Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Pepo25
Novinec

Auspuh

Napisal/-a Pepo25 To avg 29, 2006 7:47 am

Na svojem coupeju bi rad namontiral zadaj še en auspuh (tko k ma coupe 2.0 na vsaki strani auspuh), pa me zanima kako bi bilo to najbolje rešit. Luknje ne bo problem odrezat, pobarvat tud ne, k mam glih na levi strani mal podrajsan pa morm itak pobarvat, problem nastopi k ne vem al bi dal "fake" avspuh (samo nastavek), ali komplet z loncem...zdej ne vem kje to dobit... Če dam samo nastavek bo čudn zgledal k se ne bo nč kadil... Če ma kdo kak predlog, mnenje na dan z njim...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Re: Auspuh

Napisal/-a BlackWind To avg 29, 2006 8:18 am

Pepo25 je napisal/-a:Na svojem coupeju bi rad namontiral zadaj še en auspuh (tko k ma coupe 2.0 na vsaki strani auspuh), pa me zanima kako bi bilo to najbolje rešit. Luknje ne bo problem odrezat, pobarvat tud ne, k mam glih na levi strani mal podrajsan pa morm itak pobarvat, problem nastopi k ne vem al bi dal "fake" avspuh (samo nastavek), ali komplet z loncem...zdej ne vem kje to dobit... Če dam samo nastavek bo čudn zgledal k se ne bo nč kadil... Če ma kdo kak predlog, mnenje na dan z njim...

lahko bi dal predelati obstojeci lonec, da gresta iz lonca naprej 2 rora in na vsako stran enega montiras + poljubna nastavka na koncu vsake cevi. Ker fake auspuh je malo bosa, sploh pozimi oz. ko se malo shladi, ko se kadi samo iz enega :roll:
mislim da je to ena najugodnejsih variant...newem pa tocno kako je z performancami potem...
lp

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Re: Auspuh

Napisal/-a TUNING_BOY To avg 29, 2006 9:07 am

BlackWind je napisal/-a:
Pepo25 je napisal/-a:Na svojem coupeju bi rad namontiral zadaj še en auspuh (tko k ma coupe 2.0 na vsaki strani auspuh), pa me zanima kako bi bilo to najbolje rešit. Luknje ne bo problem odrezat, pobarvat tud ne, k mam glih na levi strani mal podrajsan pa morm itak pobarvat, problem nastopi k ne vem al bi dal "fake" avspuh (samo nastavek), ali komplet z loncem...zdej ne vem kje to dobit... Če dam samo nastavek bo čudn zgledal k se ne bo nč kadil... Če ma kdo kak predlog, mnenje na dan z njim...

lahko bi dal predelati obstojeci lonec, da gresta iz lonca naprej 2 rora in na vsako stran enega montiras + poljubna nastavka na koncu vsake cevi. Ker fake auspuh je malo bosa, sploh pozimi oz. ko se malo shladi, ko se kadi samo iz enega :roll:
mislim da je to ena najugodnejsih variant...newem pa tocno kako je z performancami potem...
lp

Ja iz obstoječega lonca še en ror vn! Ma kolega isto nareto pa se lepo kadi iz obeh! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker To avg 29, 2006 9:18 am

Kako pa se ljudje lotijo homologirat kaj takšnega? Saj pravzaprav je celoten izpušni sistem originalen, edinole na koncu iz lonca prideta 2 cevi, pa vseeno ... kako homologirate kaj takšnega?

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind To avg 29, 2006 9:28 am

dunker je napisal/-a:Kako pa se ljudje lotijo homologirat kaj takšnega? Saj pravzaprav je celoten izpušni sistem originalen, edinole na koncu iz lonca prideta 2 cevi, pa vseeno ... kako homologirate kaj takšnega?

tezko ;)
moje mnenje: homologiras obstojeci sportni izpuh in potem predelas :!:
ce policaj pogleda v homologacijo, vidi da je sportni izpuh homologiran, ce ti tezi zakaj je na vsaki strani en nastavek mu pac poves da je to taka izvedba sportnega izpuha :D saj ni v njegovi pristojnosti da ugotovi ali je lonec serijsko tak ali ne...lahko ti zatezi za izrednega tehnicnega, ampak mislim da bi se mu moral fejst zamerit da bi te tja poslal. Sploh ce gledas da imas lonec homogiran, v nasprotnem primeru pa bi znalo biti bolj komplicirano...ali pa da bi serijskega predelal na ta nacin in na koncu samo nastavke našvasal....ker mu ne bi mogel dopovedati da so samo nastavki :D
lp

Uporabniški avatar
dete
Nov uporabnik

Napisal/-a dete To avg 29, 2006 9:50 am

jest ti lahko povem iz prve roke, ker sm pred enim tednom naredu to varianto: iz športnega lonca dva izhoda, na vsak konec pa nastavke; kadi se sicer iz obeh, vendar se bolj kadi iz tistega konca, ki je krajši, ampak bistvo je , da se kadi iz obeh!

Prej je imel lonec samo en izhod (okrogel) pol sm denfer stran odrezu, pa našvasu dve cevi, jih napelu na vsako stran , na konec pa poljuben nastavek gor (jest mam nastavke fiksiran z objemko, lahko pa gor našvasaš nastavek)

Cevi sm kupu in "spigou" pr Novaku v Ljubljani. Švasou mi je pa en kolega. Cena: 7.000 sit
Priponke
auspuh 003.jpg
auspuh 002.jpg
auspuh 001.jpg

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 To avg 29, 2006 10:11 am

Hvala za hitre odgovore, sploh tebi dete...bom poskusu isto nardit, ker bo verjetno tko najboljš...sam mam še problem glede nastavkov, ker originalnega al pa vsaj podobnega nikjer ne dobim, nebi pa rad obstoječega originalnega dol rezal...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind To avg 29, 2006 10:59 am

Pepo25 je napisal/-a:Hvala za hitre odgovore, sploh tebi dete...bom poskusu isto nardit, ker bo verjetno tko najboljš...sam mam še problem glede nastavkov, ker originalnega al pa vsaj podobnega nikjer ne dobim, nebi pa rad obstoječega originalnega dol rezal...

Po pogovoru z lokalnim mojstom ki se ukvarja z asuphi, mi je povedal da se tudi to da resiti, da se iz obeh izpuhov kadi enako. In sicer da se krajsi izpuh (pri denferju) malo zapre oziroma nekako priredi da se konec koncev kadi iz obeh enako! Saj je pot do drugega izhoda daljsa in je zato tudi v tem problem....
@dete...tole bos pa moral malo zascititi pri spojih na švasih ;) da ne bo zarjavelo oz. prerjavelo :!:
drugace pa lepo izvedeno ;)
lp

Uporabniški avatar
dete
Nov uporabnik

Napisal/-a dete To avg 29, 2006 11:59 am

Tudi za to bo čas (v kratkem), drugač morem pa celo cev od spredaj, pa do zadnjega lonca zamenjat, k se od rjavice drobi k piškot.

Kar se pa tiče nastavkov: jest sm jih kupu v BTC-ju v hali A spodej (Potokar), enake imajo tud v zgornjem štuku hale A (Gama center). Če maš problem z nastavki, se ti najbolj splača kupit oba nova, pa enaka in je stvar rešena!

Mam pa jest od tega izpuha okrogel denfer, k se ga da tud porabit, če bi ti slučajno pašou k tvojemu.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To avg 29, 2006 12:14 pm

tvoj kolega pa glih ni neki varilec ha ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Motorist46
Nov uporabnik

Kraj: Kranj - Obala

Napisal/-a Motorist46 To avg 29, 2006 12:23 pm

Če hočeš, da se ti iz obeh izpuhov vsaj približno enako kadi lahko vzameš malo večji fi ''fake'' cevi.
Tako rešitev ima en motor (sam se na žalost ne spomnem za kateri model je bilo to omenjeno).

LP Domen

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr avg 30, 2006 3:00 pm

Courage™ je napisal/-a:tvoj kolega pa glih ni neki varilec ha ?

sem mislil da bom edini to napisal :)
litr bencina, litr olja ;)

bp cordoba
Nov uporabnik

Napisal/-a bp cordoba Če avg 31, 2006 8:43 pm

Pozdravljeni!

Tudi jaz sem se že zanimal za to varijanto, da bi serijski izpuh predelal na dva izpuha.
Pa sem se malo zanimal na RTI MB kako je kaj s tem (homologacijo – če je potrebno), pa sem dobil kar konkretne odgovore:
-taka stvari ni šanse da homologiraš,
-kakor hitro odrežeš konec izpuha ali karkoli predelaš se že sklepa kot poseg, ki lahko vpliva na kakovost izpušnih plinov in vrednost hrupa, torej je potrebno stvar izmerit preverit itd.blablabla (samo bi kasirali)
-celo nastavki ki jih dobiš v vsaki trgovini morajo biti z objemko gor pritrjeni in ne varjeni, potem mi je gospa še dejala da bi se po »njihovem« še to moralo homologirat (pa kaj še)!

Ma svašta! Za popi***t!
:twisted:
Seat Cordoba 1.4 "99

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če avg 31, 2006 9:18 pm

najenostavneje je, da kupiš oba lonca od coupeja 2,0...

druga ti ne znam rečt... tisto švasanje Y cevi je pa malo tenka... ker bo težko enako količino plinov nardit, da se bo kadilo iz obeh strani isto, kot pri 2,0
Slika

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe sep 01, 2006 9:26 am

Vglavnem stvar je taka, da noben nastavk ni isti, da bi dal vn samo fake nastavek, našel sem pa enga ki prodaja rabljen avspuh (baje kot nov) z loncem za 15kSit... tako da ga bom po vsej verjetnosti kupu, pa pol odbijač zrezu, pa zaenkrat lonc z avspuhom samo namontiru, brez da bi avspuh priključu (se pač ne bo vn kadil), ker me malo res skrbi homologacija in nebi kasneje imel rad kakšnih problemov...

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Pe sep 01, 2006 11:29 am

mi smo mel na Citroen XM 4rore iz use se JE KADIL.... bom probal sliakt, ker nevem če ma še un model avto, katermu smo ga prodal

iz cevi iz srednjega lonca smo "razcepl" cev pa na vsako stran en univerzal lonec pa na lonca gor dal nastavke ....na tak način: -=

bom probal dat slike gor
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Pe sep 01, 2006 6:01 pm

Ja in kaj mislis da ce nebos mel prikljucenega lonca bo policaj kaj majn kompliciral? :lol:
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe sep 01, 2006 6:20 pm

ti k mas coupeja se nimas kj sekirat za homolomo ce majo taki avti z opremo FX ze tko al tko usi dva rora.to nj bi tut kapsi vedl tko da naj neb blo problema.sam mors pa tko nardit da bo zgledal k original.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe sep 01, 2006 6:28 pm

pa ni problem to da s kadi z obeh.ce bos meu enga kr tko gor za brezveze ti lih tko lah morijo kapsi.ker vrjetn ne smes met kr neki na podvozju gor zasraufan.ti ta lonc lepo montiraj gor k ga bos kupu .pa napolovic avta neke avspuh odrez pa nared iz ene cevi dve pa u usak lonc eno ceu pa bo se enak kadil.sj tko majo uni coupeji k majo dva rora serisko-iz fabrke.placa mas pa itak dost.
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov