Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Gasper`
Novinec

Fiksiranje bunke na prestavni rocici

Napisal/-a Gasper` To jun 21, 2005 10:32 am

LP
Na twingotu sem skrajsal prestavno rocico. Sedaj pa imam problem. Ne morem bunke fiksirati. Poskusal sem s kitom pa z dvo komponentnim limom (tisti, ko sta dve inekciji) pa se kar suce. Saj prime, samo ko pa menjam kar nekajkrat se pa pocasi zacne sukati.

Kaksne ideje?

PS: Ce ne bom nasel resitve.. a obstaja kaksna taka bunka da jo potem z vijaki fiksiras? Bi pac kupil novo. Pa ce je.. se priblizno ceno le te. Hvala
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To jun 21, 2005 10:37 am

Dvokomponenten ti ne prime? :o
Probi dat mal več trdilca, ko zmešaš, da bo mn "gumjast". No, pomoje bi dvokomponenten mogu držat :? Aja, pa ko zalimaš morš nekak skp tiščat dokler se ne posuši. No pa sej najbrs use to veš :D

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jun 21, 2005 10:40 am

kupš novo bunko, une univerzalne, sam glej da ma tapravo lukno
ma pr stran lepo šrauf in pršraufaš
podpis

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To jun 21, 2005 10:45 am

Sam pr Renaultu zna bit težava potem s prestavljanjem v rikverc... :?

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` To jun 21, 2005 10:50 am

W|zz je napisal/-a:Dvokomponenten ti ne prime? :o
Probi dat mal več trdilca, ko zmešaš, da bo mn "gumjast". No, pomoje bi dvokomponenten mogu držat :? Aja, pa ko zalimaš morš nekak skp tiščat dokler se ne posuši. No pa sej najbrs use to veš :D

No bom probal z vec trdilca :) Jah sej pustil sem pa priblizno en dan da se je posusilo. Tiscat pa nimam kaj skupaj.. ker gre ze itak vse na tesno :)

Speedfighter: prestavljanje u rikverc sem tud zrihtal. na rk.avtomobilizem.com je lepo razlozeno.

Kje bi pa to bunko lahko dobil? (gorenjska)?
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To jun 21, 2005 10:50 am

JSt sm jo pr cliotu fiksiru z kleparskim silikonom. Prvo sm probu z patex lepilom v silikon tubi. Držalo cca. 10 dni. Potem sm probu z enim obicnim silikonom... Držalo 5 dni. Potem sem z enim kakovostnim kleparskim silikonom in mam tko že leto pa pol.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To jun 21, 2005 10:55 am

mel sem enak problem na cloitu. ni lepila/silikona/whatewer ki ga nebi probal.rekord je bil 10 dni. pol je pa fotr enkrat bil v novem mestu na Gimpex-u (servis za Renault gospodarska vozila?).tam so mu pa fantje dali nek silikon ki ga uporabljajo za pritrjevanje stekel na avtobuse, tovornjake (saj veste kakšne ogromne povšine so to).sem poskusil z tistim, zdaj pa ne morem dol spravit :D

edit: šel sem v garažo pogledat. proizvajalec je KENT tip silikona je pa SCREENFIX 212. poskusi ga dobti kje, ne bo ti žal pa čeprav je baje okrog 4.000 sit :shock: tista tuba. je pa res da lahko vse živo pritrdiš z njim (črne barve je). 8)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To jun 21, 2005 12:38 pm

simple!!!
silikon!!!!
zvečer, ko veš da ne boš več vozil (ponoči ) , vzami bunko dol, je nafilaj z silikonom ( pa ne do vrha :P , ga pa vseeno stisni malo, ne samo za okras), natakni bunko in jo dobro pritisni!!! Lahko jo sukaš levo desno, dokler ne bo nasajena do konca!
potem jo naštimaš , da gleda v tisto smer ko hočeš in greš spat!!!!

zjutraj te bo čakala unmovable ročica :P

lp

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To jun 21, 2005 12:53 pm

Gricko je napisal/-a:simple!!!
silikon!!!!
zvečer, ko veš da ne boš več vozil (ponoči ) , vzami bunko dol, je nafilaj z silikonom ( pa ne do vrha :P , ga pa vseeno stisni malo, ne samo za okras), natakni bunko in jo dobro pritisni!!! Lahko jo sukaš levo desno, dokler ne bo nasajena do konca!
potem jo naštimaš , da gleda v tisto smer ko hočeš in greš spat!!!!

zjutraj te bo čakala unmovable ročica :P

lp

mislim da je to že poskusil, al vsaj nekaj podobnega je delal. pri meni navaden silikon ni dolgo držal, niti tisi za peči ki zdrži do 300°. tale za šipe pa je prijel, zelo prijel :shock: :lol:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To jun 21, 2005 1:03 pm

mah malo pozen sem bil...
odgovor sem napisal že 2 uri nazaj, pa se je net nekaj sesul, sem šel na kavo in ko sem nazaj prišel sem samo pritisnil "pošlji" 8) , šele pol sem videl da je bilo že par podobnih odgovorov...

drgač pa, meni se je tudi vrtela ročka, pa sem dal kar nekaj silikona, ročko dobro nataknil in pol nisem več pipal celi dan!!
tako mi drži že vsaj pol leta, če ne že več!!
če daš dosti silikona in dobro nabiješ bunko gor, da začne silikon od spodaj malo lesti ven, pol pustiš da se strdi in nima kam jit!!
razen če si mel prej železno štango mastno (olje, mast,,)!!pol se pa silikon ne prime!

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` To jun 21, 2005 1:15 pm

Gricko: Samo pri Renaultih je en problem.. Ko hoces dati v vzvratno moras spodaj pod bunko tisti vzvod ali kako bi rekel gor potisniti. Tako da selikon ne sme nic vn lesti..
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR To jun 21, 2005 1:29 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:mel sem enak problem na cloitu. ni lepila/silikona/whatewer ki ga nebi probal.rekord je bil 10 dni. pol je pa fotr enkrat bil v novem mestu na Gimpex-u (servis za Renault gospodarska vozila?).tam so mu pa fantje dali nek silikon ki ga uporabljajo za pritrjevanje stekel na avtobuse, tovornjake (saj veste kakšne ogromne povšine so to).sem poskusil z tistim, zdaj pa ne morem dol spravit :D

edit: šel sem v garažo pogledat. proizvajalec je KENT tip silikona je pa SCREENFIX 212. poskusi ga dobti kje, ne bo ti žal pa čeprav je baje okrog 4.000 sit :shock: tista tuba. je pa res da lahko vse živo pritrdiš z njim (črne barve je). 8)

Hehe ... No istga mam jst. Glej zgornji post. Mi ga je prnesu frend k dela na renault minuti. To je v bistvu kleparski (kot praviš za pritjrjevanje šip itd) silikon. Drži ko strela. Je pa ćrne barve.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če jun 23, 2005 12:52 pm

Jst sm kupu uno univerzalno bunko, kombinacija ledr pa alu (maš po teh trgovskih centrih pa ...), pride cca 5k in ma 3 luknjice spodaj. Na vsako pride po imbus in je point v tem, da samo enakomerno zateguješ vse tri in bo držal. Na začetku se mi je ene parkrat zasukala ampak sej pravim, enakomerno zategneš in nima kam.

Mam pa npr en problem glede jemanja bunke dol. Z enga p405 je ne morem dol snet pa da jo jeb.š. K sm pa na svojmu 406 menju sm pa tud moru mal zjebat uno plastiko k je bla original gor na štango nataknena.

Vglavnem ubod si uno univerzalno.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Če jun 23, 2005 12:57 pm

pr mojmu cliotu sm kupu bunko k ma en imbus vijak in zategnes ... in to je to ...

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo Če jun 23, 2005 12:58 pm

Ce pa res nc ne gre,pol pa zvrti lukno cist na zacetku bunke,nared notranji navoj pa zasraufi.
budalesaj in poznali te bodo
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost