Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Še ena o feltnah...

Napisal/-a phoebus So nov 04, 2006 11:47 pm

Vsakič ko peljem premontirat gume se slinim pred platoji velikih lepih ALU felten in potem nekaj noči težko spim in sanjarim o veliiiikih...feltnah :-D

bolj kot tehnikalije (jasno mi je da mora bit enak obseg, ipd), pa me zanima razlika v občutku- vozim safrana, original imam gor ALU 195/65R15.

Razmišljam o 225/45R17, zanima pa me predvsem, kakšna je razlika v komoditeti- tak avto sem vzel ker je zelo komot in ne bi se rad počutil kot v hondi 3cm od tal, kjer se je treba vsakega kamenčka od peska izogibat da ne dobiš pretresa notranjih organov :lol:

In tudi sicer avta nimam za ga pucat in gledat, ampak se z njim zapeljem tudi na kolovoz, ga parkiram čez robnik, se vozim po slabih cestah, ipd. OK, parkiranju čez robnik bi se lahko odrekel :)

Torej, glede na to da je 195/65 R15 kar pogosta dimenzija sem prerpičan, da vas je nekaj menjalo na 17. Je razlika v komoditeti zelo velika? Koliko bolj dejansko trpi podvozje? V enem postu se spomnem da je nekdo pisal da pač ko ima nižan avto in XY col feltne ima že v zakup vzeto da enkrat letno menja tudi nekaj na podvozju (ne spomnem se kaj točno, nekaj malega) :lol:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne nov 05, 2006 1:51 am

Iz letnih 225/45/17 sem šel na nove zimske 205/55/16. Ko sem se peljal od vulkanizerja se mi je zdela razlika očitna. Avto je bolj "plaval" in kot da bi bil v ovinkih manj odziven. Tako da pri tebi bi se pomoje kar poznalo...
lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 05, 2006 9:40 am

Ti kakšne zimske pa imaš?

Ko so bili testi GTIja je imel občutno slabšo zavorno pot z zimskimi kot z letnimi.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne nov 05, 2006 2:18 pm

GY UG7..
Sem probal parkrat zmerit 0-100km/h in so časi nekako enaki kot z letnimi. Sam je bilo zunaj 0°C in je esp do 80 utripal :? :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 05, 2006 6:26 pm

Ne mislil sem zavorno pot.

Katere gume si pa imel serijsko gor ko si avtomobil kupil?

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne nov 05, 2006 6:37 pm

ma je malo manj udobja, samo še zmer nič drastičnega.. mama šla iz istih na iste dimenzije kot ti navajaš pa je vse v redu ;) sem odpeljal tut do belgija pa nazaj pa te nič ne boli alpakaj.. res ni problema. res je, da je malo bolj trdo, bolj čutiš luknje in nepravilnosti na cestišču samo še vedno je udobno ;) (vsaj pri mazdi 6)

lp
Slika
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov