Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby To maj 20, 2003 6:38 pm

john je napisal/-a:Imam renault clio 1.4 confort. Na avto moraš obvezno dati gume dimenzije 195/45-15, če jih želiš homologirati. Avto gre po števcu po ravnem 190Km/h, tako da ne vem kaj eni pravijo neumnosti, da se brzina zmanjša za 30km/h. Lahko pripnem tudi sliko kot dokaz. Rekord "po števcu" je 207 km/h, ko sem šel v Pordenone. Tako da, na končni ne izgubiš nič, ampak avto rabi samo malo več časa. Pospeški pa se občutno spremenijo. Avto moraš skos tiščat v obrate, da sploh kam gre. Gume te dimenzije pa so svinjsko drage, tako da računaj nekje od 18k-32K sit po komadu.

avto je znižan na sliki samo 5,5 cm z vzmetmi APEX, ampak smo sedaj naredili še manjše predelave na amortizerjih. Sedaj je znižan nekje 8cm.

slike mojega avta:

http://www.geocities.com/john_and_co/temp/clio.htm

LP Mare

slike mojega avta

Kako si znizal z vzmetmi 5,5 cm, ce apex izdeluje vzmeti za max 4 cm nizje??
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
john
Nov uporabnik

Napisal/-a john To maj 20, 2003 7:12 pm

ha ha

clio ima števec do 220km/h plus še en razdelek. (Zgleda da še nisi videl števca od cliota)

vzmeti apex za renault clio obstajajo 3.5cm , 5.5cm in 7.5 cm

Če ne verjameš upraš u A3m

če vam še kaj ni jasno, kar uprašite. Pa ne me j.... u glavo. Kar je res je res.

LP John

Uporabniški avatar
john
Nov uporabnik

Napisal/-a john To maj 20, 2003 7:39 pm

no da novte rekl, da so me samo besede:

http://www.geocities.com/john_and_co/temp/clio.htm

1 slika Pordenone (Italija) avtocesta
2 slika Se mi zdi, da je avto spuščen mal več kot 3,5 cm

tuki pa je samo en originaln za primerjavo kolk je spuščen

Slika

zdej pa pametujte

LP Mare

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Pe maj 23, 2003 9:12 pm

Clio letnik 2003, 1.4 16V, moč 98 km ... končna hitrost, če se pelješ v Pragersko al v Sarajevo 185 km/h.
Zanimalo bi me tud kak na Clio-tovem števcu ugotoviš, da si se ravno 207 km/h peljal, ker Clio-tovega števca še nisem videl???

btw: ...sem kupil oni števec in sem se včeraj peljal v Gorski Karabah, 289 km/h je letelo...he he he...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo So maj 24, 2003 12:11 pm

Te felgne bi pasale ful na cliota, pa sj bi na vsakiga.
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne maj 25, 2003 9:23 am

Mr-B je napisal/-a:Fantje Poky ma gor 195/50/15 pa ma drugo generacijo Cliota pa mu ful sede samo posledice širine so pa opazne pa tut obsega avto ne gre več tolk ampak zgleda pa hudooooooooo :D

Mr-B: sem imel 165/65/14 gor, sedaj pa imam 195/50/15, avto gre isto mogoče celo nekaj kilometrov hitreje... je pa res da je precej znizan po novem...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
john
Nov uporabnik

Napisal/-a john Ne maj 25, 2003 11:38 am

[quote="zoranwagen"]
Zanimalo bi me tud kak na Clio-tovem števcu ugotoviš, da si se ravno 207 km/h peljal, ker Clio-tovega števca še nisem videl???

quote]

halo

kako vidiš, tako kot vidiš 60km/h. mal čez črtico za 205 km/h

bom poizkal slikco, da ne boste pametni

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Ne maj 25, 2003 2:36 pm

john je napisal/-a:halo

...kaj pa če je 208 km/h blo???...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne maj 25, 2003 3:49 pm

zoranwagen je napisal/-a:
john je napisal/-a:halo

...kaj pa če je 208 km/h blo???...

:har :har :har
john ves zoranwagen se zna vcasih tudi zelo pohecat. Ne vzeti prevec resno. Samo res, lahko je bilo pa le 206km/h :mrgreen:

zoranwagen samo v tem tem postu sem se pa ze res veliko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Ne maj 25, 2003 4:04 pm

X-Hair je napisal/-a:zoranwagen samo v tem tem postu sem se pa ze res veliko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika

...kaj bi šele blo, če bi Regy kako rekel???...

btw: kaj pa če je res blo 206 al pa 206,4 km/h???
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne maj 25, 2003 4:33 pm

In potem svizec zavije čokolado :D:D:D

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Ne maj 25, 2003 7:32 pm

kdk je napisal/-a:In potem svizec zavije čokolado :D:D:D

...hehehe...
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Ne maj 25, 2003 8:19 pm

SAFRANE je napisal/-a:
Tomekk je napisal/-a:Te felgne bi pasale ful na cliota, pa sj bi na vsakiga.
Slika

sorry samo men so pa felge z robom grde k svina

zakaj? zato ker če imajo rob je sam krak bistveno bolj na notr potegnen in s tem feltna lahko deluje (seveda samo na oko) tud za ene 2 cola manjša

tko da boljš da je krak čist do roba --ful lepš pa predvsem večja izgleda! :wink:

lp
johny 8)

ja zaka bi pa mogle bit gor take vlke feltne ko no onmu clijiču z 18'' ko zgleda ko vojzek??? men se zdi da če je tak bol 'mali' auto bolš pridejo tud bol človeške feltne... :P pa še nekam bol šroke delujejo ... se mi zdi! :D
Slika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen To maj 27, 2003 9:16 am

john je napisal/-a:ha ha clio ima števec do 220km/h plus še en razdelek. (Zgleda da še nisi videl števca od cliota)

Danes sem slučajno videl števec od Clio-ta. Števec je do 240 km/h plus še en razdelek!?!
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell To maj 27, 2003 9:32 am

ice je napisal/-a:
Mr-B je napisal/-a:Fantje Poky ma gor 195/50/15 pa ma drugo generacijo Cliota pa mu ful sede samo posledice širine so pa opazne pa tut obsega avto ne gre več tolk ampak zgleda pa hudooooooooo :D

Mr-B: sem imel 165/65/14 gor, sedaj pa imam 195/50/15, avto gre isto mogoče celo nekaj kilometrov hitreje... je pa res da je precej znizan po novem...

ce je obseg isti že teoretično nemore it hitrej.. kaj sele prakticno... če je večji obseg... naj bi šel več... če bi mel močno mašino.. tako jo pa bolj matra in negre po ravnini več...ampak manj... v tojem primeru odstopanja praktično ni ... zato ti rge enako kot preh ( 1% ti laze) tako da je nemogoce da ti gre bolje... pa pospeski so tut obcutno slabsi
V8 POWER

Uporabniški avatar
Kiri
Novinec

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Kiri To maj 27, 2003 10:58 am

ej kaj pa na težo same felge je kdo pomislu...mislm, da to igra pomembno vlogo pri pospeških, zaviranjih ipd.
pri meni je tko da je jeklena felga(ožja,manjša) bistveno težja od alu felge...torej je logično da se bo vse skupaj(zaradi manše teže) lažje zavrtelo,ne?(poslednično boljši pospešek, krajša pot zaviranja)...pol naprej(še 1x "opozarjam" to je sam moj razmišlanje...če je napačn bom vesel če me kdo popravi) če je širina gume večja pol je tut trenje večje in s tem lažje prenesemo moč avtomobila na asvalt...seveda ima vse svoje meje(zdej če je preširoka je trenje že preveliko pa tut upor tko da use skp nikamor ne gre....sam če je pa preozka pol je pa površina gume premejhna da bi optimalno lahko spravla moč avtomobila na asvalt)...ampak določena širina mora bit pa optimalna, kar pa tista standardna k je že na avtu vsekakor ni...pol so pa tut pospeški in zaviralna pot najbolša...
No to bi bil moj "fizikaln" razmišljanje o tej temi :lol: ...aja nej še to povem da fiske nism nikol maru glih pa tut znal je nism, tko da se ne bom čudu če bo tole moje razmišljanje čist mim :oops: :lol: :lol:
LP Kiri
PS.:se že veselim komentarju :wink:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell To maj 27, 2003 11:08 am

sej maš v glavnem prav...samo clio ni tolk mocan da bi z ozkimi gumami v nedogled vrtel v prazno... sirse gume pridejo do izraza pri pospeskih ko ma avto ( na oko) 150HP in melejo ( npr...vsevedova mazda u MBju) tako da pri cliotu 1.4 +bi samo zgubil pospeske in ne pridobil.... ce mas vecjo silo trenja mors tut vecjo silo za kolesih met... saj jaz tako mislim
V8 POWER

Uporabniški avatar
HMX
Novinec

Kraj: Radlje Ob Dravi

Napisal/-a HMX To maj 27, 2003 11:48 pm

:!: POZOR, FIZIKA :!:

V bistvu sama masa feltne in gume ni tolk bistvena, kot pa je porazelitev mase po feltni, se pravi, kje je ta masa nabrana. Kot primer si lahko pogledamo najslabšo možnost, da je vsa masa nabrana na robu feltne (kar je po moje kar dober priblizek). V tem primeru se masa feltne pozna pri masi avtomobila z faktorjem 2, ker je treba najprej felno pospesit okoli svoje osi, nato pa se skupaj z avtomobilom. Če koga zanima, se to vidi lepo iz energije:

Skupna energija=Kinetična E. avtomobila + Kinetična E. koles + Rotacijska E. koles

in v našem primeru je Kinetična E. koles = Rotacijska E. koles, ker se kolo v idealnem primeru giblje z enako hitrostjo, kot avto :D. Zato je skupna energija, izražena z hitrostjo

1/2 v^2 (m_avto + 2 m_kolo)

Če predpostavimo, da je eno kolo, feltna z gumo, za 5kg težja od železne, to prinese avtomobilu približno 2*20kg=40kg, kar se, če mene vprašate, sigurno pozna. Sedaj to je bil seveda idealni primer, ko zanemarimo kotalno trenje. Če pa še upoštevamo to, da ima širša guma sorazmerno s širino večje trenje, je svar seveda še hujša. Je pa res, če je avto dovolj močan, potem je itak zračni upor veliko večji, kot pa kotalno trenje, in se lahko to zanemari.

No, upam, da nisem preveč zatežil...

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen To jun 03, 2003 12:07 pm

Po podatkih lastnika bi ta naj mel "18" -70mm???

Slika

Slika
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Pe avg 22, 2003 8:53 pm

Slika

Slika

Gume 215/35/18. Avto ma homolomo nemški seveda!
...ne smem kar želim...
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov