Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

matejgt
Nov uporabnik

Homologacija???

Napisal/-a matejgt Sr apr 27, 2005 11:18 am

Pozdravljeni! Sam sem pred petimi leti dal temnit stekla in sicer podjetju LLumarK s.p.! Po opravljenem delu so me napotili še homologirat! Na kraju kjer naj bi mi stvar uredili (homologacijo) so mi dejali da tega ne morejo homologirat, da pač zadnje stekla so lahko zatemnjena do 70% in prednja pa popolnoma nič in me napotili nazaj na podjetje kjer so foljo nadeli! Za zadnja stekla so rekli da ne potrebujem ničesar! To je bilo 5 let nazaj, sedaj je verjetno vse drugače! Sam nisem šel tečnarit nazaj k "LLumarK s.p." ampak pustil foljo gor brez homologacije! No seveda sem imel nemalokrat težave tako na tehničnem pregledu kot tudi z policijo! Foljo sem večkrat strgal dol in na novo dal gor! Ker pa je to delo več kot naddležno bi rad stvar enkrat uredil za zmirej! Mi lahko kdo pove točen naslov kjer take stvari homologirajo in upam da nebom spet naletel na podobne probleme :oops: ! HVALA

Uporabniški avatar
tonix
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a tonix Sr apr 27, 2005 11:34 am

grrrrrrrrr

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=17157

Najprej je potrebno izpolniti vlogo za homologacijo. Dobite jo lahko na sedežu LPP-ja oz. RTI-ja ali na straneh avtomobilizma.com (Link do .pdf formata vloge za predelavo). V kolikor ste jo izpolnili doma jo pošljete na naslov napisan na obrazcu ali pa jo osebno odnesete na LPP ali RTI. V roku 2 tednov prejmete vabilo na pregled.S seboj prinesite vse papirje,ki jih imate in se navezujejo na predelavo (četudi jih večino ne rabite jih imejte vseeno sabo kajti nikoli se ne ve... Smile ).Pregledi so ponavadi ob 7. in trajajo nekje 20min na vozilo zato bodite potrpežljivi in počakajte na morebitno vrsto.
Na LPP-ju se pregledujejo samo stvari katere želite homoligirati.Ostalih stvari ne pregledujejo (vsaj tako je bila praksa do sedaj) in ne vplivajo na uspešnost homologacije.
Po usešno opravljenem pregledu prejmete homokartonček po pošti na dom (po nekje 3 tednih do 3 mesecih).
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr apr 27, 2005 11:43 am

Pozdravljen matejgt. Zadnje steklo in zadnja bočna stekla morajo biti zatemnjena max 55%, sprednja bočna stekla pa max 10%, upoštevati pa moraš, da so original stekla že malo temnjena-tonirana, to je procent ali dva, morda tudi več, odvisno od avta do avta, tko, da ko se temni, je treba dat svetlejšo folijo, kot 55% pri zadnjih treh steklih ali 10% pri prednjih bočnih steklih, tako, da je potem skupen seštevek v mejah zakona.
S tem se ukvarja Kompare iz Ljubljane, pa Lešnik iz Maribora-pride pa tudi v Ljubljano 2 x tedensko, če se ne motim. Tam ti po novem zakonu zatemnijo in ti dajo papirje, s katerimi greš potem na LPP v Lj., ali pa na RTI v Mariboru. Tam daš vlogo (to je A4 format, na katerega vpišeš svoje predelave - v tvojem primeru temna stekla, dobiš pa ga na tej ustanovi) in potem te pokličejo čez kakšna 2, 3, 4 tedne na pregled, kamor moraš pripeljati avto s papirji vred - računaj, da boš čakal celo dopoldne tam, tko, da si kar vzemi dopust, če delaš. Papirje (naredi si kopije) izročiš stričku, ki ti bo pregledal stekla. Tm boš pustil homologacijski kartonček, prej omenjene papirje, pa kopijo prometnega od avta in boš šeu domov in čez kakšen teden, dva, tri, štiri..., boš dobil izpolnjen homologacijski kartonček domov.Ko boš dal vlogo, ti morajo dati potrdilo, katerega pokažeš policaju, če te ustavi in mu poveš, da si v postopku homologacije. No, zdej pa grem. :pop:
Zadnjič spremenil Cash, dne Sr apr 27, 2005 1:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Sr apr 27, 2005 12:04 pm

Svaka čast rash.

No, jst pa dodal samo to - kartonček sm dobu po pošti v dveh dneh, na homologacijski pregled sm pa čakov 25 min :)

matejgt
Nov uporabnik

Napisal/-a matejgt Če apr 28, 2005 1:19 am

Hvala za pojasnila! Še to morda, a ve kdo koliko približno stane montaža folje na en povprečen avto?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če apr 28, 2005 7:32 am

Moj prjatu je dau za ta novga cliota okol 40k+ stroški homologacije

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Če apr 28, 2005 10:11 am

35k
Slika