Napisal/-a g.Kromfelna Po nov 20, 2006 10:56 pm
Me zanima kakšno imate kaj mnenje o debilih z dvignjenimi lučmi, ki namerno parajo živce. Morajo pa res namerno imet tako nastavljeno, ker bi bilo čudno, da ne skapirajo, da osvetljujejo cel avto za katerim vozijo. Moraš bit totalno nesposoben za volan, če vidiš da ti snop nese na zadnje steklo pred tabo vozečega vozila in ne nekaj malo nad tablico, ali celo pod.
Pišem sem, ker imam vprašanje in je naslov teme "vprašanje", če bi nekaj trdil, kar deloma tudi, bi poiskal temo "splošno" ali "trditev" in pisal tja ali odprl novo temo. Upam, da sem se odločil prav.
Res pa ne govorim o "stylingu", ampak o debilih. Mogoče bi res moral uporabiti temo splošno, ker govorim o splošni problematiki.
In sedaj o teh močnih 500W lučeh v največkrat 10 in več let starih fokusih. Problem pri močnih lučeh je ta, da čeprav so pravilno nastavljene, vsaj nekaj pod zadnje steklo spredaj vozečega vozila, vseeno toliko bleščijo, da osvetljujejo temu notranjost in nervirajo, motijo, jezijo, jemljejo koncentracijo, voznika.
Če bo šlo tako naprej bo potrebno zadaj namontirat eno dolgo luč in jo tu pa tam uporabit in posvetit nazaj, saj razno signaliziranje z bremz-lučjo in meglenko (te verzije ne prakticiram), ne pomaga. Mogoče je vzrok temu aroganca ali splošen, prej omenjen problem.