Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Pomoc za fedre

Napisal/-a enarf Sr jul 03, 2002 9:59 pm

He he...nimas sans. Serijske gor, pa potem spet dol!
Žua d vivre...

DavKo
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a DavKo Če jul 04, 2002 5:56 am

Hi

tocno tko. NE dajaj na avto stvari, ki nimajo zraven atesta, s katerim ti lahko potem stvar vpisejo v homologacijo.

Cepra, jugoti se nimajo teh homologacijskih kartonckov, tko da mogoce clo prides skozi.

LP
David
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če jul 04, 2002 8:22 am

Za avte k so starejši od letnika 92 (se mi zdi) ti dajo homologacijski kartonček kr tam kjer delaš atest, velja tut za avte ki nimajo teh kartončkov. Za novejše letnike ga moraš it pa iskat k uvozniku (velja od 1.7.2002 dalje). Seveda moraš tak kartonček plačat. Tko, da brez tega s predelanim avtom ne prideš čez. ;)
Slika Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Če jul 25, 2002 8:51 am

zdej se bo slisal kot da sem totalni laik ;), no sej mal sem, ampak neki mi ni jasn: armotizer, feder, vzmet... kwa je zdej kej? ???

zame je vse isto! :D

dejte mi mal rezlozit, aja pa se neki pri a3m sem gledu apexe, za megan coupe, 24k sit, pa me zanima, pravi un model, da samo za odspredaj, kaj se pa odzadaj naredi, kolkr sem slisu, da se jih da pr tem avtu, neki regulirat, zdej ne vem, samo naklon, al se tud za odzadaj dobi armotizerje, al kokrkoli se ze rece :)

dejte mi mal objasnit!
Natakar Taxi Prosim!

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Če jul 25, 2002 9:01 am

Fantje na Brezovici se en ukvarja z fedri in jih otrdi al pa clo še mal stisne do določene meje,da ni krize.Dela tud pr teh za rally tko,da je zadeva za dva fedra cca 25000sit al da ti jih strša al pa max 1.5cm še stisne tko da ne poč ko se peleš.Je bil kolega pr njem in bo dal to narest ker garantira,da bo OK tko prav,jest pa tud povem kar sm-smo slišal od tipa.

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Če jul 25, 2002 9:50 am

VTI kje to na brezovci? hmm a to mogoce misels unga pre dolgem mostom, k ima reklamo za Monroe?

hmm iz kod si ti Vti? neki velik se okol brezovce setas! :)

Aja dejte mi odgovort na moje prejsnje vprasanje
Natakar Taxi Prosim!

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Če jul 25, 2002 9:56 am

life4rave: imas dve stvari, "fedri" - vzmeti in amortizer - blazilnik ... v kombinaciji ti nudita trdoto/mehkoto avtomobila in nihanje, pobiranje lukenj na cestiscu ...
Trdoto najvec doloca vzmet delno pa tudi amortizer, visina je odvisna v bistvu samo od vzmeti vendar ni dobro da imas standardne (visje, daljse) amortizerje, ker ti potem ne dela enako ker dela samo na dolocenem obmocju (ne raztegne se do konca). Trdoto dodatno dosezes pri amortizerju, ce imas ozje ventile, to pomeni da se olje pocasneje pretaka ...

nekaj tko, bolj na grobo , mogoce sem malo cudno razlozil ...
Slika

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Če jul 25, 2002 11:36 am

He he ja lih dons bom šu mim brezovce ja ob ene 3-4ih ja sam to ne pomen da sem z tistga konca:)

Ma kličem kolega,da bo bolj natančn povedu kje se nahaj ta model k to rihta ti sporočim takoj k bo povedu.

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Če jul 25, 2002 1:08 pm

Vladek hvala za pojasnilo :) se prav, armotizer je tista notranja cev (teleskop) z oljem, feder je pa ferer, k pride okol!(zame je komplet armotizrer, s fedrom ured) vse kar sem hotel vedt!, sej ostalo pa vem :) hmm samo povejte mi se ker mi kako je recimo z meganom, ker mi je model pri a3m reku, da se zamenja samo sprednja 2 fedra (armotizerja...), kaj pa je z zadnjima dvema ???, ker pol mi bo avto odzadaj stal k ena baba, k je rt nastavla, da jo en nabrise :D , mi je pa en reku, da se da odzadaj regulirat?! tko da ne vem a morm zdej vse 4 zamenjat, al samo sprednja 2??? , gor si mislem dat ene sportne

hehe VTI pa pravis da nisi dost na nasem koncu? :)
Natakar Taxi Prosim!

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Če jul 25, 2002 3:49 pm

Ne res ne bil sem pa že enkat na vašem koncu mal kasnej grem pa spet:)))Sam tokrat mislm,da zadnjič.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če jul 25, 2002 5:08 pm

Life:

verjetno ima megan zadaj torzijske vzmeti.

To pomeni da feder ni navit ampak je v obliki ene palice ki je vpeta na drugi strani avta. Ko se premakne kolo se palica zvije (Malo teško razložit brez slik). No ta palica se pa lahko na tisti strani ki je pritrjena na karoserijo malo zamakne da avto sam sede.

Vse eno ti svetujem da če menjaš fedre da dokupiš tudi športne emortizerje. Še posebno če imajo originalni že veliko km.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če jul 25, 2002 6:42 pm

Fantje nekaj mi povejte.
Imam namrec avto ki je spredaj spuscen caa. 3cm zadaj pa nic.Kaj je boljse da si ga zadaj tudi, al pa je boljse da je zadaj malo dvignjen.Zadaj imam listnato vzmet tako da jo ni problem spustit!!!
Bo lega na cesti boljsa, ce je zadaj isti ko spredaj ali visji?
Hvala za pomoc

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Pe jul 26, 2002 5:29 am

po vsej verjetnosti je boljse ce zadaj tudi spustis, se posebej ce imas manjsi avto (z manjso medosno razdaljo). Nekako se mi zdi da ti zaradi visjega zadka prej lahko zadek odnese v ovinkih ...
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jul 26, 2002 6:26 am

Ja men se tud tako tdi, no danes za grem se zadaj za 3cm spustit pol pa bomo vidli.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe jul 26, 2002 7:03 am

Ja samo lepše zgleda če je spredi mal nižji kot zadi, tko čist malenkost. To je kar se estetike tiče. Drgač pa pazi, da ne bo avto nazaj visu k tist je pa ful grdo. ;)
Slika Slika

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Pe jul 26, 2002 8:46 am

Tko pr večini 206k zgleda sam zarad zadnga koloteka k je veči k pru.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Re: Re: Pomoc za fedre

Napisal/-a Sale Ne jul 28, 2002 7:53 pm

VTI pravi:
Fantje na Brezovici se en ukvarja z fedri in jih otrdi al pa clo še mal stisne do določene meje,da ni krize.Dela tud pr teh za rally tko,da je zadeva za dva fedra cca 25000sit al da ti jih strša al pa max 1.5cm še stisne tko da ne poč ko se peleš.Je bil kolega pr njem in bo dal to narest ker garantira,da bo OK tko prav,jest pa tud povem kar sm-smo slišal od tipa.

A to mogoče misliš Rupnika z Brezovce?
Slika Slika

CybKnight
Novinec

Napisal/-a CybKnight So avg 10, 2002 12:05 pm

Kaksna je razlika med sport al pa racing amortizerji?
A kdo ve kje na netu bi lohk nasu sportne amortizerje za cliota 1.4 94? Sm bil na strani od Apexa pa se od drucga proizvajalca ka ste ga navedli v tej debati, pa sploh nimajo za renault...?

LP
Slika
CLIO!!!!

G-4S

Napisal/-a G-4S So avg 10, 2002 2:02 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So avg 10, 2002 4:41 pm

Cyb, zdej ne vem čist točn kako si mislu v zvezi z amortizerji, ampak v bisvtu predvidevam, da so racing še trši od sport amortizerjev. Racing so mogoče že kar neprimerni za navadno vožnjo, so ful neudobni in čutiš čist vsako neravnino na cesti in to ful.
Slika Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov