Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Gost

Neonke, ki svetijo pod noge

Napisal/-a Gost Sr dec 01, 2004 3:18 pm

Kupu sem dve neonki, ki svetita vozniku in sopotniku spredaj pod noge. te neonki imata tak priključek, ki gre tja kjer se prižge cigaret. zanima me kako bi te neonki najhitreje zvezal nekam drugam, da nebi bile priklopljene tam kjer je za cigarete. A bi se dale kako zvezat na un šalterček kjer se ogreva zadnja šipa. al lahko pride do preobremenitve. Ker te neonki imata neko vezje zraven.

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Sr dec 01, 2004 3:22 pm

Lep pozdrav!!!
Tudi sam sem ze imel taksne neonke,malo jih predelaj-sta samo dve zički!!!Odščipni tisti del in priklopi nekam nevem mogoce na stikalo za luci!!!Lahko pa si priklopis oziroma vgradis tudi stikalo za vklop-izklop samih neonk!!!To moras znati priklopiti-nic posebnega!!!

Lep dan pa srecno pot!!!

Uporabniški avatar
hitri in drzni
Novinec

Kraj: ljubljana/ViČ

Napisal/-a hitri in drzni Sr dec 01, 2004 3:26 pm

To sm tud jst sprasevau :P Prklop jih na akumolator s kabli in PLUSI IN MINUSI

Drgac pa poglej se tlele
www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.p ... njih+neonk
Vse kar je zenskega spola,rcunalnistvo in AVTOMOBILI

Uporabniški avatar
HoNdA_MaN
Novinec

Kraj: okolica Sl. Konjic

Napisal/-a HoNdA_MaN Sr dec 01, 2004 3:27 pm

ma to je easy ko rizi bizi ,,, ma tam odščipneš vstran ja ,,, potem maš pa sigurno eno varovalko prosto pač fazni vodnik (+) vežeš preko varovalke in stikala potem pa na vezje al neonke al ka maš,,, pa more špilat :) em nevtralni vodnik (-) pa priklopiš pač nekam na en prevodni del pač kk šravf al pa neka,, vglavnem da ma stik z ohišjem avta ,, da prevaja,,, pa je to to,,, vsa umetnost ;)
we, all like cars but all in our special waysil.si

Gost

Napisal/-a Gost Sr dec 01, 2004 3:43 pm

Aha, a pol un vezje kr zraven pustim? A mugoče kdo ve kam bi to najhitreje priklipil pri golfu 4 ? K sm hotu priklopit direktno na une dve žički ki sta povezani tm k cigarete prižgeš, sam nemorem uzet une plastike v da bi direktno pršu do žičk.

Gost

Napisal/-a Gost Sr dec 01, 2004 3:50 pm

Aja se neki bi uprašu, kako vem katera žica je + neki sm slišu da se da ena žica na žarnco drugi del žarnice pa daš nekam na avto, pa če zasveti je +, zanima me če se da to ugotovit tudi z faznbriferjom, če posveti lučka je + al kako?

cresh
Uporabnik

Kraj: Litija

Napisal/-a cresh Sr dec 01, 2004 4:49 pm

V meganu sm jst mel vezan na zgornjo lučko. Neonke so se prižgale ko si vrata odprl, al pa ko si na lučki stikal pritisnu da je skoz svetil. Daj pa potem še ostale žarnice menjaj(to mislm vse ki svetijo, ko vrata odpreš) v barvo neonk
my ride
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr dec 01, 2004 5:12 pm

glede na to da ni lih kšn velk porabnik nared sledeče:
kup en stikal, enopolni, po izbiri, (od 120 sit dalje)
zdej pa ene par cm od konektorja oščipni žico (na obeh)
rabš pa multimeter, da ugotoviš katera je plus (na konektorju je to tist kontakt na konc - špica)
no zdej oba plusa zvež skupi na stikalo
oba minusa tud daš skupi
najlažji bo, če to prklopš na vžigalnik, seprav zadi za armaturko, to prlotaš na kontakte od vžigalnika, aja rabu boš še eno žico in sicer od vžigalnika do stikala
podpis

Gost

Napisal/-a Gost Sr dec 01, 2004 11:04 pm

a pa pol, če bom kaj hotu priklopit tja kjer je užigalnik (naprimer gsm polnilec) ali nebo prišlo nič do preobremenitve in se kaj skurlo?

Gost

Napisal/-a Gost Če dec 02, 2004 10:41 am

Sam še neki bi uprašu, a bi jaz lahko štrom potegnu kar iz unih kablov ki jih imam za radijo, radijo je gor priključen a bo kj narobe če še neonki zraven priključim? aja, kam moram pa vezat, ker imem tri kable: rumenega z rdečo črto, rjavega in rdečega z belo črto.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Če dec 02, 2004 10:51 am

kalcek16 je napisal/-a:Sam še neki bi uprašu, a bi jaz lahko štrom potegnu kar iz unih kablov ki jih imam za radijo, radijo je gor priključen a bo kj narobe če še neonki zraven priključim? aja, kam moram pa vezat, ker imem tri kable: rumenega z rdečo črto, rjavega in rdečega z belo črto.

Lahko vežeš na tisti kabel. Malo hecne barve imaš, ampak vseeno... 99,9% sem, da je črna (-). Rumena in rjava pa sta stalen in kontakt (+). Polariteto neonk pogledaš tako, da oguliš končke kabelčkovi in daš en konec na (+), druga na (-) od akumulatorja. Če zasveti, potem je takšna "postavitev" vredu, v nasprotnem primeru je obratno...
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov