Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Kraj: Novo mesto

kako razdret števce pri vectri?

Napisal/-a slovenskisin Sr avg 10, 2005 8:53 pm

Zdravo!
Zanima me, kako se razdrejo števci pri vectri a+. Kupil sem si nove nalepke za števce in modre lučke....samo razdret je še treba :cry: . Prevleke se nalepijo na origalne, tudi lučke samo zamenjajo stare.

Slika
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če avg 11, 2005 5:00 pm

sicer še nisem samih števcev narazen jemal, sem pa imel komplet konzolo enkrat dol. Imamo staro vectro, brez obratometra, in je kr zajebancija. Odvij oba vijaka ob volanu, odstrani vsaj zgornjo plastiko pred volanom, nato odvija vse vijake ki kaj držijo, in odstrani še plastiko nad konzolo števcev. Spet odvij 4 vijake ki držijo konzolo na mestu. Dobro, tu pa zaj pride težji del - ker pri opli radi šparajo s kabli oziroa zajlo, nevem če boš lahko števce toliko odmaknil da bi z roko segnil zadaj in odklopil. Če tega ne zmore niti punca, boš najverjetneje moral odstraniti stikalo za luči (ki je kr vtaknjeno noter) in tisti del kjer je stikalo za meglenke. Nato pa idi z roko noter in boš prišel za števce. Če še ne gre (tak ko meni ni) bo pa treba odrezati en kos plastike med stikalom za luči in stikalom meglenk (ne skrbi - na zunaj se nebo nič videlo). In ko boš imel roko pri instalaciji, konektorji se zlahka stisnejo in potegnejo ven, zajla pa ima neko vzmetno pero, samo pritisneš nanj, in skoči narazen. Poglej tudi na oplovem forumu, ker je neki tam en link od nemške, al angleške strani, kjer je to narisano.
Pa da slučajno neboš tega delal pri vklopljenem kontaktu!! ker boš sigurno naslonil na pleh in se bo začela folija žgat.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če avg 11, 2005 5:14 pm

Hvala, bom probal. Drugače sem našel tudi digitalne števce za 30Evrov iz Nemčije.
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če avg 11, 2005 6:02 pm

ja je bila ena serija ki jih je imela (tudi golfi in sciroccoti izpred 20 let) vendar jih pomojem ni veliko, ker so morali biti presneto dražji tisti cajt

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če avg 11, 2005 8:12 pm

ja zdaj niso več, pa vseeno ne vem, če bi dal 30 evrov+poštnina, ker je najbrž to že malo preveč za vectro?
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če avg 11, 2005 8:50 pm

pa bi se ujemali s tvojo? Po tipu motorja in priključkih sodeč, nevem če ima priklop za zajlo zadaj?

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če avg 11, 2005 9:02 pm

sem ga vprašal, pa je tudi za c2one mašine....
saj ti lahko link dam...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... :X:ON:US:2
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če avg 11, 2005 9:10 pm

aha, malo je različen od tistega ki sem ga imel v mislih... zakaj pa prodaja? pa je res brezhiben? No drgač pa se glih ne spoznam na to če bi šli iz enega modela v drugega, sam za tisto zajlo me malo skrbi, drugega ne.

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če avg 11, 2005 9:16 pm

je brezhiben...kukr jaz razumem švabo. Res, pa ne razumem, kako se priklopi digitalne števce na zajlo :shock: ?
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če avg 11, 2005 9:42 pm

sicer nevem če ima tvoj zajlo ali ne, ampak najboljš bi bilo če je nebi bilo. Takrat bi se moralo komot menjati. Danes so že praktično vsi števci digitalni in pobirajo impulze od koles preko tipal in po žici. Če pa je števec sicer digitalen, pa ima še vseeno zajlo, pol pa je to tipalo dejansko v sami notranjosti števca - in zaznava vrtljaje osi na katero je priklopljena zajla.
To je sicer bolj teorija kot praksa, ker še dejansko nisem videl digitalnih števcev s priklopom na zajlo, in bolj malo verjamem da sploh obstajajo :oops:

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Če avg 11, 2005 9:45 pm

ja, samo sem že dosti slik od vecter videl s takimi števci...najbrž je res zajla vezana na tipalo in potem v digitalno...drugače najbrž ne gre?!?
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost