Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

guslovd
Nov uporabnik

NAPOTKI ZA BARVANE AVTA

Napisal/-a guslovd Če avg 11, 2005 8:20 am

Lep pozdrav vsem skupaj ki se spoznate na barvanje avta in njihovih delov, in sicer bi rad prebarval odbijače in pragove, pa me zanima, če lahko nanesem plastik fix ali predbrvo za plastiko, na ze obrušeno barvo, ki je pripravljena za barvanje, in koliko je treba nanesti te zaščite da barva ne odpade z plastičnih delov, mislim debelino, pa koliko laka je na koncu treba nanesti, in ali moram to počakati da se avto posuši, pa pol lak ali lahko takoj lakiram za barvanjem, pa zanima me še koliko debel sloj šprickita je treba nanesti, hvala vsem za odgovor

LP Dragan

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Če avg 11, 2005 9:14 am

Kolikor jaz vem je plastik prajmer namenjen zato da malenkost razgricka plastiko da se barva nanjo lepše prime in če boš dal to na pobarvan del nebo efekta tak da če nimaš pobrušeno do plastike pol sam šprickit pa barvat.

guslovd
Nov uporabnik

Napisal/-a guslovd Če avg 11, 2005 9:30 am

hvala ti, pa zanima me kok šprickita je treba nanest pa kok laka, ker mam metalno barvo (perla) pa kok je čas šušenja daljši od navadne barve

Uporabniški avatar
Lux
Nov uporabnik

Napisal/-a Lux Če avg 11, 2005 11:58 am

Jst sm prebarval odbijač pa sm delov takole:
-najprej celotno prebrusi z 100
-nato nanesi plastic primer
-nato cel obijač v šprickit in ga pobrusi z 600 vodobrusnim papirjem
-za zakluček pa še enkrat šprickit in pobrusi z 800 in na koncu še z 1200 oba vodobrusna
-in sledi samo samo še farbanje in to je to ;)

Tko sm jst naredu in se obijač lepo sveti kakor da je kovina, barva je pa obstojna in se nič ne lušči :-P

LP

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če avg 11, 2005 12:19 pm

tako je...tut jz sm to počel zadnih par tednov, prebarvu sm tut že, v soboto pa upam, da lepoto na ogled postavim :-P
Šprickita daš tolko, da zakriješ vse, da se spodaj nič več ne vidi...po občutku v bistvu :-P

guslovd
Nov uporabnik

Napisal/-a guslovd Pe avg 12, 2005 6:35 am

Zanima me koliko stane liter šprickita, liter razredčila, liter trdilza za barvo in liter laka, okvirno koliko bi bila cena za posamezne stvari, hvala
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost