rhino je napisal/-a:Mene zanima če ima kdo izkušnje z 205/45R16 ali 205/40R17na 1.6 16v 90ps avtu(1100kg)?
Kakšni so pospeški oz zmogljivosti?Se splača to gor dajat?
Hvala za odgovore
maccek_21 je napisal/-a:rhino je napisal/-a:Mene zanima če ima kdo izkušnje z 205/45R16 ali 205/40R17na 1.6 16v 90ps avtu(1100kg)?
Kakšni so pospeški oz zmogljivosti?Se splača to gor dajat?
Hvala za odgovore
imel na meganu obe dimenzije....razlike mislm da skoraj ni...vsaj pri meni se ni poznalo
razen da 17-ke veliko lepše zgledajo
mega_ne je napisal/-a:@rhino: na koncu posta maš povezavo do avta. drgač pa se mi zdi da je brezveze vlagat v drug auspuh, kolektor, injektorje, ker boš potem z ogromnimi kolesi prikriu te performanse, ki si jih pridobil s predelavo. če meni rata moje prodat, grem verjetno nazaj na 16"
@maccek: a si še kupec
maccek_21 je napisal/-a:mega_ne je napisal/-a:@rhino: na koncu posta maš povezavo do avta. drgač pa se mi zdi da je brezveze vlagat v drug auspuh, kolektor, injektorje, ker boš potem z ogromnimi kolesi prikriu te performanse, ki si jih pridobil s predelavo. če meni rata moje prodat, grem verjetno nazaj na 16"
@maccek: a si še kupec
auspuh ti bo dal nekaj konjev samo komplet varianta, ampak to je preveč keša. tako da če se ti gre za performance zamenjaj avto, če se ti gre za izgled priporočam 17-ke
@mega_ne : žal do spomladi zaenkrat ne bo nič ( pomanjkanje $)
mega_ne je napisal/-a:jaz sem mel na avtu razen original že 195/45-16 in 205/40-17. zdej glede na to da maš bencinarja in to z ne preveč konji (in sevede navora), bi gledu da so feltne čim lažje. pri meni je šel na 16 čist isto kot z original, na 17 pa dost slabše. razlika v obsegu je 2,3% in 17ke so tut dost težje (pri meni). poznam nekoga z ultraleggero 17 na cliotu in je rekel da avto ne gre nič slabše. v tvojem primeru pa majo 16ke 1%manjši obseg kot 17 in bi bla razlika mogoče manjša. sam jaz sem še zmeri tega mnenja, da če hočeš da avto leti ne dajaj gor prevelkih (in pa pretežkih) felten. je pa spet res da na 17kah zgleda dost bolš kot na 16.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov