Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

jani1234
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Clio MODRE žarnice

Napisal/-a jani1234 Pe feb 03, 2006 5:37 pm

Pozdravljeni!

Zanima me če moram homologirat naslednje:
- original žarnice bi zamenjal z modrimi žarnicami

HVALA! :)

LP!

PS. Ta stran je zakon!!!!!!!!!!!!!!
Zadnjič spremenil jani1234, dne Pe feb 03, 2006 7:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe feb 03, 2006 5:46 pm

Na vsa tvoja vprašanja najdeš pdgovor v rubriki ISKANJE :D
[url] KLIKNI SEM[/url]

Miljonkrat je blo napisano da plavih luči ne smeš met v lučeh če ti je stran zakon pol si to že kdaj prebral
drugače pa dobrodošel na forumu pa velik zanimivih debat ti želim
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe feb 03, 2006 5:49 pm

Mi mamo plave žarnice not, pa še nikol noben ni gnjavu.... :lol:

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe feb 03, 2006 5:51 pm

ManIAK je napisal/-a:Mi mamo plave žarnice not, pa še nikol noben ni gnjavu.... :lol:

Upam da trkaš na les... ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Dejan80
Novinec

Napisal/-a Dejan80 Pe feb 03, 2006 6:00 pm

Če misliš dat plave diode,ti odsvetujem,če pa H4 ali H7 cool blue pa mislim da nebo problema,ker ne svetijo zelo modro ampak bolj belo.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe feb 03, 2006 6:16 pm

Dejan80 je napisal/-a:Če misliš dat plave diode,ti odsvetujem,če pa H4 ali H7 cool blue pa mislim da nebo problema,ker ne svetijo zelo modro ampak bolj belo.

Se strinjam.

Plave diode, ali pa "kondomčki" čez pozicijske luči niso dovoljeni - so mi tudi na tehničnem težili zarad tega in sem jih moral dol dat.

Druge žarnice, kot so Blue vision, Cool Blue, ... pa ne svetijo modro ampak le bolj belo, pa še vedno ne tako belo kot ksenonke in mi zaradi njih še nihče ni nič rekel.
Slika

jani1234
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a jani1234 Pe feb 03, 2006 6:19 pm

Te sem mislil ja < H7 cool blue >

:-P

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Pe feb 03, 2006 6:33 pm

ManIAK je napisal/-a:Mi mamo plave žarnice not, pa še nikol noben ni gnjavu.... :lol:

The COOL BLUE® version appeals to all drivers who appreciate a special look for their headlights. It is ECE approved for use in any country.

Zdej naši zakoni so itak prepisani ECE tako, da... nebi smeli težit se pa vsake kvatre najde kakšne kljukec na tehničnem,...,pol pa žarnico ven pa kazat, da gor piše ECE..., :x

lp
Grehc
Zmaga tisti, ki z najpočasnejšim časom vožnje pride prvi skozi cilj.
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe feb 03, 2006 7:13 pm

Osramove žarnice cool blue in silverstar in philipsove vision blue maš lahko noter.
Slika

Uporabniški avatar
miha789
Nov uporabnik

Napisal/-a miha789 Pe feb 03, 2006 7:17 pm

jani1234 je napisal/-a:Te sem mislil ja < H7 cool blue >

... če nimaš res preveč denarja ti svetujem, da raje kupiš katero drugo firmo "blue" luči... cena za 1 kom H7 cool blue je cca 4-4,5 kSIT--> če misliš zamenjat dolge+kratke= cc16+kSIT

...dobijo se (baumax.....) ene (za moje pojme boljše) žarnce.... mislim da se jim reče "xenon mega white" al nekaj v tem stilu.... te žarnice so mislim da 3,5kSIT za 2 kom (so v eni taki belo/prozorni škatli) ter oddajajo precej več modrine kot cool blue
....pa še držijo verjetno dlje.... ko sem mel kul blu not mi je pregorela po 2 mescih...
te pa so zaenkrt not cca3-4 mesece pa še ni blo nobene panike z njimi.....

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe feb 03, 2006 7:25 pm

Cena za komad osram H7 cool blue je nekaj čez 3500sit, silver star pa stanejo nekaj čez 2500 sit. To so cene v osramovi trgovini oziroma na njihovi spletni trgovini na www.svetila.com
Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Pe feb 03, 2006 7:30 pm

sam s temi lučmi se en cenzurirano vidi. Jaz sem za silverstar.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe feb 03, 2006 7:49 pm

miha789 je napisal/-a:

... če nimaš res preveč denarja ti svetujem, da raje kupiš katero drugo firmo "blue" luči... cena za 1 kom H7 cool blue je cca 4-4,5 kSIT--> če misliš zamenjat dolge+kratke= cc16+kSIT

...dobijo se (baumax.....) ene (za moje pojme boljše) žarnce.... mislim da se jim reče "xenon mega white" al nekaj v tem stilu.... te žarnice so mislim da 3,5kSIT za 2 kom (so v eni taki belo/prozorni škatli) ter oddajajo precej več modrine kot cool blue
....pa še držijo verjetno dlje.... ko sem mel kul blu not mi je pregorela po 2 mescih...

Te žarnice resda svetijo bolj modrikasto oz. hladno belo, ampak imajo bistveno slabšo svetilno moč kot navadne H7, H1 ali H4. Sam sem imel take H7 kupljene v Šparu za 3950 SIT za 2 kosa, pa sem jih po enem tednu dal ven, ker so slabo svetile. V bistvu so čist navadne žarnice, le stekelce je prevlečeno z neko modro barvo za steklo.

Če že bi rad kvalitetne žarnice, pol naj bojo Osram ali pa Philips, kot je že en omenil.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe feb 03, 2006 11:18 pm

Kar se tiče izkušenj z Philipsovimi Blue vision, svetijo bolje od navadnih, v avtu so pa že dalj kot eno leto še vedno vse svetijo. Upam da bodo še dolgo.

V kompletu za nekaj čez 8k sem pa dobil dve kratki žarnici in dve modri pozicijski.

Govora o teh raznih modrih žarnicah in katere bolj svetijo je bilo pa že dovolj v eni drugi temi, tako da svetujem, da si jo tisti, ki ga te informacije zanimajo, poišče.
Slika

grehc
Novinec

Napisal/-a grehc So feb 04, 2006 2:18 am

svadreb je napisal/-a:
miha789 je napisal/-a:

Te žarnice resda svetijo bolj modrikasto oz. hladno belo, ampak imajo bistveno slabšo svetilno moč kot navadne H7, H1 ali H4. Sam sem imel take H7 kupljene v Šparu za 3950 SIT za 2 kosa, pa sem jih po enem tednu dal ven, ker so slabo svetile. V bistvu so čist navadne žarnice, le stekelce je prevlečeno z neko modro barvo za steklo.

Če že bi rad kvalitetne žarnice, pol naj bojo Osram ali pa Philips, kot je že en omenil.

Ne bo držalo povsem Cool blue in Blue vision so narejene iz modrega stekla. V osnovi sicer drži, da imajo take žarnice slabšo svatilnost samo to so v bistvu +30 žarnice z modrim steklok, kar nam da svetilnost običajnih žarnic, je pa res, da svetijo une z belim steklom bolje. mogoče še en podatek, H4, H3 in H1 se nekako splača kupit +50, ker imajo večjo svetilnost medtem, ko imajo H7+50 realno le kakih 8% večjo svetilnost in vsekakor precej višja cena ne da toliko večje svetilnosti.
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Ne feb 05, 2006 1:56 am

Da se še jaz vštulim tukaj zraven. Kdo slučajno ve kje razen LeClerca (GE-allseason) se dobijo rumenkaste žarnice? Kot vem osram več ne dela all season, tko da edino če kdo ve za kake stare zaloge kje?
Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne feb 05, 2006 9:19 am

osram dela all season

grehc
Novinec

Napisal/-a grehc Ne feb 05, 2006 9:46 am

TITan je napisal/-a:Da se še jaz vštulim tukaj zraven. Kdo slučajno ve kje razen LeClerca (GE-allseason) se dobijo rumenkaste žarnice? Kot vem osram več ne dela all season, tko da edino če kdo ve za kake stare zaloge kje?

Milsim, da v cityparku majo Ge žarnice, osramove All-seson majo v Bauhausu.
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Ne feb 05, 2006 6:06 pm

V CP so okol jurija dražje kot v LeCl..
V bauhaus bo pa treba jet pogledat. Slučajno veš ceno?
Slika

grehc
Novinec

Napisal/-a grehc Ne feb 05, 2006 9:11 pm

joj žal ne vem čist tko na pamet mislim, da je Osramova H7 2200SIt sam ne me za besedo držat.

lp
G.
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov