Spojlerji, pragovi, maske, neon, barvanje, nalepke, platišča, temnenje stekel, ...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jan 23, 2007 10:39 am

Ok, na hitro; da ima podložka večjo naležno površino na platišče, kot vijak na platišče se strinjam, da ima podložka 1-1,5mm večjo luknjo od fi navoja se ne strinjam, ker bi drugače padla dol, edino, če ima s 3 ali 4 strani stisnjen fi, samo potem je brezveze, da je tolko večji fi, da je podložka ''zapertlena'' na vijak malo bolj obrazloži na kak način je zapentlana, se nanaša na prejšnji stavek, sem pa v prjšnjem postu mislu naležno površino kot površino iz strarni vijaka, da ni v centru, ti si me verjetno narobe razumel. Podložka pa je tudi iz razloga, da ne poškoduje stičnega nalega na platišče, ki je obremenjeno samo na 1/4 kroga, morda še manj, zato so dali podložko, da se naleže na celotno površino platišča, vijak pa stisne samo na en del te podložke, vendar jo ne zjeba tolko, ker je iz trdnejšega materiala oz. namesto aluminija je iz jekla.
Drugače se pa v bistvu zastopva, le to naj povem, da so včasih bili ti vijaki brez te podložke in v vratu tanjši.

tune - drive
Nov uporabnik

Napisal/-a tune - drive To jan 23, 2007 10:51 am

Podložka je "zapertlana" na spodnji rob nastavka za ključ (šestkotnika). Predno se začne konus, oziroma nad konusom. Podložka je jeklena.

Če to ne bi imelo nobenega namena, ne bi proizvajalci platišč, teh vijakov dajali poleg kompleta. Ta podložka ni "zatonj". Ampak proizvodnja le-te tudi nekaj stane. Tudi "pertlane" ni zastonj. S tem bi bila vsa zadeva cenejša.

-----------------------------------------

Mislim, da bi morali biti moderatorji, oziroma administratorji, glede "oglaševanja" enaki do vseh, ne samo do nekaterih.
Lep pozdrav,

tune&drive
tuning@eSvet.net

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jan 23, 2007 10:59 am

Jaz sem 1x že tudi klical v eno izmed trgovin s litimi platišči pa so mi rekli,da se dobijo neke vrste sorniki,zarad katerih bi potem lahko dal platišča z audia a3 5*100 na audia a4 ki ima 5*112 !

Lp ;)

Uporabniški avatar
Spidi_
Nov uporabnik

Napisal/-a Spidi_ Pe jan 26, 2007 10:47 pm

Torej lahko kupim feltne 4x100 in dokupim te vijake s podložkami pa bo stvar rešena. Še zanima me ali je cena teh vijakov visoka oz. koliko je komplet (4 vijaki)

Uporabniški avatar
jfast33
Novinec

Napisal/-a jfast33 Ne jan 28, 2007 4:01 pm

Jz mam pa namen glih obratno nardit sm kuku platišča 4*98 pa jih mislm dat na ibizo pa me zanima kok so te vijaki. Zanima me pa se glede une lukne na sredin, pr ibiz je 57mm tuki pr platiščih je pa malo vecja. A so lahko problemi zaradi tega? Pa a se dobijo kake puše al kej tazga da pasejo tm umes?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne jan 28, 2007 5:21 pm

Hmm, zdej za te vijake sm slišu na enmu drugmu forumu, da so po 800 bivših sit x 16.
Za te sredinske nastavke pa poglej pr Španu, jih najverjetneje ima. Pa najbolje, da prej pokličete vsi, ki mislite to kupt, da ne boste pol pršli kje, pa bo cena vijaka extremno visoka al pa jih sploh ne bojo mel. :lol:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če feb 08, 2007 4:20 pm

Vrni se na Styling

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost