Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Seba
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

osram cool blue

Napisal/-a Seba To nov 23, 2004 5:03 pm

Zanima ma, če je res taka svetloba kot mora bit, oz kot je pričakovana. Sicer nimam luči s čistimi stekli. Ima kdo noter te žarnice? pa če kje ne crknejo hitreje?!? Še lepše bi blo, če bi kdo mel slikano, kak zgleda :)

Uporabniški avatar
m power
Novinec

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To nov 23, 2004 5:20 pm

js mam te za dolge in svetijo bolje nekje za 20%. slike žal nimam, se pa zagotovo splača. sicer je blo pa tud že nekaj takšnih tem odprtih, zato uporabi iskanje ;) če te zanima kaj dotičnega mi pošl PM pa ti bom vse razložu, ker je panika, če se teme ponavljajo
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Frankie86
Novinec

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a Frankie86 To nov 23, 2004 5:51 pm

ja kva pa policija, a ti niso nč moril

Seba
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Seba To nov 23, 2004 5:54 pm

hvala za izčrpne informacije! Očitno bom ostal pri navadnih :( Mam sicer te Narva, ki kao močneje svetijo, pa je itak lari fari, mogoče bi, če bi mel žaromete s čistimi stekli.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To nov 23, 2004 7:46 pm

Probaj philipsove žarnice, so res dosti boljše.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby To nov 23, 2004 7:56 pm

Frankie86 je napisal/-a:ja kva pa policija, a ti niso nč moril
nč ne morijo, jst mam vse žarnce take, pa je vse ql. :D

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To nov 23, 2004 9:19 pm

na škatli piše: high - performance lamp with shorter replacement intervals. approved for use in all european countries ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

BLACKSOOTY
Nov uporabnik

Napisal/-a BLACKSOOTY To nov 23, 2004 9:37 pm

V avto blicu sem bral o testih žarnic in je ocenjena kot priporočljiva (dobre dolge luči). Boljše ocenjena je bila Osram Super.

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko To nov 23, 2004 11:17 pm

Svetujem žarnice z belo svetlobo oz. s povečano svetilnostjo +30 ali še bolje +50%.

Vse drugo je šminka (kič), ki v praksi pomeni bolj malo ali celo nič proti originalnim žarnicam.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Sr nov 24, 2004 7:41 am

Kupujte kvalitetne žarnice, ker drugače samo zaslepite tistega ki vozi nasproti, dokler pa svetilnost ni boljša, ker je snop preveč razpršen.

Žarnica ima zelo majhen prostor, na katerem je lahko žarilna nitka. Če je ta le 0,5 mm zamaknjena je že neprimerna.
http://www.raceland.si

b.m.w.
Nov uporabnik

Napisal/-a b.m.w. Sr nov 24, 2004 10:53 am

Za vse žarnice na vozilih, ki se uporabljajo v homologiranih napravah (žarometih) morajo biti homologirane po dveh odredbah o homologaciji:

1. je skupna za vse žarnice na vozilu in navaja, da morajo imeti trdno podnožje
2. je zahteva za homologacijo posameznih žarnic (H1, H3, H4, H5, H7 itd.)

Od aprila 2004 naprej je v veljavi tudi nov pravilnik o opremi vozil, ki določa, da na vozilu ni dovoljeno spreminjati oddane svetlobe. V naprotnem primeru gre za kršitev in globo. Zaradi tega se ne prerekajte, kakšno svetlobo oddajajo drugi in bi si tako želel tudi na svojem avtomobilu (primer so xenonski žarometi, ki v resnici oddajajo belo svetlobo, nasprotni vozniki pa opazijo razne mavrične barve, največ pa modre, ki odsevajo v vse strani)

Zato predlagam, da si kupujete predpisane žarnice po tipu in moči (W). Koristno pa je, če ima žarnica pri isti moči (izražene v Watih) povečano svetilnost. Prav tako niso dobre žarnice z dodanimi barvami (all weather žarnice), ker dodana rumena in vijola barve preveč utrujata oči ponoči).

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] Po dec 06, 2004 7:16 pm

Lep pozdrav! Tudi jaz bi vprašal nekaj o žarnicah... Skratka bral sem forum in prišel do zaključka, da je najbolje kupiti Philipsove Cold Blue, ker imajo najbolj nevtralno svetlobo (belo) pa še dolgo držijo. Zanima pa me kje jih imajo? Jih prodajajo na bencinskih črpalkah? Pa še za pozicijo; katere naj dam not, da bodo svetile bolj belo, da ne bo češko zgledalo?

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po dec 06, 2004 8:48 pm

[Iztok] je napisal/-a:Lep pozdrav! Tudi jaz bi vprašal nekaj o žarnicah... Skratka bral sem forum in prišel do zaključka, da je najbolje kupiti Philipsove Cold Blue, ker imajo najbolj nevtralno svetlobo (belo) pa še dolgo držijo. Zanima pa me kje jih imajo? Jih prodajajo na bencinskih črpalkah? Pa še za pozicijo; katere naj dam not, da bodo svetile bolj belo, da ne bo češko zgledalo?

ehmm popravek. cool blue, ne cold :D

lahko ti povem da jih majo v btc-ju, drugje o slo pa bojo drugi povedali. če imaš pozicijske z grlom ti priporočam tudi philipsove. so cele modro pobarvane, tako kot cool blue, in svetijo res lepo belo. Js jih imam tudi v notranjosti avta za vse luči po kabini + predal + tablice in sem ful zadovoljen.

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] To dec 07, 2004 12:04 am

Aha, cool blue...
Pozicijske ne vem katere so , v bistvu ne vem niti to katere ima moj avto dolge in kratke vgrajene, moram pogledat v knjigo not kaj piše, no avto je pa VW beetle, dozdeva pa se mi da ima H1 in H7...

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby To dec 07, 2004 4:20 am

,Jst mam H4, tko, da ma Dolgo in kratko v eni žarnci(je tud najcenejša) parkirna je pa parkirna.

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] To dec 07, 2004 11:23 am

Aja v mb kdo ve kje se dajo dobiti? Ali pa na koroškem? Seveda Philipsove...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To dec 07, 2004 11:27 am

[Iztok] je napisal/-a:Aja v mb kdo ve kje se dajo dobiti? Ali pa na koroškem? Seveda Philipsove...

Na Koroškem se dajo dobit v Trgo Avto(Mercator Center SG). Vrjetno tudi v Avto Gala v SGju.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
exclusive
Novinec

Napisal/-a exclusive To dec 07, 2004 11:33 am

Pozdravljen,

imel sem te omenjene žarnice na čistem steklu.

Osram cool blue svetijo samo malo bolj belkasto, ni pa xenon-efekta.

Svetujem ti PhilipsBlueVision=zaenkrat še vedno paradni konj kao-xenon-ov.
Slika

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] To dec 07, 2004 12:56 pm

Samo kako pa je z legalnostjo teh? Meni se v prvem mestu gre le za da je vidljivost malenkost boljša kakor s serijskimi (sem kupil novo eno (kratka luč) za 500sit na amzs), ki so res slabe...

Najraje bi imel tako, da daje iz avtomobila gledano belo svetlobo, le pod določenim kotom modrikasto od zunaj gledano. Sicer s policijo mislim da ne bom imel problemov z kakršnokoli žarnico noter, ampak vseeno...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost