Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Vis
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Vaše menje??

Napisal/-a Vis So jul 26, 2003 1:19 pm

Ciao,zelo sme vesel da sem našel to stran,res je ok stran!

zanima me nekaj,imam tipota 1.4,bele barve,odbijači beli,zadnji strešni spojler v katerem je 3. zavorna luč. Sem še bolj začetnik na tem področju,star sem 18 let in me nekaj zanima, če zamenjam navadni zračni filter za kakega športnega,ali se bi to poznalo pri porabi bencina?? (sedaj mi kuri ene 8l)

Pa nekateri parvijo da se potem ful lah mašina zjebe zard tega? ker gre ful več prahu not?

Ali se splača tipota letnik 95 zrihtat? to je moj prvi avto in bi ga,zanima me vaše mnenje?

Litne feltne 5krake za 80 čukov?
''Metulj''

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So jul 26, 2003 2:01 pm

Najprej pozdravljen na forumu. Če boš mel filter narobe zmontiran, ti bo kuril več čene poraba ostane ista. Če te zanima kako mam jest zmontiran filter imaš spodaj dve sliki. Najprej moraš dat proč uno plastiko nad motorjem kjer je original filter not. Pol moraš pa od enega starega tipota 1.4, 1.6 dobit tale pokrov ki ga vidiš na sliki cev za pline in rebrasto gumo. (odpad kliče) Nekam daš naredit rosfrei cev za filter in od reže odbijača spelješ zrak do filtra. Za mašino se pa nič ne boj da bi ti jo to zjebal ker čene bi nam že vsem pocrkale mašine zarad tega. Vprašal si če se ti splača zrihtat Tipota? Če ga misleš met še dolgo časa pa če ti je to v veselje pol ga uštimaj. Saj jest sn tud že v njega zmetal ene 350 jurijev mal manj kot je cel avto vreden ampak avta nimam sploh namena prodat mi je pač to v veselje in si štimam Tipota kot ga nima nobeden drug. Je pa to drag šport!

Slika
Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jul 26, 2003 2:58 pm

če je narobe zmontiran bo več požrlo ? To se mi ne zdi logično. Narobe zmontiran filter pomeni da pride skozi njega vroč zrak. Bolj ko je topel zrak manj moči ima motor, v cilindre pa pomoje pride glih tolk bencina, oziroma kvečjemu manj če avto upošteva temp. zraka.
Če je filter montiran pravilno, se pravi tko da hladen zrak skoz njega doteka v motor, bo poraba ostala nespremenjena. Mogoče se spremeni za malenkos ampak neboš opazil.

Se splača rihtat Tipota ? Hmm...to je čist od tebe odvisno. Če ti je avto všeč in če ga misliš obdržat pol se splača. Če ga misliš drugo leto prodat pa ne, ker zaradi predelav neboš dobil niti tolarja več, mogoče celo manj.
Je pa mal vprašljiva 1,4 mašina. Kaj hudega neboš dobil iz nje. Za vsakega konja pa boš plačal ful. Tko da ti priporočam da se posvetiš podvozju, zavoram in weight reductionu :)

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So jul 26, 2003 6:35 pm

Nevem ampak dokler sem imel filter montiran direkt nad mašino mi je več pilo. pomojem je bil razlog tale.

Vis
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a Vis So jul 26, 2003 8:18 pm

Ja seveda mislim avti imet dolker ne bo pri men izdihnil in šel na odpad. Avto mi je ful všeč tkio da ga nebi zamenjal za nič novega.

Hvala za te fotke,jih bom malo preštudiral.

Hvala
''Metulj''
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov