Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Gadjit
Nov uporabnik

Twingo žarometi

Napisal/-a Gadjit Po feb 20, 2006 12:59 pm

Imam Twingo letnik 1997 ko še ima oranžne žmigavce pri žarometih. Zanima me, če se da dobit samo steklo, ki je belo in oranžne žarnice noter ali je potrebno zamenjat cel sprednji žaromet? Imam pa žaromete, ki so nastavljivi po višini.
Pa kje bi to lahko dobil. Hvala za info.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Re: Twingo žarometi

Napisal/-a ghostrider Po feb 20, 2006 1:16 pm

Gadjit je napisal/-a:Imam Twingo letnik 1997 ko še ima oranžne žmigavce pri žarometih. Zanima me, če se da dobit samo steklo, ki je belo in oranžne žarnice noter ali je potrebno zamenjat cel sprednji žaromet? Imam pa žaromete, ki so nastavljivi po višini.
Pa kje bi to lahko dobil. Hvala za info.

Če ma novejši twingo iste luči, probi dobit rablene od novejšga pa une gor zmontiraj. Z menjavo šipe mam slabe izkušmje, pa drugač bi blo še najbolš če pustiš tko kot je ker je to navadno metanje dnarja stran- une žarnce tud niso uredu k una barva pade dol po ti pa na tehničnmu muri da kup nove, ker ti belo svet. Men se je poj zadi kukr en kondenz nabirou.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Po feb 20, 2006 1:53 pm

Te luči lahko zamenjaš v celoti z novejšimi - gladkimi (zadnji modeli twingota jih imajo), lahko pa zamenjaš samo oranžne žmigavce z belim steklom, kot ga imajo letniki okrog 99/00. V etm primeru morš kupiti oranžne žarnice. Najbolje je kupiti kar original na Renault servisih. Sam nameravam v prihodnje zamenjati celotne luči z novejšimi. Je pa fajn, ker ti jih ni treba homologirat, policaji ne vedo kakšne luči so imeli posamezni modeli in letniki. :P

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po feb 20, 2006 2:11 pm

V A3M kupiš bela stekla in oranžno žarnico.
Tvoj model ima steklo smernika privijačen na straneh. Moraš paziti ko boš poskušal odvijačiti, ker imajo vijaki plastično glavco da ti ne popokajo.
Twingoti imajo do letnika 98 dvojno luč ( beri smernik posebej ločen ), konec 98 ( novi model ) stekleno luč v enem kosu ter letnik 01 naprej plastično ..... ;)

Gadjit
Nov uporabnik

Napisal/-a Gadjit Po feb 20, 2006 2:29 pm

Ja to sem mislu bela stekla pa oranžno žarnico.
ANJCI: hvala za opozorilo glede vijakov!
Ok sam da se da dobit. Js bi tud meu gladke vse v enem luči sam zaenkrat sam šipce bele, ker tista oranžna barva ful izstopa grdo!

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Napisal/-a sevnican Po feb 20, 2006 3:14 pm

Gadjit je napisal/-a: Js bi tud meu gladke vse v enem luči sam zaenkrat sam šipce bele, ker tista oranžna barva ful izstopa grdo!

Tudi mene moti tista oranžna barva, tako da bodo leteli dol takoj ko bo možno. Sem razmišljal v podobni smeri kot ti, da bi zamenjal samo smerokaze z belimi, vendar bom raje dobu kje poceni novejše luči in jih v celoti menjal.

Slika
Btw, na ebayu jih dobiš za okoli 20.000 sit nove.

P.S.: Koliko pa približno stanejo v A3M tej beli smerokazi za twingota?

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Napisal/-a sevnican Po feb 20, 2006 4:37 pm

Sem poklical v A3M v Mb in mi je reku da imajo samo črnobele (smoke) žmigavce. Belih nimajo. Stanejo pa 12.000 sit.

modriDIRKAC
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a modriDIRKAC Pe feb 24, 2006 12:27 pm

jz ti dam za 15 jurjev obe sprednji luči....take ki so že iz enega kosa vendar niso prozorne ampak majo not tiste značilne črtice...so steklene....čist najnovejše pa so že iz pleksija (leksana)
IMA SE...MOŽE SE...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov