lexuss je napisal/-a:Okram je napisal/-a:lexuss; čisto tako, kot si ti zadeve predstvaljaš ni. Nikogar ne briga kaj s tvoje strani kaj pomeni.
Ne vem v katero to pišem. E oznaka pomeni naslednje:
e oznaka - meritve izvedene po zahtevah direktive ES.
E oznaka - meritve izdelane po mednarodnih zahtevah UN/ECE.
Proizvajalec izda TUV certifikat. Tudi naročniku ga mora priložiti. Ne pa izdati nekega potrdila o ustreznosti.
Na LPP-ju želijo imeti samo tisto, kar piše v zakonu. Iz tega razloga se mora pač kupec obremenjevati s pridobivanjem določene dokumentacije.
Glede filtrov. Tudi filtri (K&N, tipski, zunanji) imajo TUV certifikat.
Kolikor so stvari znane, zračni filter ni predmet homologacije. Zaradi tega, ga tudi
ne vpisujejo v kartonček. To je zadnja dobljena informacija.
Nemški zastopnik filtrov K&N Racimex GmbH, ima narejene vse TUV-e za omenjene filtre. Nekaj certfikatov (kolikor jih je lahko dobil) pa ob nakupu priloži tudi SLO zastopnik za filtre K&N.
ja pa no sej to je to matr sej prepisvt zna usak razumet pa ne, drgač pa sam povem svoje mnenje in ni se ti treba ponaulat 100x
no pol mi pa ti povej za te k&n filtre ke se jih prodaja in jih prec kupt. use za papirje.
opažam pa da zlo rd žalš ludi naokol in si zlo brihtn kar se tega tiče. men je useen vem kar vem če pa ti delaš na lpp-ju in pišeš kle folku pa komej čakam da te bo kdo na gobc mahnu
sam tok sm hotu
Lej dej se ti mal umiri OK?
Okram( oz. Mare) ziher ne dela na LPP-ju....to bod ziher....človek ma že kar neki cajta firmo, ki se ukvarja z styling in tuning deli.....in do sedaj ni nikogar žalil...kvečjemu je razlagal stvari, ki jih kot človek v tem fohu ve......pizdraija.....kolk si fuknjen.....končno tle dobiva folk odgovore od ljudi, ki se s tem vsak dan ukvarjajo, ti pa tle serješ zarad tega ker teb stvari niso jasne.
Pa verjemi, da to ni samo moje mnenje, ker poznam kar neki ljudi, ki so poleg mene že kupovali pri njem in so zadeve tekle čist gladko in korektno.
STRANKI NA LPP-JU NI POTREBNO IMETI LASTNEGA PAPIRJA ZA LUČI, ČE IMAJO TE ŽE USTREZEN ZNAK VTISNJENE NA STEKLU........POTRDILO O SKLADNOSTI IMA PROIZVAJALEC........ČE PA UNI TM NA LPP-JU HOČJO PAPIR NEJ SI GA PA SAMI ZRIHTAJO OD PROIZVAJALCA