Zanima me, če si je ze kdo zamenjal zeleno osvetlitev v golfu 3 (pri števcih in ventilatorjih) z modro? Kako se to naredi, kaj potrebujem in kje kupim? Baje se dobi neka folija in ne vem kakšne žarnice ali celo led diode, ampak do sedaj še v nobeni štarcuni nihče ni nič vedu....
ja za LED sm slisov.. samo nevem kako ker rabis cim sirsi kot sevanja.. ledice pa tega ne omogocajo...
drgac kaksne folie tu odvstujem ker bo oblj slabo svetilo.. najbos de zarnice pomenas
Notri (vsaj pri ventilatorjih, za števce ne vem) ni nobenih normalnih ali obicajnih zarnic, ki bi se jih dalo enostavno menjat; je neka čudna bela plastika in kabelcki oz. trakovi, pa neke kvadratne.... ne vem no; ne zgleda ravno enostavno; pa noben nima pojma kaj sploh je treba zamenjat in kakšne žarnice naj bi bile.....
pri števcih ni problem sta samo 2 zarnice (15min dela) rabis pa modre zarnice. lahko pa das led diode lepo ji das upor.....led dioda je skoraj zastonj pri knofih za ventilatorje je pa malo vecji problem ker zadaj sveti obicna zarnica in potem je plastika (kao steklena vlakna) barvna. tako da ti barvna zarnica nic ne pomaga.
In kaj torej predlagaš tam, če praviš da barvna žarnica nič ne pomaga? Poskusli smo že vse... barvali z modrim lahkom za žarnice (Conrad), z modrim alkoholnim flomastrom... z led diodami... nič ni delovalo...
ja one plastike ti dajo barvno svetlobo torej mores one zamenjat oz. modificirat. ki bi pa dobo modre pa pojma nimam ce probas z kakimi steklenimi vlakni narest isto obliko kot je zdaj plastika in vstavit noter bi po mojem ql zgledlo.
ja ce mas ledico direkt na vidnem polju, kar golf3 nima, je problem ker ti ne osvetljuje ampak sveti na vse strani. mores jo iz strani ki noces da sveti zasencit. ker drugace nemores vozit ker ti ledice svetjo v oci tudi ce jih ne gledas. montiras jih bolj na noter alpa spodaj.
ce jo mas direkt ne dat visokosvetilne (al kak se ze rece) samo one signalne(al kak se ze rece ) ki svetijo samo tolko da jo lepo vidis ne oddaja pa nevem kake svetlobe.
ni dritekt.. in ravno to me skrbi... dde nebo dovolj osvetlilo.. ker mi (pomoje) zarnico izkorisca iz strani.... mah dej bom probal pa poj povem That the spirit
Vidni kot sevanja visokosvetilnih LED diod je nekje 10 st, signalne LED diode (ime samo pove, da se uporabljajo samo kot indikatorji) pa ne dajejo nikakršne svetlobe. Poleg tega je potrebno urediti napetost (za viskosvetilne je to 2.6 V). Se pa da z LED - icami naredit praktično vse, samo malo iznajdljivosti je potrebne.
Se opravičujem, pozabil sem poudariti, da to velja za rdeče in zelene visokosvetleče, premer 5 mm. Te zelo slabo svetijo na 3.7 V, oz. kar hitro zgorijo...