Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

candy
Nov uporabnik

neumna zenska

Napisal/-a candy So avg 13, 2005 8:48 am

hey!!

sm mal skočla pogledat na tale forum, da vam dam mal snovi za smejat...
na avte se ne spoznam TOTALNO nič, ampak pred kratkim sem dobila eno luštno rdečo cordobico. sicer je stara, ampak lepo ohranjena in js sm se že čist zacopala... in seveda bi rada, da je mal drugačna od vseh drugih.ampak nisem ravno tehnični tip, pa tudi denarja ni, da bi preveč vložla vanjo. zato mam par osnovnih vprašanj (plis ne se režat):
rada bi oblekla sedeže, sam nočem da zgleda grdo in rada bi oblekla tudi tazadnje. mogoče bi bilo najbolje tapecirat?je to prava beseda? ker so sedeži sivi, tam kjer se sedi pa so šekasti.prav tako so šekaste barve na vratih, ob kljuki. tako da bi rada preoblekla samo tisto grdo šekasto barvo. kam naj grem, da mi to naredijo in koliko bi to stalo? sej bi vprašala fotra, ampak ne podpira tega, tk da sem prepuščena sama sebi...
še eno vprašanje:rada bi nalepla en napis zadaj, tak bolj dolg, pa ne vem kam. predstavljite si ritko od cordobe letnik 97, al pa 98 (nimam pojma :oops: )??
pa še neki: platišča zlate barve??? kje hudiča bi se to dobil?!za zmerno ceno, seveda

tenx že naprej za odgovore, upam da me naute skenslal, kr sem take neumne spraševala

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So avg 13, 2005 9:00 am

LP

Najprej lep pozdrav in lepo da si se nam pridruzila,brez skrbi tukaj je veliko dobrih ljudi kateri ti bodo sigurno rade volje pomagal.Glej jaz oz.poznamimam cloveka ki za okoli 200EURO obvlece sedeze v usnje-alkantara.Ce si usnje priskrbis sama se kaj cenej,za tapiciringe na vratih zna biti kar problem ker vem kako ima SEAT to narejen.
Glede nalepk,nevem meni je vsec ce na avtu niti oznak avtomobila,motorja...Jaz bi na tvojem mestu lepo odstranil in nic kaj lepil,sicer je pa to samo moj predlog odlocitev je pa tvoja. ;)
ZLETA PLATISCA???Ja dobro ce je to teb vsec tudi prav,podpiram.Konec koncev ti jih lahko prebarva vsak licar...

Lep dan zelim se naprej.Srecno voznjo z tvojim novim avtomobilom.s_mande

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 So avg 13, 2005 9:11 am

Lepo pozdravljena na forumu in noben te ne bo skenslal :D !
Ogromno napisanega o načinu in izvedbi, ki si jo je lepo pripravil uporabnik robertos_664
na svojem jeklenem konjičku. LP

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... ht=hyundai
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

candy
Nov uporabnik

Napisal/-a candy So avg 13, 2005 9:17 am

tenx! kaj pa navadno blago, bi kej cenej prslo?
zaradi platišč pa...jih sploh nimam tapravih, sam tisto plastiko. je tist tut možno prebarvati?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So avg 13, 2005 9:21 am

mislm da ma cordoba tega letnika luknce ko odstraniš napise, tko da se mi to ne zdi glih pametna ideja. glede nalepk na zadni šipi je pa tko ne. večini uporabnikov in tud men to ni ušeč kokr jz vem. ne zdj vsako stvar, ki ti bo ušč na avto dat. delaj lepo, počasi pa bo. za notr se dobi za okol 15000 SIT lepe prevleke, mislm da ti jih za ta dnar nardijo po celo po tvojem okusu (popravte me če se motm). in tistih 30-35k katere prihraniš, če daš prevleke namesto pretapiciranja daš raje za spuščanje avtomobila, kjer je stroške cca. 45-50k SIT vključno s homolocacijo. glede felg bi ti pa na rdečo barvo priporočal bele feltne. poglej puntota od enega uporabnika (ne vem točna, poglej v salon), ki ma prav tako rdečega z belimi feltnami. sicer pa si lahko izbereš kateri model feltne bi dala na avto in potem daš v photoshop kotiček, kjer ti bodo majstri to nardil. sj bi jst, sam grem čz 1 uro na morje. potem pa ščasoma še vso črno plastiko pobarvaš v barvo avta. če boš vse to, kar sem ti napisal izpeljala, bo tvoja cordobica že kar precej drugačna od drugih, kar je pa najpomembnejše, bo lepa.
pa velik varnih kilometrov.

candy
Nov uporabnik

Napisal/-a candy So avg 13, 2005 9:33 am

aha...kaj pa je homologacija sploh? :oops:
kje bi pa lahko dobila takšne prevleke, ki ti jih po naročilu nardijo? in, se da s čim oblečt tut tist blago na vratih okrog kljuke?(ne vem kok se tistem reče). sori za vsa vprašanja... uziwi na morju!!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker So avg 13, 2005 9:38 am

homologacija je ene vrste tehnični predled, kjer preverjajo če avto ustreza našim prfuknjenim slovenskim predpisom. se prav da morš za vsak neoriginalen del oz stvar ki je nimaš vpisane v homologacijskem kartončku (tista bela knjižca, ki je ponavadi zraven prometne), ki ga daš na avto (zunj), razn nalepk it delat homologacijo. tko nekak se da to po domače razložit. kdo pa prevleke dela, mi pa zdel nč na pamet ne pride.

candy
Nov uporabnik

Napisal/-a candy So avg 13, 2005 9:42 am

ok, tenx. sam še eno vprašanjce... photoshop...? je to na tej strani? sm šla pogledat puntota, in če sem gledala taprauga, je res super!!
velik soncka in obmorskih uzitkov!

Uporabniški avatar
péso
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a péso So avg 13, 2005 9:42 am

candy je napisal/-a:zaradi platišč pa...jih sploh nimam tapravih, sam tisto plastiko. je tist tut možno prebarvati?

je možno seveda...sam js tega nikakor nebi delu :?
litke lahko kupiš marskje, lahko pa pogledaš mal po kašnih straneh če kdo prodaja rabljene...predvidevam da nisi ravno izbirčna..ceneje bo ;)
Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So avg 13, 2005 9:45 am

ful stvar se da na avtu nardit z mal dnarja sam fajn bi blo da napišeš kerga konca slovenije si da ti najdemo ljudi k se s avti okvarjajo v tvoji bližini

glede feltn pa sem že par rdečih avtov vidu k majo gor zlate felge pa men ful lepo zgleda ;)

drugač pa dobrodošla na forumu ;)

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So avg 13, 2005 9:45 am

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=17157

Ker vidim da si nova na forumu ti predlagam da si o homologaciji prebereš tole temo ki je zgoraj. Drugače pa si preberi vse teme ki so pod znakcem Slika
ali Slika
ker je tam razloženo večino začetniških vprašanj.

candy
Nov uporabnik

Napisal/-a candy So avg 13, 2005 9:47 am

aha...bom pogledala. itaq da nisem izbirčna :P , zato ker se ne spoznam in mi lahko vsak proda največ š.. pa ne bom vedla...
tole s spuščanjem avta pa...lepš pol zgleda, al kaj? sej men ni do tega, da bi športen izpadu, samo lep, no tak bol...ženski 8)

Uporabniški avatar
péso
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a péso So avg 13, 2005 9:49 am

u photoshopu bi lahko tut jst uredil ampak je vrjetn najbol da greš na forum-photoshop ustvarjanja in tm nardiš novo temo za svoj avtek..seveda prej premislš kašne želje imaš glede avta in par dovolj velikih slik za obdelavo...
Slika

candy
Nov uporabnik

Napisal/-a candy So avg 13, 2005 9:55 am

cossy, pa veš kje bi se dal take felge dobit?
sm iz okolice celja, tak da če ker od vas pozna konkretno, kje bi se dal tapecirat, al pa sam lepe prevleke dobit, avto spustit, bi bla zlo vesela. kr namreč nimam pojma, kam nej grem :?

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So avg 13, 2005 10:00 am

avto loh spustis v velenju (rile), papirje-homologacijo pa dobis po posti. s tem da placas najprej fedre (okol 30-35k), optiko (5k), delo (5k), homologacijo pa placas po povzetju - rile namrec papirje poslje v lj (lpp, ti pa pol tebi na dom..)

glede prevlekposkus avto sminka, to je mimo prasicjega sejma, pol pa pr semaforjih levo-al pa ce gres po tehrski mim cinkarne, drugo krizisce desno, pod mostom, pol pa levo..on ma tt neki malga feltn..

edit: se neki, napise ti tt pr avto sminki naredi..
Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So avg 13, 2005 10:04 am

kupiš rablene felge priporočlivo da jih prej pelješ do kakega vulkanizerja da ti jih pregleda pa pove realno ceno pol jih pa nešeš do avtoličarja pa ti jih on poštriha v zlato ;)

candy
Nov uporabnik

Napisal/-a candy So avg 13, 2005 10:06 am

tenx! se takoj odpravim, zdej morm sam še izpit nardit!hehehe

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Napisal/-a Slicker So avg 13, 2005 10:13 am

se prav da maš avto, ampak izpita pa še ne? :roll: no sj ni važn. avto lahko tut že prej zrihtaš.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So avg 13, 2005 11:06 am

cossy je napisal/-a:kupiš rablene felge priporočlivo da jih prej pelješ do kakega vulkanizerja da ti jih pregleda pa pove realno ceno pol jih pa nešeš do avtoličarja pa ti jih on poštriha v zlato ;)

to je najbols varjanta..originalno zlate so preklet drage
Slika

matej712
Nov uporabnik

Napisal/-a matej712 To avg 23, 2005 12:42 pm

candy je napisal/-a:, al pa sam lepe prevleke dobit,

prevleke dobiš tukaj
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost