205 in 215 ne spraviš gor, vsaj ne na modelu do letnika 99, sem imel jaz gor 205 in je povsot drsalo.
Tudi pri 195 je treba pazit, ker če pnevmatika nima ojačanega roba ti zna pol v ovinkih drsat po notranjem vzdolćnem nosilcu (zadaj seveda), najboljše je, da se da gor pnevmatiko z robom.
dej mi povej kdaj si ti to zvedu da je 7k.
ker če je res grem prec ta teden se prjavt, k drgač sm slišou da je že 16k, sm nevem več komu bi verjel.
na lpp pa tud nč neznajo povedat
Kakšne dimenzije pa pol priporočate na 15"? Najraj bi uzel kkšno savo, sej vem da niso nevem kaj gume, sam so najcenej. Kere gume bi vi priporočal? Najraj bi dobu kkšne rablene s ene 7mm profila...
Ja jst sam klicu na RTI pa so rekl da je 12, sam pol mi je tle en reku, da je na LPP 7k (poglej uno temo: Cenik homologacij al kaj je že bla, kaj so pisal) Jst sm na LPP ene 37x klicu pa nikol un qrac ni za telefonom, tko da mi sedaj v 1 mesecu še ni uspel zvedt direkt od njih
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo
Ok kratki izračuni:
175/65/14 ima premer 485,6mm
175/70/13 ima premer 470,2mm
195/55/15 ima premer 491mm
Se pravi prva gume je največja serijsko dovoljena, druga guma je taka k so zdej gor, tretja guma je taka k bi jo rd dou. Kukr se vid je razlika med to k bi jo rd dou in to k je največ dovoljena samo 6 mm v premeru, se pravi 3 mm v polmeru, se pravi po logiki bi to mogl jit gor, mi lahko prosm kkšn strokovnjak to potrdi?
ce hoces, mi poslji PM, js mam zate ene 185/60 R14 GoodYear HydraGrip letne gume, prakticno nove, na Alessio Euro platiscih, ful lepe feltne, pa vse skup mam na accentu. tak da ce te zanima, PM!! pa se za vredu ceno se boma zmenla.
LP
Kennman