Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

dunker
Stalni uporabnik

Odstranjevanje nalepk in barvanje luknjic od kamenčkov

Napisal/-a dunker Če apr 27, 2006 11:53 am

Lep pozdrav!

Dve vprašanji sta se mi porodili ... pa bom kar tule povprašal, da se ne bom kasneje zafrknil. :D

1. Danes imam namen na avtu naresti clean look na prtljažnih vratih. Odstraniti moram napise FIAT, Punto, SX in eno nalepko, ki jo je tja dal prejšnji lastnik ... Napisi so na avto nalepljeni, ni nobenih lukenj v pleh spodaj ali kaj podobnega. Me pa zanima, kako točno bi se tega vi lotili? Jaz imam namen avto očistiti v nulo, napise močno segreti s fenom, da lepilo postane tekoče, jih pobrati dol, potem pa z neko cunjo odstraniti še ostanke lepila. Na koncu bom najbrž zadevo še spoliral. Je to dober način?

2. Na havbi imam miljon (okey no, kakšnih 20 pa res :D ) majcenih majcenih "pik" od kamenčkov. Na vranje črnem avtu se to precej vidi, ker so te pike pač sivkaste ... S čim bi jst to popravil? Ali bi mi črn vodoodoren flumaster razjedel barvo okrog? S čim naj se tega lotim in kako?

Hvala za odgovore!

Anže

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Če apr 27, 2006 12:00 pm

Napise najlažje spraviš dol z laksom tako da greš z laksom za napis in režeš.Na koncu pa tisto lepilo,ki ostane na laku očistiš z bencinom ali alkoholom.

Črn flomaster nebi nič naredu barvi in tudi nebi kej dolgo ostal na avtu,ker se zaradi vremenskih vplivov hitro izbriše.
Najbolš da greš k ličaju po malo barve za tvoj avto in lepo popraviš tiste pikice pol.

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Če apr 27, 2006 12:06 pm

black je napisal/-a:Napise najlažje spraviš dol z laksom tako da greš z laksom za napis in režeš.Na koncu pa tisto lepilo,ki ostane na laku očistiš z bencinom ali alkoholom.

Črn flomaster nebi nič naredu barvi in tudi nebi kej dolgo ostal na avtu,ker se zaradi vremenskih vplivov hitro izbriše.
Najbolš da greš k ličaju po malo barve za tvoj avto in lepo popraviš tiste pikice pol.

točno tko......jest sem na mojmu avtu nalepke močno segrel in jih kr lepo dol potegnil.....kar pa je ostalo kasneje pa sem odstranil s krpo navlaženo z WD40....dela čudeže ;) ;)

Pikice pa je najbolje s kakim zobotrebcem zapikat z original barvo in potem zapolirat.

jery
Novinec

Kraj: NM/LJ/NM

Napisal/-a jery Če apr 27, 2006 2:22 pm

Jurchi je napisal/-a:točno tko......jest sem na mojmu avtu nalepke močno segrel in jih kr lepo dol potegnil.....kar pa je ostalo kasneje pa sem odstranil s krpo navlaženo z WD40....dela čudeže ;) ;)

Se podpisem, najlazji segret s fenom :twisted:
Pol sm pa z alkotom vse dol spravu kr je ostal ...
visoko, višje, najvišje, CZ

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Če apr 27, 2006 10:14 pm

NO še bom jst tule vprašu glede popravilo pikic od kamenčkov. Ka če popikaš z barvo uporabiš ful fin čopič potem pa z vodobrusnim papirjem 2000 to kar si popuku pošmirglaš potem pa spoliraš zdej če je to možno me zanima kak dolg nej se barva suši oz. kdaj to barvo zbrusit ali je potrebno potem na to še nanos laka ali ne ?
Clean look
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 3 gostov