Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe feb 25, 2005 12:10 pm

Poglej sej subarujevi motorji niso dolgi, tako da za njim ostane še nekaj placa, če ga skor čist do kilerja potisnem - menjalnik od justy-ja je pa full majhen(tut 4WD je dolg samo 25cm), tko da se da to notr zmontirat - sva s kolegom že merla - samo spodaj bi mogu most mal odrezat, da bi lahko kardan speljal proti zadnjem diferencialu. Edina ovira tukaj je potem kako 265KM spravit skoz tok majhen menjalnik na kolesa - ker taka moč ti podrobi cel menjalnik ko orenk zahodiš - jst recimo imam na 1.8 turbo(4WD) menjalnik dolg skor 1,1 metra(108cm), ki sicer je predimenzioniran in ga je skor nemogoče uničit, razen da res grdo delaš z avtom(pa tut če delam, mi še zdej ni crknu, tko da je res vzdržljiva zadeva).
Čeprav imam sled, ko so justyjev menjalnik priklopil na 1.2 navito mašino na 120KM in je mašina šla v 11.900 obratov, pa je zadeva delala brezhibno, tko da pomoje da če se mal potrudim, da bi mi tut to ratalo. Sam zdej iščem enga stolčenga pocen twingota za tako predelavo, da mi potem ne bo žal, če bo kej šlo narobe(to gre pa vedno).
Vijolčast twingo pa ostane v načrtu in bo samo styling na njem narejen, pa na mašini turbocharger z 0,3 do 0,4 bara stalnega pritiska in water injection(to pa zato, da ga sprobam in da lahko potem tukaj gor napišem vse ugotovitve iz realnosti.
Če bo pa projekt 4X4 delal, bom pa potem to vgradil v vijolčastega twingača.
Old subarus never die, they just get faster!

modriDIRKAC
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a modriDIRKAC Pe feb 25, 2005 12:37 pm

ja ja to je pametna zadeva da maš še en isti avto....jaz sem isto kupu enga k ma pogoreto mašino ostalo je pa celo, da zdaj testiram pa upasujem na nemu....pol k bo pa vse prpravlen bom pa vse skp u mojga vrgu...pa bom lepo v ene dveh dneh fertik...a ma justy tud vzdolžno postavljen motor....a menjalnik paše na tisto veliko mašino...kok ma pa justy konj...
IMA SE...MOŽE SE...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe feb 25, 2005 12:51 pm

V originalu ima justy isto mašino kot twingo. 1200ccm in 60KM, imaš pa 2 možne mašine
- 3 cilindre in boxer mašina
- 4 cilindre in boxer mašina
Obe sta pa vzdolžno postavljeni, vendar moraš razumet boxer mašina je kratka in široka - dolžina je za 2 cilindra + še mal zraven, tko da je vse skup lahko tut samo 35cm(1.8 mašina, s turbino vred), medtem ko so menjalniki skoraj 3X daljši od mašine, pa 3X ožji, kar pa ne velja za justy-ja - njegov menjalnik je pa mogoče 30X25X20cm(višina, dolžina,širina), ker ima samo prenos še na zadnji kardan zraven, nima pa reduktorja(reduktorji so ponavadi dost veliki in težki).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne maj 08, 2005 12:11 am

zanimiv projekt, ni kej!

si pomislu, da bi mašino dal v zadnji del vozila in pogon na zadnji kolesi?

ala clio v6 :twisted:

bi blo pa še mal več dela, sam pol bi lohk pa še driftu :-P

lp,

aja, če slučajno kdo prodaja kakšne športne vzmeti za twingača (z tuv), ali pa morda kakšne dobre gume/felge naj sporoči!

velik sreče pri projektu,
ajd lp

Uporabniški avatar
primzy69
Nov uporabnik

Napisal/-a primzy69 Ne maj 08, 2005 10:40 am

ej Nebivedu, če ti bo pa to ratal, boš dau pa kšne slikce pa movie gor k to bo pa fertik pol. drgač pa velik sreče pr delu hehe :D
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov