvotni look brez da bi sam čaral in mešal?

to že pr navadni metalik al pa perla barvi ne morš več čist točno zadet...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne sep 26, 2004 5:44 pm

maky je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Se pravi da ko se nekrat kej uniči ne more noben ličar uštimat zadevo nazaj na prvotni look brez da bi sam čaral in mešal?

Razumem kaj hočeš povedat; sam ko jst recimo podrgnem odbijač, mi ličar naroči barvo od istega proizvajalca, ki ga tovarna uporablja in še točno kodo barve, da ja ne prihaja do odstopanja, in do sedaj je naredil vedno +5. Ampak vprašanje dneva je ali bo to flip-flop tudi tako zlahka naročil , ali bo moral sam nanašati sloj za slojem in mešati barve in ne vem kaj še vse ne; ali pa bo samo odprl konzervo barve in nasprejal flip-flop?

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne sep 26, 2004 5:56 pm

INFINITI je napisal/-a:
maky je napisal/-a:

Razumem kaj hočeš povedat; sam ko jst recimo podrgnem odbijač, mi ličar naroči barvo od istega proizvajalca, ki ga tovarna uporablja in še točno kodo barve, da ja ne prihaja do odstopanja, in do sedaj je naredil vedno +5. Ampak vprašanje dneva je ali bo to flip-flop tudi tako zlahka naročil , ali bo moral sam nanašati sloj za slojem in mešati barve in ne vem kaj še vse ne; ali pa bo samo odprl konzervo barve in nasprejal flip-flop?

no pr men je bla naročena ista barva (na poblaščenem servisu) pa so bli poštrihani deli (isto prek servisa) vseeno drugačne barve...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne sep 26, 2004 6:17 pm

Ja maky tko mam tut jst men so na servisu mešali barvo za zadnji spojler (ni še homolomo :P :P :P ) pa se vseen pozna malenkosten odtenek bolj živa kot na avtu sicer res sem malenkosten sam vseen me pizdi k se pozna razlika
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne sep 26, 2004 10:20 pm

isto jaz na renoju... bordo rdeč avto in malce temnejši odtenek sprednjega odbijača... kr bed je zgledalo na soncu...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po sep 27, 2004 10:10 am

Flip-flop barve so mala umetnost in če ti eden kresne samo del avta moraš spet cel avto poštrihat, ker ga živ bog nau ujel, ne samo odtenka ampkak tudi kot (winkl :lol: ) pod katerim je originalno sprejal, ker so kristalčki, ki so noter, obrnjeni pod določenim kotom. Se je baje enkrat pri eni firmi en ličar hvalil da zna pobarvat avto in so mu ga dali, ker je ena stranka zahtevala, in ga pofarba in je bil cel avto lisast. :? So mogl vso barvo spet dol z avta spravt in, če se ne motim, je avto takrat potem romal v tujino na farbanje. Samo to je blo že leta nazaj.

Dobre barve ma tud Standox ( www.standox.com se mi zdi ), posebi liquid silver 8)

PS: En frend iz Sarajeva je pravil da je nekdo dal na avto tako farbo ki menja barvo glede na temperaturo, kot tisti tamal avtočki k smo jih mel (nekateri jih še mamo :P ) včasih. 8)
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po sep 27, 2004 11:27 am

Nixxon je napisal/-a:PS: En frend iz Sarajeva je pravil da je nekdo dal na avto tako farbo ki menja barvo glede na temperaturo, kot tisti tamal avtočki k smo jih mel (nekateri jih še mamo :P ) včasih. 8)

Ja sam zanimivo bi blo potem kakšno barvo bi ti vpisali v prometni oz. homolomo.
drugasče pa sem jst tudi nekje slišu za take barve sam sem skeptičen glede tega kaj pa vem pomoje je to bl tko tko
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

tenko
Novinec

Napisal/-a tenko Po sep 27, 2004 11:45 am

Nixxon je napisal/-a:PS: En frend iz Sarajeva je pravil da je nekdo dal na avto tako farbo ki menja barvo glede na temperaturo, kot tisti tamal avtočki k smo jih mel (nekateri jih še mamo :P ) včasih. 8)

en frend je pa skutr pobarvau v uno padvo k se napolni svetlobe,v temi pa sveti
ja pa plačau ful za barvo

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po sep 27, 2004 11:52 am

Ta flip flop barva košta fuul keša (baje 120.000 SIT za pol litra).
Kolega je preštrihal Twingeca (viden v Grosupljah). Uradno se mu reče baje kroma-luženo. Spodaj so dali črno čez pa ta lak, ki je baje ful bolj tekoč in redek. Štrihal mu ga je njegov majst'r in je poštrihal super. Kar se tiče, da ga butneš ga pa baje lahko ponovno poštrihaš. Samo bolje, da ne ker če boste sami plačal barvo.
Perla sta pa samo dva odtenka.

Drugače pa me zanima kako je z temi barvami, ki jih omenjate (florescentna in una termo)?
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Po sep 27, 2004 12:21 pm

Jaz sem v avstriji v trgovini videl 3 razlicne flip-flop spreje.
Pa en (zeleno-vijlocen) je kar kul in se lepo vidi ce posprejas, so meli testne primerke farbanj. Stane pa 10 eur en mali sprejcek, mislim da okoli 200ml.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po sep 27, 2004 12:49 pm

Za modelčke najbrž.

Glede termo barve kaj več ne vem, bom pa naslednji mesec spet v Sarajevu, pa ga bom srečal in po možnosti vprašal.
Slika

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Po sep 27, 2004 1:47 pm

Ne, je bil v Forstingerju, v avto trgovini.
Za kaj pofarbat zanimivega. Sem si ga mislil za racunalnisko kisto kupit, samo je malo drago :)
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost