Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

__PeTeR__
Novinec

Rabim pomoč glede homologacije

Napisal/-a __PeTeR__ Po nov 13, 2006 11:47 pm

Pozdravljeni!

Jaz imam pa eno prošnjo, če bi mi lahko kdo nekak mogoče pomagal....namreč na avtu še nimam homologiranih nekaterih predelav pa me zarad tega j...na tehničnem pa tud kak butast cops se najde...problem je pa v tem, da za spojlerje, letvice na sprednjih lučeh, masko, ki imam zmontirano na avtu nimam certifikata da bi lahko dau pri LPP homologirat. Pa me zanima , če kdo tu pozna kakšnega tipa al pa kako drugo finto da bi to dal na "črno" homologirat??

*slike avta so v salonu (Seat Ibiza), če koga zanima kako zgledajo spojlerji...

Lp, Peter

HyundaiPower
Novinec

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a HyundaiPower To nov 14, 2006 8:03 am

Mene bi ta "hec" tudi zanimal, mam enega ki bi mi malo odbijače zrihtal, pa se do zdaj nisem odloču zarad homologacije, je kje kaka lukna da se da zrihtat?

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ To nov 14, 2006 5:57 pm

HyundaiPower se čist strinjam s tabo :) ornk zaj**** so ratali na LPP

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To nov 14, 2006 9:47 pm

ornk zajebani so postali samo zarad tega, ker naši glupi zakoni tako zapovedujejo, ampak ko pogledam vaju dva (brez zamere, sodim samo po teh postih, ne poznam vaju osebno) se prav nič ne čudim taki zakonodaji.

ko kupiš zadevo in vsaj od daleč (preko mamine kolegice ko ma sina ko ma sošolec ful predelan avto pa je lih pred 2 leti bil na homologaciji) slišiš za homologacijo veš, da ob nakupu take opreme rabiš potrdilo o ustreznosti na tvoj avto, ne kupuješ pa v interšparu, ker tam tega ne dobiš. to je to, kaj naj rečem druga

če se nisi naučil, pa ne dobiš potrdil, ker firma ne obstaja, jebiga, daj original nazaj gor, al pa daj naredit nekomu, ko ti lahko izda homolomo (fazer/ustyle ipd)

še enkrat, kolega, nič osebnega proti vama, ampak na grob način sem samo povedal kako je na zadevi, sorry
Slika

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ To nov 14, 2006 10:02 pm

Glede tega kar si reku, ti dam čist prau...sam jz ne kupujem opreme v intersparu, ampak v a3m in pr ostalih vodilnih v SLO. Fora je pa v tem, da glih extremni deli nimajo homologacije. Drugač pa jz nism nč doma delu, da ne bo kake pomote, use je industrijsk narejeno. Sam problem je v tem, da ko sem jz kupu avto od prejšnega lastnika (pa sm takrat dobr poznau takratno zakonodajo glede homologacije predelav, pa tud tuning sceno sm že takrat zlo poznau) ni imeu več papirjev za spojlerje, ker po starem zakonu teh dodatkov ni blo treba homologirat. No in potem je prišel PO***AN nov zakon, kjer je treba čist use dat homologirat in tuki sm ga nasrku ker nimam certifikata. Ker pa so mi spojlerji OK, pa jih nimam namena dol metat, hočm nekok vseeno homologirat brez papirjev. Drugač pa kot sm že reku, nism jz kak interspar tuner, ampak delam use profesionalno pa z veliko premisleka...tko da sorry RegY, nisi naletu na amaterja če si to mislu...vem več o stylingu ko marsikdo tu, ampak če me je zakon zafrknu si hočm tud s tako metodo pomagat....

HyundaiPower
Novinec

Napisal/-a HyundaiPower To nov 14, 2006 10:27 pm

Veš kaj jaz bi že dal enemu delat ki je že celi kup takih stvari naredu in ne kr enmu pocaru lepo prosim in brez takih pripomb...

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ To nov 14, 2006 10:32 pm

Se strinjam s tabo HyundaiPower ta RugY ima ene čudne pripombe...tko da če ne zna pomagat nej bo raje tiho!! Mi že vemo ko delamo ;)

HyundaiPower
Novinec

Napisal/-a HyundaiPower To nov 14, 2006 10:38 pm

Točno tak, se pa nisn nor da bi sebe pa druge ogrožal. Naj se tisi oglasijo ko bi lahko pomagali :D

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Sr nov 15, 2006 12:22 am

lej... glede na to da nimaš papirjev, je razumljivo, če si pričakoval da jih boš dobil od prejšnjega lastnika

če so deli od priznanih proizvajalcev, lahko tudi izdajo potrdila (TÜV)

extremna roba, kot jo imenuješ pa je prepovedana z razlogom.

če še vedno hočeš homologirat RTI mb vabi, ampak ne bo poceni

če misliš da sem ti neprofesionalno odgovoril se opravičujem, ampak po dveh postih ne morem poznat človeka, kot sem ti že prej povedal. na ta forum hodijo od pohorcev do pridnih in zagrizenih golf fahrerjev, do profesionalnih tunerjev... ne moreš pa nikoli s prstom kazat na množico pa točno določit kdo je kdo.
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr nov 15, 2006 1:31 am

RegY je napisal/-a:če še vedno hočeš homologirat RTI mb vabi, ampak ne bo poceni

A tud brez TUW-ou :?:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Sr nov 15, 2006 10:14 am

RTI mb opravlja a-teste za dele brez papirjev. a kot rečeno, ni poceni spljoh :)
Slika

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr nov 15, 2006 10:27 am

Tud za luči z led diodami, ki imajo odtisnjen E :?:

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Sr nov 15, 2006 2:10 pm

luči, ki imajo E znak ne rabiš TÜVa ali a-testa, samo vpišejo ti jih, kolkor se govori
Slika

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ Sr nov 15, 2006 2:12 pm

Ne sej ql RegY, po eni strani ti tud dam prau...drugač pa hvala za informacijo v zvezi RTI mb, sam mal dvomim v to, zato ker sm pred neki časa enmu tipu od tam poslau mejl, pa mi je odpisu da če nimam papirjev nimam osnovnih pogokev za homolo. Tko da nevem, a je zdej mogoče drugač....si zihr da tm homolog. brez papirjev al je to kr kak določen osebek tam ko bi se mogu nanj obrnit?

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Sr nov 15, 2006 2:33 pm

na rti-ju v mariboru ti za toj izdelek izdajo a-test v primeru da je narejen dost kvalitetno in vstreza predpisom iz z tem a testom pol stvar homologiraš 8)

zdej če maš ti robo kupljeno od kakšnega proizvajalca, se obrni nanj magari preko maila, pa naj ti tuv pošlje, v primeru pa da je stvar narjena doma ali pa proizvajalec nima tuv-ov, pa jih lahko tud sam mal prevrediš od kerga druzga proizvajalca, pa probaš homologirat samo v primeru da te bodo dobil sledijo visoke kazni

serdzo_dj
Nov uporabnik

Kraj: Lukovica pri Domžalah

Napisal/-a serdzo_dj Sr nov 15, 2006 9:55 pm

kolk pa bi vzel na RTI-ju za doma spacane pragove ki se jih ne da sploh dol dat ker je poliester z vlakni nanešen direktno na pleh, če praviš da ni pocen, kolk približno?

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ Sr nov 15, 2006 11:23 pm

Najlepša hvala za inf. cossy. Drugače pa nevem kdo je izdelovalec mojih spojlerjev na žalost (sam baje je ena firma iz MB bila, ko je delala te spojlerje, sam jo nikakor ne najdem nikjer da bi jo lohk prosu za TUV - najbrž je propadla), una metoda z ponarejanjem je pa po moje tud bolj kritična, pa tud podobnih spojlerjev mojim nism nč kej zaslediu. Tko da mi res najbrž kr RTI ostane...kot je že serdzo_dj vprašu, kolk pa pride kej cenovno tak postopek na RTI, ima mogoče že kdo kake izkušnje s tem??

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato Če nov 16, 2006 12:09 am

Tudi u-style ti zrihta papirje za doma naret del baje, računajo cca 10k(baje).

Naj me kdo popravi če ni res ;)

LP
Slika

fajn se mamo :)!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če nov 16, 2006 8:42 am

RegY je napisal/-a:luči, ki imajo E znak ne rabiš TÜVa ali a-testa, samo vpišejo ti jih, kolkor se govori

Lahko to kdo potrdi?
Slika

__PeTeR__
Novinec

Napisal/-a __PeTeR__ Če nov 16, 2006 7:25 pm

Hvala flegmato za informacijo glede u-styla, čeprau bi po moje mal okleval da bi mi kr napisal homolog. čeprau ni njihov izdelek al misliš da ne? Mogoče še kdo drug glede tega ve?

Nixxon glede luči naj bi res velalo to, da če maš on E morš edin dat vpisat v kartonček brez kajga pregleda...sam tud jz nism čist zihr.

Hvala za odgovore že vnaprej.

Lp; Peter
Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost