Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Kje dobit feltne po narocilu?

Napisal/-a Jorgi Če maj 04, 2006 7:32 am

Ce kdo ve, kje, ce sploh, bi se dalo dobit oz. narocit feltne: pac poves kake dimenzije hoces pa ti jih naredijo. Pa da to ni v Ameriki... Ma kdo kake izkusnje s tem?

tnx

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Če maj 04, 2006 8:19 am

kake dimenzije pa hočeš?

ker verjetno že obstajajo. (če nočeš potem še gum po naročilu)

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Če maj 04, 2006 8:46 am

Ja, feltne ze obstajajo, vendar samo originalne. Gre za specificen et subarujev, t.j. et55, ki je zelo redek, kateraga na trgu razlicni proizvajalci ne ponujajo. Kupit originalne feltne je iskanje igle v senu, ce pa jih ze najdes, so ze rabljene nazarensko drage. Zato me zanima, kako je s feltnami po narocilu in cena na feltno, ker ce je ze tako velik strosek, naj bodo vsaj feltne po mojem okusu. Pomemben je ta et...ne pa same dimenzije kot napr 15x6,5 ali 16x7 itd.

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Če maj 04, 2006 10:05 am

jorgeus je napisal/-a:J......................Kupit originalne feltne je iskanje igle v senu, ce pa jih ze najdes, so ze rabljene nazarensko drage. .........

Original je še zmeraj boljši od slabega ponaredka.
Drugače pa ena rešitev so distančniki.

LP Luka

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Če maj 04, 2006 10:08 am

če rabiš et 55 ti distančnik nič prav ne pride

a to bi šle original velikost gume gor al druge dimenzije?

ker če spreminjaš širino, potem moraš dat drug et, da ti ne drgne po notranji strani.

na tvojem mestu bi jaz izbiral ET45 (za 1cm bol ven guma pri original dimenziji) to ti ziher nebi smelo še drgniti nikjer (lahko zmeriš, pa vidiš)

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Če maj 04, 2006 10:23 am

Tkole je: imam original feltne od subaruja legacy turbo l.93 dimenzij 15x6, 5x100, et55 z gumami 195/60/r15. Nobenih problemov. Iscem druge feltne in recimo najdem mogoce kompromis, t.j. dim 15x6,5, 5x100, et44. This is as good as it gets... Glavna skrb je, da lahko drajsa po zunanji strani po blatniku, ki je dodatno zasciten z notranjo plastiko in pa sama lega avtomobila med voznjo. Kolegica je imela namrec prav tako na legacy-ju sicer dim 15x7, et38 in je avto vleklo malo v levo malo v desno...Neustrezen et ---> trpi podvozje. Ironija je, da lahko dobim za svoj letnik homologirane feltne dim 15x6,5, et40...1,5 cm razlike v et-ju je pa precej...

Ja, najboljse je imeti originalne feltne, sam kaj k mi niso vsec. :?

Skusam raziskati vse mozne opcije.

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Če maj 04, 2006 10:27 am

jorgeus je napisal/-a:Tkole je: imam original feltne od subaruja legacy turbo l.93 dimenzij 15x6, 5x100, et55 z gumami 195/60/r15. Nobenih problemov. Iscem druge feltne in recimo najdem mogoce kompromis, t.j. dim 15x6,5, 5x100, et44. This is as good as it gets... Glavna skrb je, da lahko drajsa po zunanji strani po blatniku, ki je dodatno zasciten z notranjo plastiko in pa sama lega avtomobila med voznjo. Kolegica je imela namrec prav tako na legacy-ju sicer dim 15x7, et38 in je avto vleklo malo v levo malo v desno...Neustrezen et ---> trpi podvozje. Ironija je, da lahko dobim za svoj letnik homologirane feltne dim 15x6,5, et40...1,5 cm razlike v et-ju je pa precej...

Ja, najboljse je imeti originalne feltne, sam kaj k mi niso vsec. :?

Skusam raziskati vse mozne opcije.

zakaj bi pa avto vleklo v levo ali desno zaradi "neustreznega" et-a. Torej vsi ki dajo distančnike gor se jim avto pelje levo-desno ne pa naravnost? Napaka da ji je šlo cikcak je bla drugje na pa pri et. Ta ti sam spreminja osno razdaljo med sosednjima gumama.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Če maj 04, 2006 10:43 am

Kolega na Imprezi je imel isti problem. Avto je bil nestabilen. Subaru izrecno svetuje, da se ima ustrezen et, ker je kot tak optimalen za subaru. Malo fizike: z zmanjsanjem et-ja se veca rocica, z vecanjem rocice pri isti sili se veca moment, z vecanjem momenta pa deformacija. To se lahko kompenzira z optiko, vendar potem felge niso "pravokotno", posledica, poziranje gum in vecja obraba delov (polosovina, homokineticni, kocniki itd). Po logiki, da et nima vpliva na obnasanje avta, bi lahko feltne pomaknili pol metra ven pa ne bi bilo razlike v legi...

Vseeno, naslov teme je: feltne po narocilu...

Uporabniški avatar
cheno
Uporabnik

Kraj: Laibach

Napisal/-a cheno Če maj 04, 2006 12:16 pm

homokinetični in polosovina ne trpita zaradi spremenjenega Et-ja...
Lohka pa probaš kakšne feltne od novejših subarujev :idea:
če mene vprašaš bojo feltne po naročilu cenovno neugodne ;)
"glas boxerskega puhala"

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če maj 04, 2006 12:43 pm

najdeš ene feltne k so ti všeč.... pa da pašejo lukne za šeravfe pol daš pa sam podrejat....

razn če nisem jest kej zabluzil

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Če maj 04, 2006 3:20 pm

Če so ti že rabljene felne drage, mislim da felna po naročilu ne bo prava rešitev zate.
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Če maj 04, 2006 6:13 pm

ok. Tema je feltne po narocilu, vprasanje pa, kje, ce sploh je to mogoce v bliznji ali sirsi okolici. Ne sprasujem za nasvet, ali je to smotrno ali ne. Tako da prosim ne mi pisat postov v smislu ne splaca se... Ce noben nima informacij naj pac tema zamre.

lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če maj 04, 2006 6:34 pm

jorgeus je napisal/-a:Ja, feltne ze obstajajo, vendar samo originalne. Gre za specificen et subarujev, t.j. et55, ki je zelo redek, kateraga na trgu razlicni proizvajalci ne ponujajo. Kupit originalne feltne je iskanje igle v senu, ce pa jih ze najdes, so ze rabljene nazarensko drage. Zato me zanima, kako je s feltnami po narocilu in cena na feltno, ker ce je ze tako velik strosek, naj bodo vsaj feltne po mojem okusu. Pomemben je ta et...ne pa same dimenzije kot napr 15x6,5 ali 16x7 itd.

www.tp-cars.si povej problem Primožu pa ti bo odpisal ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če maj 04, 2006 6:35 pm

Mogoče OZ? Sicer sem pa nedolgo nazaj bral (mislim, da v Avto Magazinu), da se neka firma prav ukvarja s tem, da sprejema naročila po želji. Oziroma vsaj za izgled, da lahko sami nekaj na njihovi spletni strani izbereš kombinacije.
Drugače pa k različnim uvoznikom litk pojdi težit mogoče boš celo kaj našla.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Če maj 04, 2006 7:25 pm

http://www.customwheelworks.com/giovannawtsp.htm
http://www.lexani.com/lexani/
http://www.discountedwheelwarehouse.com/

Tole je kar je ... nazalost v ameriki... Tu bos zagotovo nasla kaj uporabnega... SEj postnina spet ni tko zelo draga...

Evropa :
poskusi sreco tule:
http://www.ozracing.com/2006/pages/index.php
http://www.duw.de/
http://www.tirerack.com/wheels/wtpack.jsp
na tem zadnjem linku pa lahko izberes model avtomobila in ti potem vrze vn feltne, ki ustrezajo temu modelu.
( ups pa spet je po mojem iz amerike)
Slika

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Če maj 04, 2006 10:03 pm

hja AlessioWheels oni ti naredijo željeno feltno po dimenziji...

recimo poznam primer, ko so enmu naredili za AX-a feltno 15" na TRI LUKNJE!!!

http://www.litija.in/?q=7915266300&content=folk&action=viewuser&id=4095

a se to gre za ake feltne, naredijo ti lahko take feltne po dimenziji, zlate (subaru imprezza) ali bele (rally varjanta)

edit: tukaj imaš use feltne
http://www.deluxauto.ru/diski.html

l.p. drsokodj
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če maj 04, 2006 10:08 pm

drsokodj je napisal/-a:recimo poznam primer, ko so enmu naredili za AX-a feltno 15" na TRI LUKNJE!!!

http://www.litija.in/?q=7915266300&content=folk&action=viewuser&id=4095

aha, bl k gledam, bl ne vidm feltn na 3 lukne :P vidm eno 11 letnico :D :lol:

lp
Slika

Uporabniški avatar
AX_fanatik
Nov uporabnik

Napisal/-a AX_fanatik Če maj 04, 2006 10:11 pm

eeeeeeeeee to sem iskal..ker mene full zanimajo ene feltne ko so samo za mojega konjička (woody woodpacker-WW) so pa 13 col... vido sem jih na enem ax-u in od takrat adijo ne...ve kdo kaj o tem? :roll: LP
Ni važno kakšen avto voziš...glavno da je citroen!
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov