Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
ŽVal
Nov uporabnik

Kraj: Marburg

Cena barvanja in kleparije celotnega avta ?

Napisal/-a ŽVal Ne jul 09, 2006 8:13 pm

Zdravo
Zanima me kolk bi prišlo barvanje + kleparija (odstranitev rje, raznih vdrtin & stuff) celotnega avta ? Barva bi bila metalik.
Turbo whine is mighty fine !

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne jul 09, 2006 8:16 pm

Odvisno koliko rje je na avtu, to se ne da kar tako povedat.
Metalik barva pa je tako ali tako dražja, ker jo je treba zapeči na pleh.

Poslikaj malo rjo pa cel avto, pa ti bo že lažje pomagat.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ŽVal
Nov uporabnik

Napisal/-a ŽVal Ne jul 09, 2006 8:20 pm

Avto je 5ka. GTT. Majhen avto zato ne bi smelo bit drago :lol: . Rje pa ni dosti. Malo po pragovih pa okoli kesla za bencin (rezervoar za bencin, tam ko ror -cev- not vtakneš 8) ).

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne jul 09, 2006 8:32 pm

Rja po navadi ni samo tam, kjer jo vidiš, če me razumeš... ;)
Malo podri avto pa počekiraj, poslikaj pa vrzi na forum slike.
Ali pa enostavno zapelji do kakega ličarja/kleparja da ti okvirno pove koliko pride.
Maš pa tem v stilu "iščem poceni ličarja" ogromno, malo pobrskaj.

Če se prav spomnim je uporabnik monster barval svojega unota turbo pred časom, pa še malo njega pobaraj ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne jul 09, 2006 8:41 pm

jap to je res.če maš pikico rje pa ko jo pošmirglaš je odspod še trikrat več rusta.to mene tud zanima okvirna cena rečmo da je treba vse prage zamenjat oziroma zrihtat pa mogoč še drugje malo.pa navadna barva ne metalik.lep pozdrav
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a RedWind Po jul 10, 2006 7:29 am

pod 200 dvomim, da bi cez prsu...

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a simko1 To jul 11, 2006 7:02 pm

ŽVal je napisal/-a:Avto je 5ka. GTT. Majhen avto zato ne bi smelo bit drago :lol: . Rje pa ni dosti. Malo po pragovih pa okoli kesla za bencin (rezervoar za bencin, tam ko ror -cev- not vtakneš 8) ).

"Majhen avto",tu ni bistvene razlike,mogoce 20-30tisocakov.
Celotno barvanje avta z metalik barvo pride nekje med 120 in 150 tisocakov,odvisno od licarja,ce rabis racun ali ne.Navadna barva pa je nekje 100 tisocakov.

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Kraj: cerknica

Napisal/-a pery To jul 11, 2006 7:41 pm

simko1 je napisal/-a:
ŽVal je napisal/-a:Avto je 5ka. GTT. Majhen avto zato ne bi smelo bit drago :lol: . Rje pa ni dosti. Malo po pragovih pa okoli kesla za bencin (rezervoar za bencin, tam ko ror -cev- not vtakneš 8) ).

"Majhen avto",tu ni bistvene razlike,mogoce 20-30tisocakov.
Celotno barvanje avta z metalik barvo pride nekje med 120 in 150 tisocakov,odvisno od licarja,ce rabis racun ali ne.Navadna barva pa je nekje 100 tisocakov.

to je še pocen...oz. je sam barvanje,brez popravljanja obrob and shit... :roll:
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jul 11, 2006 7:45 pm

Tudi jaz tako mislim. To je barvanje samo. Če je pa dosti rje se pa strošek kar dvigne.

easy
Nov uporabnik

Napisal/-a easy To jul 11, 2006 9:46 pm

ja če pa bi sam delal, bi pa prišlo dobrih 50k (ker pač morš še kej kupit kar nimaš doma drgač...) Glih končujemo svojo 5ko, sam ... je pa ful dela, če hočeš vse porihtat, pa vse razdret, pa poparvit vse obrobe in spojlerje... to se dela enkrat v življenju.. :) (recimo) :D

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jul 11, 2006 10:23 pm

enih 200k je realna stevilka ja.
Odvisno komu pa kam pelas tudi.
Drugac pa tisto o zamecenju metalic barve nebo drzalo, metalic al akril barva je barva v komori se prej posusi in to je to.
Zaj ce nimas namena nekak hudo v nulo naret avta se ti mogoce splaca pelat komu ko ti ga v garazi postriha za polovicno ceno. Ce se te kaj zanima pa ti z veseljem odgovorim.

Uporabniški avatar
ŽVal
Nov uporabnik

Napisal/-a ŽVal Sr jul 12, 2006 1:25 pm

easy je napisal/-a:ja če pa bi sam delal, bi pa prišlo dobrih 50k (ker pač morš še kej kupit kar nimaš doma drgač...) Glih končujemo svojo 5ko, sam ... je pa ful dela, če hočeš vse porihtat, pa vse razdret, pa poparvit vse obrobe in spojlerje... to se dela enkrat v življenju.. :) (recimo) :D

A barvali ste tud sami ? Rjo bi sam že odstranil, pa zakital to kaj treba, barvat pa bi dal ličarju. Da bo vredu. Ker nočem vsakokrat ko pogledam avto opazit nove napake.
Po moje se bi mi splačalo ker avta nimam namena prodat ali zamenjat vsaj dokler bo se dalo vse popravit in stroški ne bodo preveliki.

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Sr jul 12, 2006 8:07 pm

ŽVal je napisal/-a:
easy je napisal/-a:ja če pa bi sam delal, bi pa prišlo dobrih 50k (ker pač morš še kej kupit kar nimaš doma drgač...) Glih končujemo svojo 5ko, sam ... je pa ful dela, če hočeš vse porihtat, pa vse razdret, pa poparvit vse obrobe in spojlerje... to se dela enkrat v življenju.. :) (recimo) :D

A barvali ste tud sami ? Rjo bi sam že odstranil, pa zakital to kaj treba, barvat pa bi dal ličarju. Da bo vredu. Ker nočem vsakokrat ko pogledam avto opazit nove napake.
Po moje se bi mi splačalo ker avta nimam namena prodat ali zamenjat vsaj dokler bo se dalo vse popravit in stroški ne bodo preveliki.

Probi se dogovori z kakim licarjem.Ti prneses barvo,on pa postriha.Sam mora bit obvezno komora,ker drugace se ma kaj zgodit.
Veliko uspeha

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Sr jul 12, 2006 9:16 pm

Ko ste ravno pri barvanju bi še jaz nekaj vprašal pa da ne odpiram nove teme. Recimo če bi se človek odločil za kompletno novo barvanje avta v drugo barvo. (Npr. metalik rdeča) za avto srednje velikosti koliko to stane in ali je to problem homologirat ali bi ti to pač vpisali pod predelave? :?:

easy
Nov uporabnik

Napisal/-a easy Sr jul 12, 2006 9:28 pm

ŽVal je napisal/-a:

Ti bom tak reku, da maš dost več dela s pripravo kot pa s samim barvanjem - pa tud če ni v nulo nareto se bo vidl potem ko bo barva gor. Pa še takrat ko misliš da je v nulo, ni nujno da je.. ;)

Uporabniški avatar
simko1
Novinec

Napisal/-a simko1 Če jul 13, 2006 4:52 pm

Ne da bi koga uzalil.Zato so pa kleparji in licarji.Ce bi vsak sam vedo si vse strokovno naredit pol njih nebi bilo treba.
Odvisno kako se kdo odloci,ce Zval hoce avto med dlje casa in noce vsak dan eno lepotno napako vec videt,se bo odlocil za strokovnjaka.In mislim,da bo tudi tako naredil glede licenja.Glede priprav pa je tud tako,ce si strokovnjak tega podrocja bos naredil v nulo,ce ne pak tak kot bos vedo

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jul 14, 2006 1:49 pm

bizi10 je napisal/-a:Ko ste ravno pri barvanju bi še jaz nekaj vprašal pa da ne odpiram nove teme. Recimo če bi se človek odločil za kompletno novo barvanje avta v drugo barvo. (Npr. metalik rdeča) za avto srednje velikosti koliko to stane in ali je to problem homologirat ali bi ti to pač vpisali pod predelave? :?:

za strošek nevem, drugač je pa na forumu bilo že večkrat napisano da ti samo v prometni spremenijo barvo ;)
litr bencina, litr olja ;)

KeXeK
Novinec

Kraj: Pragersko + Slov. Bisterca

Napisal/-a KeXeK Ne jul 16, 2006 7:01 pm

Ce ni veliko rje, se ti bolj splaca ce si das zmesat barvo nekje (jaz sem dal za sprej 400ml 1500SIT) pa malo kita pa en dan casa pa si sam naredis. jaz sem si tudi tak naredo pa se sploh ne vidi da je avto pobarvan. Mors met samo cas pa voljo :D

LP; 8)
NeVi@ + ToMaZ
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov