Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi So maj 27, 2006 3:34 pm

lexuss je napisal/-a:
Okram je napisal/-a:lexuss; čisto tako, kot si ti zadeve predstvaljaš ni. Nikogar ne briga kaj s tvoje strani kaj pomeni.

Ne vem v katero to pišem. E oznaka pomeni naslednje:
e oznaka - meritve izvedene po zahtevah direktive ES.
E oznaka - meritve izdelane po mednarodnih zahtevah UN/ECE.

Proizvajalec izda TUV certifikat. Tudi naročniku ga mora priložiti. Ne pa izdati nekega potrdila o ustreznosti.

Na LPP-ju želijo imeti samo tisto, kar piše v zakonu. Iz tega razloga se mora pač kupec obremenjevati s pridobivanjem določene dokumentacije.

Glede filtrov. Tudi filtri (K&N, tipski, zunanji) imajo TUV certifikat.
Kolikor so stvari znane, zračni filter ni predmet homologacije. Zaradi tega, ga tudi
ne vpisujejo v kartonček. To je zadnja dobljena informacija.
Nemški zastopnik filtrov K&N Racimex GmbH, ima narejene vse TUV-e za omenjene filtre. Nekaj certfikatov (kolikor jih je lahko dobil) pa ob nakupu priloži tudi SLO zastopnik za filtre K&N.

ja pa no sej to je to matr sej prepisvt zna usak razumet pa ne, drgač pa sam povem svoje mnenje in ni se ti treba ponaulat 100x
no pol mi pa ti povej za te k&n filtre ke se jih prodaja in jih prec kupt. use za papirje.
opažam pa da zlo rd žalš ludi naokol in si zlo brihtn kar se tega tiče. men je useen vem kar vem če pa ti delaš na lpp-ju in pišeš kle folku pa komej čakam da te bo kdo na gobc mahnu
sam tok sm hotu

Lej dej se ti mal umiri OK?

Okram( oz. Mare) ziher ne dela na LPP-ju....to bod ziher....človek ma že kar neki cajta firmo, ki se ukvarja z styling in tuning deli.....in do sedaj ni nikogar žalil...kvečjemu je razlagal stvari, ki jih kot človek v tem fohu ve......pizdraija.....kolk si fuknjen.....končno tle dobiva folk odgovore od ljudi, ki se s tem vsak dan ukvarjajo, ti pa tle serješ zarad tega ker teb stvari niso jasne.

Pa verjemi, da to ni samo moje mnenje, ker poznam kar neki ljudi, ki so poleg mene že kupovali pri njem in so zadeve tekle čist gladko in korektno.

STRANKI NA LPP-JU NI POTREBNO IMETI LASTNEGA PAPIRJA ZA LUČI, ČE IMAJO TE ŽE USTREZEN ZNAK VTISNJENE NA STEKLU........POTRDILO O SKLADNOSTI IMA PROIZVAJALEC........ČE PA UNI TM NA LPP-JU HOČJO PAPIR NEJ SI GA PA SAMI ZRIHTAJO OD PROIZVAJALCA

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 So maj 27, 2006 3:48 pm

STRANKI NA LPP-JU NI POTREBNO IMETI LASTNEGA PAPIRJA ZA LUČI, ČE IMAJO TE ŽE USTREZEN ZNAK VTISNJENE NA STEKLU........POTRDILO O SKLADNOSTI IMA PROIZVAJALEC........ČE PA UNI TM NA LPP-JU HOČJO PAPIR NEJ SI GA PA SAMI ZRIHTAJO OD PROIZVAJALCA

...se popolnoma strinjam !

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So maj 27, 2006 4:11 pm

Lexusss, v nobenem postu nism opazu da bi Okram koga žalil in se delal pametnega. V pravilni slovenščini ti je napisal gola dejstva, če pa ti to sprejmeš kot pravokacijo je pa to tvoj problem. Žališ in pametnega delaš se pa ti s tvojimi udarci po gobcu. Tist k bi okrama poču bi mel vrjetno probleme z dobršnjim delom slovenske tuning scene in s pol kranja, tko da o tem res nebi. To greš rečt človeku, ki velja za daleč največjega poštenjaka v svojem poslu, ki je že neštetokrat naredil stvari in svetoval ljudem, pa čeprav v škodo svojega podjetja. In prav zaradi te pomoči (njemu nebi blo treba tukej pisat nekej kar bo VAM pomagal) se mu bumerang doskrat v glavo nazaj zabije.

Prosim če debata ostane na nivoju.
Slika

Uporabniški avatar
wild_one
Nov uporabnik

Napisal/-a wild_one So maj 27, 2006 4:22 pm

pol se prav ko pridem ke pa isce tuv recem naj si ga sam dobi od proizvajalca..

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So maj 27, 2006 5:11 pm

dobr je že uredu, pač samo zanimanje ostaja zakva folk podjebava drug folk zrd teh oznak, mislm pa da bi pol v use te štacune k prodajajo te dodatke za utomobile poslt neke inšpektorje in prepovedat nadalno prodajo če nimajo papirjev oz dajo papirje.drgač pa vrtimo se u večnem krogu tko da brezveze še sploh kšno rečt o tem pač pobrigat se bo treba zase in jebeš USE avtoklube in druge mrhovinarje k pumpajo folk s podatki, čš da ti ful pomagajo. jebeš to pomaganje če nč ne drži kar se reče
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So maj 27, 2006 5:22 pm

Pugi je napisal/-a:Lexusss, v nobenem postu nism opazu da bi Okram koga žalil in se delal pametnega. V pravilni slovenščini ti je napisal gola dejstva, če pa ti to sprejmeš kot pravokacijo je pa to tvoj problem. Žališ in pametnega delaš se pa ti s tvojimi udarci po gobcu. Tist k bi okrama poču bi mel vrjetno probleme z dobršnjim delom slovenske tuning scene in s pol kranja, tko da o tem res nebi. To greš rečt človeku, ki velja za daleč največjega poštenjaka v svojem poslu, ki je že neštetokrat naredil stvari in svetoval ljudem, pa čeprav v škodo svojega podjetja. In prav zaradi te pomoči (njemu nebi blo treba tukej pisat nekej kar bo VAM pomagal) se mu bumerang doskrat v glavo nazaj zabije.

Prosim če debata ostane na nivoju.

haha zlo čustven post, no uglaunem jst vem kva sm napisu zto mi ne preveč težit in grozit z nekim namišlenim folkom k ga ti omenjaš. sicr pa sej men je prou da se mau kregamo sam tema kle je E oznaka, in zadost je tega, nej kle pišejo uni k so mel izkušne kko je blo, in uni k jih še kšna malenkost zanima. taki k pa ste vi k ste najbl pomembni pa use najbl veste, pa itak nč ne veste, pa lohk ustanovite svojo državo č ste tok močni in uvedte svoje oznake in pravila. butast je pa neki da en napiše tko en pa mau drgač, a u bistvu je eno in isto, in pol se oglasi en ta tret in tko naprej in je use čist mem. tko je in tko bo zmeri
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So maj 27, 2006 6:24 pm

Noben ni nič grozil, sam povem da ga spoštuje zelo veliko ljudi.

Moje LED luči sm homologiral brez TUVa.

Lep dan.
Slika

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 Ne maj 28, 2006 10:30 am

Okram je napisal/-a:lexuss;
Da začneva od začetka.

Moje ime je Marko. Kličejo me Mare. Trenutno sem še lastnik podjetja PRO-CAR d.o.o..
Imamo svojo web stran, kjer si lahko ogledaš kaj imamo v prodajnem programu.

Luči: da smo lahko nekatere stvari začeli delati, smo morali dobiti soglasje Ministrstva za promet in LPP Ljubljana. To kar tu pišem, in ti jemlješ kot provokacije ali žaljenje, so gola dejstva. Če dobimo iz LPP pisno, da je za homologacijo luči dovolj E oznaka, ne morem pomagati, če tebi ali tvojim kolegom ne uspe homologirati luči s to oznako. V četrtek je uporabnik foruma (mislim, da se podpisuje tako) Pa-pi brez kakršnih koli problemov homologiral Angel eyes luči na svojem Polotu. Pregledoval mu je pa (tako mi je povedal) zadevo Vodja homologacij na LPP g. Zajec. Vsak mesec prodamo kar nekaj Angel eyes in zadnjih luči, pa do danes še nihče ni prišel, da naj mu vrnemo denar zaradi kakršnih koli problemov.Naši dobavitelji so nam dali uradno izjavo, v kateri so napisali, da imajo njihove luči E oznako, kar po EU zakonodaji pomeni, da je njihova uporaba popolnoma legalna. Če pa kupuješ tam, kjer teh papirjev nimajo ali izdajajo fake TUV-e, je pa to tvoj problem. Ne moj.

Filtri: ko smo nazadnje preverjali na LPP, kako je s homologacijo zračnih filtrov, smo prejeli odgovor, da zračni filter ni predmet homologacije in ga ne vpisujejo v kartonček.Če so tebi povedali drugače, ne morem pomagati. Ko smo še prodajali zračne filtre, smo, če smo le lahko dobili TUV certfikat, ta certifikat dali stranki ob nakupu, ali smo ji ga poslali naknadno. Vsak TUV certifikat smo morali plačati, pa smo ga kljub temu dali brezplačno. Potrebno je vedeti, da v LJ in v SLO ni samo eno podjetje, ki se ukvarja s prodajo dodatne opreme. Če te pa v tem podjetju nategujejo, pa to tudi ni moj problem.

Bom še malo aroganten, čeprav po naravi nisem tak.To tisti, ki so imeli "opravka" z menoj vedo.
Mislim, da nima smisla, da se razburjaš in pišeš o zadevah, ki je ne poznaš.Vsaj ne dovolj. Jaz osebno o zadevah, ki jih prodajamo vem toliko, da se lahko kregam, oziroma "usklajujem mnenja", s teboj.Vse te stvari in dokumentacijo, sem urejal na Ministrstvu za promet in LPP-ju jaz sam. Osebno. Od dovoljena za izdajo Izjave o strokovni vgradnji vzmeti, do vse ostale dokumentacije. Sem bil na LPP-ju večkrat, kot ti ..., ne vem kje. Zato sem prepričan, da se o tem ne moreva pogovarjati. Ker zadev enostavno ne poznaš. Ampak misliš, da jih poznaš.

V večini kar pišem, oziroma se oglašam na forumu, želim le pomagati. Če pa odgovori niso takšni, kot jih pričakuješ, ali so nasprotje tistega, kar so ti rekli (da so ti le lahko prodali kakšno opremo) ob nakupu opreme, pa tudi ne morem pomagati.

Kot mi napišejo naši tuji dobavitelji:
have a nice evening and weekend, too.

Se pridružujem !
BTW: točno tako je, kot je napisal Mare !
LP,
DE-design styling team
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov