Napisal/-a nebivedu Pe feb 25, 2005 12:10 pm
Poglej sej subarujevi motorji niso dolgi, tako da za njim ostane še nekaj placa, če ga skor čist do kilerja potisnem - menjalnik od justy-ja je pa full majhen(tut 4WD je dolg samo 25cm), tko da se da to notr zmontirat - sva s kolegom že merla - samo spodaj bi mogu most mal odrezat, da bi lahko kardan speljal proti zadnjem diferencialu. Edina ovira tukaj je potem kako 265KM spravit skoz tok majhen menjalnik na kolesa - ker taka moč ti podrobi cel menjalnik ko orenk zahodiš - jst recimo imam na 1.8 turbo(4WD) menjalnik dolg skor 1,1 metra(108cm), ki sicer je predimenzioniran in ga je skor nemogoče uničit, razen da res grdo delaš z avtom(pa tut če delam, mi še zdej ni crknu, tko da je res vzdržljiva zadeva).
Čeprav imam sled, ko so justyjev menjalnik priklopil na 1.2 navito mašino na 120KM in je mašina šla v 11.900 obratov, pa je zadeva delala brezhibno, tko da pomoje da če se mal potrudim, da bi mi tut to ratalo. Sam zdej iščem enga stolčenga pocen twingota za tako predelavo, da mi potem ne bo žal, če bo kej šlo narobe(to gre pa vedno).
Vijolčast twingo pa ostane v načrtu in bo samo styling na njem narejen, pa na mašini turbocharger z 0,3 do 0,4 bara stalnega pritiska in water injection(to pa zato, da ga sprobam in da lahko potem tukaj gor napišem vse ugotovitve iz realnosti.
Če bo pa projekt 4X4 delal, bom pa potem to vgradil v vijolčastega twingača.
Old subarus never die, they just get faster!