sebaveh je napisal/-a:zanimivo - moj bivši 406 je imel kar precej rdeče številke. No, vsaj meni se je zdelo da niso nič oranžne.![]()
No, stvar je tam taka: -žarnice so navadne 1,2W opazit ni nobenega rdečega stekla oziroma folije ali barvnega filtra, zato predvidevam da je že pleksi steklo takšno, da prepušča rdečo svetlobo. Razen pri displeju za kilometre je tako rdečo pleksi steklo, vendar dvomim da boš kje dobil kaj bolj rdečega.
-kaj lahko narediš - sem ziher da bi pomagalo, če najdeš kake oranžno ali malo rdeče pobarvane žarnice. Lahko jih pa tudi sam pobarvaš malo - namreč rdeča, rumena in zelena barva imajo tako lastnost da prepustijo še vedno dovolj svetlobe skozi žarnico, medtem ko bi kakšna modra barva zelo zmanjšala svetilnost. Najbolje da uporabiš barve ki so namenjene za barvanje žarnic (trgovine Conrad, Mavrica), v skrajni sili pa tudi fluorescentne barve, ki se dobijo v majhnih lončkih (proizvajalec Revell) in so namenjene za barvanje maket. Seveda mora biti v vsakem primeru nanos barve čim tanjši.
In še ena zanimivost: -če boš števce odmontiral in jih obrnil proti soncu, boš videl kar nekaj dodatnih, neizkoriščenih kontrolnih lučk - in dve od njih lahko kar takoj usposobiš. Za ročno zavoro z napisom BRAKE (rdeča) in za odprta vrata (rumena). Vse kar rabiš je 1,2W žarnica in podnožje za njo. Podnožje dobiš od kateregakoli francoskega avta (jaz sem jih vzel iz Ren. 5), glavno da ima spodaj odtisnjen znak S in bo ziher pasalo noter
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost